تبادل دانش و اطلاعات به توسعه میراث فرهنگی کمک می کند

در نشستی با حضور معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و رئیس پژوهشگاه باستان شناسی آلمان توسعه همکاری های دوجانبه در زمینه باستان شناسی، حفاظت، موزه داری و مستند نگاری  مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان دررابطه با جزئیات این نشست که با حضورفردریک فلیس رئیس پژوهشگاه باستان شناسی آلمان انجام شد گفت: رییس پژوهشگاه باستان شناسی آلمان در جریان سفر خود پس از بازدید از پژوهشگاه سازمان و انعقاد تفاهم نامه ای در زمینه باستان شناسی در این نشست نیز خواستار ایجاد زمینه های همکاری های دوجانبه در حوزه های مختلف میراث فرهنگی از جمله تبادل دانشجو، حفاظت، موزه داری و مستند نگاری شدند.
وی افزود: رئیس پژوهشگاه باستان شناسی آلمان با اشاره بر اینکه این مرکز می توانند با برقراری ارتباط با مراکز تخصصی آموزشی برای برگزاری دوره های آموزشی به ویژه در علوم جدید در زمینه های میراث فرهنگی، مدیریت بحران در میراث فرهنگی و نیز مدیریت میراث جهانی نقش موثری ایفا کنند آماده همکاری با سازمان میراث فرهنگی است.
وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی با دارا بودن مرکز آموزش به تربیت افراد متخصص در تمامی زمینه های مرتبط با میراث فرهنگی می پردازد واینکه سازمان میراث فرهنگی تمایل دارد نه تنها با کشور آلمان بلکه با سایر کشورها نیز در این زمینه همکاری داشته باشد ما معتقدیم که این همکاری ها به تربیت نیروی انسانی متخصص و با تجربه منتهی شده و این تبادل دانش به رشد میراث فرهنگی کمک شایانی می کند.
معاون میراث فرهنگی سازمان تاکید کرد: رئیس پژوهشگاه باستان شناسی آلمان به اشتیاق مردم کشورش برای دیدن آثار تاریخی ایران تاکید کرد و خواستار برگزاری نمایشگاه های مشترک به منظور معرفی و نمایش آثار تاریخی ایران در این کشور شد که در ادامه این بحث به تصمیماتی که برای برگزاری موردی نمایشگاه( دوره پیش از اسلام) در سال 2017 در کشور آلمان اشاره شد.
در ادامه این نشست محمد رضا کارگر مدیرکل امور موزه های سازمان نیز با اشاره بر تاثیرحضور دولت یازدهم و مذاکراتی که در این دو سال صورت گرفت گفت: خوشبختانه فضای خوب همکاری از جمله همکاری های فرهنگی هموار شده و کشورهای مختلف که دارای سابقه همکاری های فرهنگی از جمله باستان شناسی، موزه داری و مرمت در ایران بودند تمایل به همکاری خود را اعلام کرده اند که از جمله می توان به کشورهای فرانسه و ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی به ویژه آلمان اشاره کرد.
وی تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی از این مذاکرات و پیشنهاد ها استقبال کرده و امیدواریم بتوانیم با همکاری های بین المللی در ثبت جهانی آثار در یونسکو بیش از پیش موفق باشیم. همچنین با برگزاری دوره های مختلف میراث فرهنگی در حوزه های موزه داری، مرمت و از تکنولوژی های جدید بهره ببریم.
وی تصریح کرد: امروزه همه معتقدند که حفاظت از میراث فرهنگی کمک جهانی را همواره طلب می کند چه از نظر نیروی تخصصی و چه از نظر بودجه و تجهیزات چرا که این آثار متعلق به همه بشریت بوده و خوب است که همه در حفاظت از آنها نقش موثری ایفا کنند.
کارگردر پایان افزود: ایران نیز با دارا بودن آثار تاریخی متعدد از این نوع همکاری ها استقبال می کند که از نمونه های بارز این همکاری ها می توان به ارگ تاریخی بم اشاره کرد که پس از زلزله ارگ تاریخی بم دوباره توانست با این نوع همکاری ها و بازسازی و مرمت، به چرخه فرهنگ بازگردد.
 

انتهای پیام/

کد خبر 1394050334