جلوگیری از سقوط آزاد صنایع دستی در دولت تدبیر و امید اتفاق افتاد

دولت تدبیر و امید حرکت‌های قابل توجهی در برخی بخش‌های صنایع دستی انجام داد که اعطای تسهیلات بانکی بی‌سابقه‌، جلوگیری از سقوط آزاد صنایع دستی‌ و بازگرداندن حرکت به سمت رشد در تمام حوزه‌های کیفیت از جمله مهمترین این اقدامات است.

به گزارش میراث آریا(chtn) بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی کشور در مراسم بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی‌، افتتاح بیست و پنجمین نمایشگاه ملی و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی، گفت: همگرایی قهری موجب سرخوردگی و در نهایت افراط‌گرایی می‌شود، تا دیر نشده نگرش‌ها و استراتژی‌ها را باید تغییر داد و به هم یادآوری کنیم که زود دیر می‌شود.

وی بیان کرد: در کشور ما مانند برخی دیگر از کشورهای منطقه غرب آسیا‌، بوی نفت شامه‌ها را ضعیف کرده، چنانچه درک روح زمان ممکن نگردید. زیرا اندیشه‌ها و مدیریت‌هایی که نفت از آنها چکه می‌کند، نمی‌توانند به صنایع خلاق و یا اقتصاد مقاومتی بیاندیشند. به همین دلیل دیر متوجه ارزش یکی از ارزشمندترین صنایع دستی دنیا شدیم.

معاون صنایع دستی ادامه داد: هنرمندان ما رنج‌های بسیاری کشیدند و هنرهای ما در تاریخ جا مانده‌اند و دیگر آن طراوت و کاربری سابق را ندارند. سلیقه‌های مردم دگرگون شد و محصولات صنایع‌دستی جذابیت خود را از دست دادند. فاصله میان تولید و فروش‌، ظرفیت و وضعیت صنایع‌دستی بسیار زیاد شد.

نامور مطلق افزود: این حوزه ساختارش شکننده شد و اختیارات و جایگاه اجتماعی‌اش به یغما رفت. بازارهای داخلی و جهانی توسط رقبای قدیمی و تازه‌نفس اشغال شد. برخی از خالقان آثار اصیل و انبارداران کالاهای ماشینی یا خارجی تبدیل شدند. طرح‌های صنایع دستی و فرش توسط ماشین‌ها به تاراج رفت و فرش ماشینی یا موکت، روح انسانی را از زندگی گرفت.

وی درباره فعالیت‌های دولت تدبیر و امید در این حوزه بیان کرد: خوشبختانه ریشه‌های این طرح کهنسال در سرزمین پربرکت و اسطوره‌ای ما آنقدر عمیق بود که هرگز خشک نشد و هنوز استعداد وجود دارد تا برافراشته‌ترین درخت صنایع دستی جهان شود. کم‌کم توجهات به سوی صنایع دستی جلب شد و برخی از روشنفکران و دوراندیشان هشدار دادند.
معاون صنایع دستی اضافه کرد: مقام معظم رهبری با دلخوری از دولت وقت فرمودند صنایع دستی را جدی بگیرید و دقیقا مشکل همینجاست که جدی گرفته نشده است. دولت تدبیر زمام امور را در دست گرفت و حرکت‌های قابل توجهی در برخی بخش‌های صنایع دستی انجام داد.
نامور مطلق درباره اقدامات انجام شده در این حوزه اظهار کرد: اعطای تسهیلات بانکی بی‌سابقه‌، جلوگیری از سقوط آزاد صنایع دستی‌ و بازگرداندن حرکت به سمت رشد در تمام حوزه‌های کیفیت، بازرگانی و اشتغال، گسترش انواع بازارهای سنتی‌ و نمایشگاهی و راه‌اندازی نظام‌های تازه‌ای مانند بازارچه‌های نسل نو، فروشگاه‌های مجازی‌، برنامه حراج صنایع دستی و طرح فروشگاه سیال که در این هفته رونمایی می‌شود، همچنین تشویق صاحبان خلاقیت و طراحان و گسترش برنامه‌های نشان مرغوبیت، مُهر اصالت‌، راه‌اندازی طرح برتر‌ در صنایع دستی که تاثیرات مثبت عمیقی در جامعه می‌گذارد از فعالیت‌های مهم سازمان بوده است.

وی همچنین گفت: راه‌اندازی خانه‌های صنایع دستی،‌ گسترش فضای گفتمان‌سازی‌، ترغیب به تجاری سازی و برندسازی‌، حمایت از واحدهای تجاری بزرگ،‌ توجه به بخش خصوصی و تشکل‌های مردم‌نهاد‌، تلاش برای اصلاح فروش و اعتمادسازی‌ با نشان اعتماد برای فروشگاه‌های صنایع دستی، احیای تعدادی از هنرهای سنتی و صنایع دستی منسوخ شده از جمله دیگر اقدامات معاونت صنایع دستی در دولت تدبیر و امید است.

وی در ادامه مراسم اظهار کرد: هنرمندان انتظاراتی از ما دارند و همه ما می‌دانیم که این فعالیت‌ها برای جهش بزرگ و ضروری که باید در این حوزه اتفاق بیفتد ناچیز است‌ و از وضعیت فعلی تا وضعیت آرمانی راه طولانی در پیش است. هنرمندان از این دولت توقع دارند چون به آن امید دارند.

نامور مطلق ادامه داد: در پی نظرسنجی که از تعدادی از هنرمندان فعال انجام شد‌، مطالباتی را مطرح کردند که در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌کنم. از مهم‌ترین درخواست‌ها این است که وضعیت بیمه تثبیت و مستمری هنرمندان برقرار شود. هنرمندان ما توقع دارند وضعیت تسهیلات این حوزه مشخص و سیاست‌های آن به صورت شفاف مدون گردد. همچنین صندوقی برای حمایت از این بخش راه‌اندازی شود.
وی ادامه داد: با توجه به نقش صادرات در شکوفایی صنایع دستی‌، هنرمندان درخواست کردند تا در سیاست خارجی و دیپلماسی اقتصادی – فرهنگی دیده شوند و قوانین گمرکی براساس تشویق آنها به صادرات تدوین گردد. آنها انتظار دارند دولت بخش فروش را بیش از پیش حمایت کند.هنرمندان توقع دارند مسولان، این حوزه را باور کنند زیرا باور کردن شرایط بارور شدن است.

بهمن نامور مطلق اضافه کرد: هنرمندان معتقدند صنایع دستی به 100 دلیل و برهان اقتصادی و فرهنگی ‌، خارجی و داخلی ‌، آینده‌ای درخشان خواهد داشت. مساله اساسی این است که سهم ما از این آینده چیست.

معاون صنایع دستی گفت: ما در زمان و مکان تضادها زندگی می‌کنیم. غرب آسیا که نشست صنایع دستی آن این چند روز برگزار خواهد شد‌، در آتش می‌سوزد. اغلب کشورهای آن به نوعی در خاک و خون به سر می‌برند، وضعیت هر آینه، بدتر می‌شود و شرایط نگران‌کننده است.

وی افزود: تنها راه بازگشت به آرامش و ثبات خودآگاهی و مبادله فرهنگی و همچنین احترام به دیگری با وجود تمام تفاوت‌هایش است. برای کنار گذاشتن نفرت و خشونت راه‌های زیادی وجود دارد که مهم‌ترین آن گفت وگو میان ملت‌های منطقه است.
نامور مطلق گفت: مبادلات فرهنگی انسان‌ها را به هم نزدیک می‌کند و سوء تفاهم‌ها و نفرت‌ها را کم می‌کند.آگاه باشیم که تکنولوژی بدون فرهنگ داعش می‌سازد و فرهنگ بدون معنویت به استعمار می‌انجامد.



انتهای پیام/

کد خبر 1394032011