رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان گفت: تنوع در آثار تاریخی، شهرستان کاشان را به یک نقطه کاملا خاص و ویژه تبدیل کرده که شاید قابل قیاس با هیچ شهری در کشورمان نباشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان محسن جاوری در نشست خبری با اصحاب رسانه در خانه تاریخی بروجردی ها، هنر معماری، شکل گیری نحوه ساختاری، استفاده از مصالح، تعدد آثار تاریخی در دوره های مختلف، گلابگیری که به عنوان یک سنت دیرین در منطقه کاشان آن را به یک جاذبه گردشگری تبدیل کرده، شکل گیری سیلک، تغیرات آب و هوایی، زیست بوم شناسی و تداوم فرهنگ  را از دلایل تنوع در آثار تاریخی این شهرستان عنوان کرد.

وی، جنبه های فرهنگی، تاریخی و پیشینه مذهبی کاشان، شناسایی چندین محوطه تاریخی، منحصر به فرد بودن آثار تاریخی در این خطه کویری، قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم، دوره های پارینه سنگی جدید و داشتن پتانسیل ها و جاذبه های بکر، کوهستانی، کویری و طبیعی را از دیگر دلایل خاص بودن کاشان برشمرد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، خانه های تاریخی، مدرسه، آب انبار، بازار بزرگ، تیمچه ها و حمام را جزو تنوع آثار تاریخی این شهرستان نام برد و اظهار داشت: امید است با جذب سرمایه گذار به احیای آثار و بناهایی که در حال فرسایش هستند جانی دوباره بخشیم.
جاوری، با تاکید بر اینکه کاشان در گذشته، کنار مباحث معماری شاهد تنوع مختلف در زمینه هنر نیز بوده است گفت: صنعت نساجی، وجود کارگاه های زری بافی، گلابتون، شعربافی و مسگری از هنرهای شاخص و منحصر به فرد این شهرستان بوده است.
وی، با اشاره به اینکه برخی هنرها در حال مرگ و حتی فراموشی هستند افزود: باید جایگاه این هنرها در شهر به خوبی دیده شود تا از یاد نروند.
رییس اداره میراث فرهنگی کاشان، در ادامه جذب توریست و رضایتمندی گردشگران از آثار تاریخی این منطقه را در راستای همکاری های فرمانداری، شهرداری، اداره میراث فرهنگی و دیگر دستگاه ها و ارگان های این شهرستان دانست و افزود: ایام نوروز و فصل گلابگیری همه دستگاه های مرتبط توانسته اند با همدلی یکدیگر گردشگر را در بازدید از این شهرستان راضی نگه دارند.
جاوری، مرمت، حفاظت و بازسازی از آثار تاریخی را از وظایف مهم اداره میراث فرهنگی نام برد و اذعان داشت: امید است با جذب اعتبارات بیشتر بتوانیم وظایف خود را به نحو احسنت انجام دهیم.
شناسایی چند محوطه تاریخی در کاشان
وی، از شناسایی چند محوطه تاریخی با ارزش در منطقه کاشان خبر داد و گفت: نجات بخشی، حفاری و گمانه زنی ها در برخی از محوطه های شناسایی شده در حال انجام است و امیدواریم تا اواخر تابستان امسال اخبار و نتایج خوبی اعلام شود و گمانه زنی در محوطه آب سفیدآب نیز آغاز شده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، با اشاره به اینکه منطقه باستان شناسی به صورت تک نگاری بوده و بررسی باستان شناسی نشده است اظهار داشت: دشت کاشان، آثار تاریخی و محوطه ها هنوز ناشناخته است.
جاوری، از وجود غار تاریخی با قدمت حداقل دوره تاریخی در کاشان خبر داد و افزود: محوطه ویگل با فصل گمانه زنی که شد نشان داد که برنز قدیم، نیایشگاهی بسیار منحصر به فرد در این محوطه وجود دارد.
 وی، پتانسیل بسیار بالای این منطقه، تپه های تاریخی ساسانی و جاذبه های گردشگری در کاشان را حائز اهمیت دانست و یادآور شد: انجام نشدن بررسی های جامع و ناشناخته بودن بسیاری از آثار با تخصیص اعتبار انجام خواهد شد.
تزریق حیات به بافت تاریخی ضروری است
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، تزریق حیات به بافت تاریخی را مورد تاکید دانست و اظهار داشت: علاوه بر مرمت و بازسازی باید زندگی و حیات را در بافت هایی که ارزش تاریخی و سنتی بالایی دارند مورد توجه ویژه ای قرار داد.
جاوری، ترویج فرهنگ بومی و سنتی، احیای بافت تاریخی، هدایت سرمایه گذاران در خرید خانه های تاریخی را از مقوله های مهم در میراث فرهنگی نام برد.
بازار کاشان از معدود بازارهای زنده کشور است
وی، از بازار کاشان به عنوان یکی از معدود بازارهای زنده کشور خبر داد و اظهار داشت: بازار کاشان جزو بناهای شاخص و تاریخی است که همیشه زبانزد خاص و عام بوده که تشکیل هیات امنای بازار در این شهرستان ضروری است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، تشکیل هیات امنای بازار اصفهان و ارتباط تنگاتنگ شهرداری با میراث فرهنگی اصفهان را به عنوان نمونه عنوان کرد و گفت: مستحکم شدن این همکاری ها می تواند در تشکیل هیات امنای شهرستان تاثیر خوبی داشته باشد./

انتهای پیام/

کد خبر 1394032312