به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی؛محمدسویدانلویی در نخستین همایش انجمن های میراث فرهنگی استان با اعلام این خبر گفت: توجه به فرهنگ خراسان شمالی در اولویت قرار دارد وبا پیگیری برپایی جشنواره های فرهنگی هنری، جنگ های شادی، نمایشگاه های تخصصی در جهت معرفی بیشتر میراث فرهنگی وگردشگری وصنایع دستی گام بر می داریم.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی با اشاره به این که خراسان شمالی می تواند جزو 10 استان برتر کشور شود، گفت: این اداره کل به جد پیگیر عملیاتی شدن این مهم در حوزه میراث فرهنگی است
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز تقویت انجمن های میراث فرهنگی و تشکل های مردم نهاد در این استان را برای استفاده بهینه از ظرفیت جاذبه های گردشگری یک ضرورت خواند.
قدیر افروند افزود: نباید از این انجمن ها و تشکل های مردم نهاد در استان غفلت کرد زیرا تنها امکانات دولتی نمی تواند بهره برداری بهینه از ظرفیت حوزه میراث فرهنگی استان را شتاب داد.
وی گفت: شمار تشکل های مردم نهاد در این استان، به تعداد انگشتان دو دست هم نمی رسد که باید در ایجاد و فعال کردن این تشکل ها در سطح استان به طور جد وارد عمل شد.
وی از خبرنگاران رسانه های استان خواست با توجه به این که خراسان شمالی نیاز مبرم به ایجاد و فعال شدن تشکل های مردم نهاد دارد، میراث فرهنگی را برای تحقق اهدافش در این زمینه یاری دهند.
افروند گفت: امروز عمده ترین خلا برای سرمایه گذاری در حوزه میراث فرهنگی استان، کمبود اعتبار برای ایجاد زیرساخت ها است.
*تشکیل انجمن میراث فرهنگی نباید گرفتار بازیهای سیاسی شود
امام جمعه فاروج نیز گفت: تشکیل انجمن های میراث فرهنگی نباید گرفتار بازی ها و رفتارهای سیاسی شوند.
حجت الاسلام عباسعلی قلیزاده به جایگاه بسیار خوب میراث فرهنگی در خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: برای استفاده بهینه از ظرفیت این انجمن ها در احیا، حفظ و معرفی گذشته استان که از غنای بالایی برخوردار است، نباید گرفتار بازی ها و رفتارهای سیاسی شویم زیرا در آن صورت موفقیتی نخواهیم داشت.
وی افزود: اگر مردم را وارد عرصه های مختلف از جمله در حوزه میراث فرهنگی به دور از بازی های سیاسی کنیم به طور قطع، مردم احساس تکلیف کرده و برای حفظ، احیا و بهره برداری بهینه از آن همکاری خواهند داشت.
وی با گلایه از کم کاری در افزایش ماندگاری مسافران گذری از استان، گفت: نباید زیاد خوشحال باشیم که آبنبات استان را به عنوان سوغات می برند، بلکه باید آنقدر تلاش کنیم تا جاذبه زیادی در سطح استان ایجاد کنیم تا ماندگاری مسافران گذری افزایش یابد.
وی آشنا نبودن مردم خراسان شمالی با فرهنگ و هنر منطقه خود را آفتی دیگر برشمرد و افزود: این آفت در سال های اخیر با جذب مهاجر بیشتر شده که پیشنهاد می شود دو اداره کل میراث فرهنگی و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در قالب برگزاری مسابقات متنوع مردم را با فرهنگ و هنر بیشتر آشنا کنند.
وی همچنین پیشنهاد داد که برخی از آثار دوران دفاع مقدس در موزه های فعال استان به نمایش گذاشته شود.
*.
*مشارکت در حوزه میراث فرهنگی باید از مراکز آموزشی آغاز شود
فرماندار گرمه نیز گفت: تقویت مشارکت در حوزه میراث فرهنگی باید از مراکز آموزشی آغاز شود تا در جامعه نهادینه گردد.
محمد محمدزاده افزود: راه اندازی انجمن های میراث فرهنگی بدون سرمایه گذاری در مراکز آموزشی تاثیر مثبت و پایدار نخواهد داشت.
* نگاه به میراث فرهنگی باید توسعه ای باشد
فرماندار جاجرم نیز گفت: نگاه به حوزه میراث فرهنگی استان باید توسعه محور باشد.
علی اکبر محبی افزود: یکی از راه های رسیدن به نگاه توسعه ای در حوزه میراث فرهنگی استان تقویت انجمن ها و تشکل های مردم نهاد است.
وی گفت: امروز خوشحال هستیم که دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای به مردم برای مشارکت در حوزه های مختلف از جمله میراث فرهنگی دارد و کارها را به مردم واگذار می کند.
طبق ابلاغ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اکنون علاوه بر مرکز خراسان شمالی، در هشت شهرستان تابعه استان انجمن میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با شیوه نامه اجرایی جدید تشکیل شده و آغاز به کار کرده است.
در خراسان شمالی نخستین انجمن میراث فرهنگی در سال 1353 تشکیل و فعال شده بود و دوباره در سال 1373 این انجمن شکل گرفت ولی از ظرفیت آن به خوبی استفاده نمی شد.
طبق گزارش مسوول انجمن های میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، تا قبل از عملیاتی شدن ابلاغ اخیر رییس سازمان مبنی بر تشکیل شورا و انجمن شهرستانی، در این استان در 140 روستا با 575 نفر عضو انجمن میراث فرهنگی تشکیل و فعال بود که حوزه های مقابله با حفاران غیرمجاز، مرمت و ساماندهی بنا، گزارش دهی از آمار بازدید کننده، ثبت و معرفی آثار تاریخی و .. مشارکت داشتند.
استان خراسان شمالی واقع در شمالشرق کشور دارای جاذبه های گردشگری بی شمار در حوزه های تاریخی، طبیعی، جانوری، ورزشی و .. است که سرمایه گذاری روی این ظرفیت ها برای بهره برداری بهینه مغفول مانده است.
طبق گزارش معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی، در این استان هشت هزار و 700 جاذبه گردشگری در حوزه های مختلف شناسایی شده وجود دارد.
انتهای پیام/