اسدا... درويش‌اميري- امروزه توريسم و جهانگردي يكي از صنايعي است كه در سال‌هاي اخير مورد توجه كشورهاي توسعه‌يافته و در حال توسعه قرار گرفته است. اهميت و ارزش اين صنعت پاك و بدون آلاينده در سطح جهان روزبه‌روز در حال افزايش است و روند رو به رشدي را طي مي‌كند تا جايي كه اين صنعت به عنوان يكي از بزرگ‌ترين منابع تجارت بين‌الملل اين ظرفيت را دارد تا جايگزين صنعت نفت شود. بدون شك صنعت توريسم به عنوان يك بازوي اقتصادي داراي مزاياي فراواني است كه توسعه آن مي‌تواند در كشورهاي مستعد، موجب اشتغال‌زايي مولد، حمايت از توليدات ملي و در نهايت موجب ارزآوري و گردش مالي مثبت شود و در نتيجه موجب تقويت روابط اقتصادي، سياسي و ارتباطات سازنده خواهد شد. 

در حقيقت صنعت تورسيم و سياست مكمل يكديگرند و با حضور سياسي يك كشور در عرصه‌هاي بين‌المللي و اتخاذ سياست خارجي برتر، زمينه توسعه گردشگري و صنعت توريسم فراهم خواهد شد. تعامل مثبت و انديشمندانه سياست خارجي دولت تدبير و اميد، رفع تحريم‌هاي غيرمنصفانه و سياست تنش‌زدايي در عرصه بين‌المللي و ديپلماسي عقلايي در پيش‌رو موجب نگاه مثبت ملت‌ها و تغيير نگرش دولت‌ها نسبت به ايران خواهد شد.

 با توجه به وجود ظرفيت‌هاي بالقوه و بالفعل به لحاظ داشتن جاذبه‌هاي فوق‌العاده در بخش گردشگري و همچنين وجود اماكن مقدس زيارتي، جاذبه‌هاي بي‌نظير طبيعي و گردشگري سلامت، هم‌اكنون دست‌اندركاران و برنامه‌ريزان حوزه گردشگري، ميراث فرهنگي و صنايع دستي و نهادهاي مرتبط و همچنين مجلس محترم شوراي اسلامي مي‌توانند براي استفاده مطلوب از اين ظرفيت در دولت، برنامه‌ريزي‌هاي عملياتي لازم را تدوين كنند. 

در اين راستا توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري و حمايت از سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي بايد در اولويت برنامه‌ها قرار گيرد چرا كه با رفع تحريم‌هاي ظالمانه و تدوين تفاهمنامه هسته‌اي و آثار مثبت رواني آن در اذهان، زمينه برقراري پروازهاي مستقيم به ايران فراهم خواهد شد و با افزايش حمل و نقل هوايي و آسان‌تر شدن رواديد و نگاه مثبت دنيا به ايران در عرصه‌هاي بين‌المللي، تبليغات منفي ضد ايراني در شبكه‌هاي ماهواره‌اي و اجتماعي رنگ باخته و اثر خود را از دست خواهد داد. 

دنيا با عمق تاريخ فرهنگ‌ساز ايران‌زمين به صورت محسوس آشنا مي‌شود و به مرور زمان و بدون شتاب‌زدگي، با آرامش شاهد رشد اين صنعت آينده‌ساز در سال‌هاي پيش‌رو خواهيم بود. چشم‌انداز موجود فرصتي است كه صنعت سودآور و مفرح گردشگري را به سوي كسب و كار مناسب هدايت مي‌كند.

 اهميت و ارزش سرمايه‌گذاري در حوزه صنعت توريسم، ميراث فرهنگي و صنايع دستي تا جايي است كه مقام معظم رهبري در ابلاغيه سياست‌هاي كلي برنامه ششم توسعه بدان اشاره و تاكيد فرمودند كه تا پايان برنامه مذكور ايران عزيز و سربلند مي‌بايست پذيراي بيست ميليون گردشگر خارجي باشد. هم‌زماني توافق هسته‌اي و ايجاد تعاملات بين‌المللي با ابلاغ سياست‌هاي كلي نظام توسط معظم‌له در بخش گردشگري را مي‌توان به فال نيك گرفت و آن را سرآغاز دوباره‌اي بر شكوفايي اين صنعت دانست. 

* معاون امور مجلس، حقوقي و استان‌هاي سازمان ميراث فرهنگي 


انتهای پیام/

کد خبر 1394051423