پنجمین جشنواره ملی کوچ عشایر در بیله سوار برگزار شد

پنجمین جشنواره ملی کوچ عشایر در منطقه جعفرآباد شهرستان بیله سوار با حضور معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صبح امروز برگزار شد.
 
به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، پنجمین جشنواره ملی کوچ عشایر در منطقه جعفرآباد شهرستان بیله سوار با حضور معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، سرپرست معاونت گردشگری استان و جمعی از مدیران و مسئولان استانی و شهرستانی صبح امروز برگزار شد.
 
سرپرست معاونت گردشگری استان در این جشنواره با بیان اینکه جشنواره مذکور با همت و درایت دولت تدبیر و امید و تاکید استاندار اردبیل احیا شده و در حال برگزاری است، هدف از برگزاری این جشنواره را ارائه توانمندی‌های جامعه عشایری استان و آغاز کوچ رسمی عشایر ایل شاهسون عنوان کرد.
 
قادر تقی‌زاده با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره‌های فصلی در حوزه گردشگری با تدابیر سازمان میراث فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است، افزود: امید داریم در این راستا بیش از هر زمان دیگر بتوانیم زمینه بهره‌گیری از توان بالای جامعه عشایری را به نمایش بگذاریم.
 
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل نیز در این جشنواره، ضرورت برگزاری جشنواره ملی عشایر را به صورت بین المللی خواستار شد و گفت: برای معرفی ظرفیت جامعه عشایری شاهسون در مغان به صورت ملی، متولیان برگزاری این جشنواره باید از سال های آینده به فکر برگزاری بین المللی این جشنواره باشند.
 
آیت الله سید حسن عاملی تاریخ و هویت جامعه عشایری استان اردبیل را پرافتخار اعلام کرد و گفت: باید در این جشنواره ها به جای توجه به ظواهر، حقیقت این تاریخ پرافتخار بازگو شود تا همه بدانند که جامعه عشایری استان اردبیل در حفاظت و صیانت از مرزهای ارزشی و اعتقادی و حیثیتی این مرز و بوم جایگاه فاخری دارند.
 
وی بی توجهی به جامعه عشایری را در دوران نادرشاه برخلاف دوران صفویه یادآور شد و افزود: در این سه دهه پیروزی انقلاب اسلامی، جامعه عشایری با همه دستاوردها مورد توجه نظام اسلامی بوده و مسئولان باید در رفع دغدغه های این جامعه به تلاش و تولید کننده ورود پیدا کنند.
 
آئین نمادین کوچ عشایر از قشلاقات مغان به سمت ییلاقات درحال انجام است و هم اکنون حاضران و میهمانان این جشنواره به طور مستمر ضمن آشنایی با آداب و رسوم عشایر و موسیقی فاخر آنان از برنامه های متنوع این جشنواره بهره مند می شوند.
 
جامعه عشایر شاهسون به عنوان دومین ایل بزرگ عشایری کشور در این جشنواره توانمندی‌های خود را در حوزه‌های مختلف اعم از فرهنگی، هنری، موسیقی، صنایع دستی و تولیدات متنوع به نمایش گذاشتند.

انتهای پیام/

کد خبر 1394030714