همکاری ایران و عراق در حوزه های ثبت جهانی و تهیه پلان های مدیریتی

معاون میراث فرهنگی سازمان از انعقاد تفاهم نامه میان ایران و عراق در زمینه های علمی، پژوهشی،مرمت، موزه داری و حوزه آموزش در زمینه های مختلف و همچنین برگزاری نمایشگاه های مشترک تاریخی و فرهنگی خبر داد.
به گزارش میراث آریا(chtn)؛ محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان در ادامه نشست خبری رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز خبرنگار در سالن فجر سازمان برگزار شد با تبریک روز خبرنگار به خبرنگاران حاضرگفت: ما معتقدیم که کمک شما کمک به میراث فرهنگی و حفاظت از آثار باستانی و فرهنگی کشور است.
وی در ادامه در پاسخ به سوال چند خبرنگار در زمینه وضعیت کافه نادری در تهران گفت: کافه نادری در جای خود باقی است و سرقفلی آن به هیچ وجه واگذار نشده و نمی شود، زمین این کافه در زمان انقلاب به دلیل آنکه مالک آن از کشور خارج شد به بنیاد شهید واگذار شدکه بنیاد محل کافه را در اختیار فردی گذاشت و اکنون در آن فعالیت می شود این محل در فهرست آثار ملی قرار دارد ،هیچ کس حق ندارد کافه و کاربری آن را تغییر دهد در این زمینه ابزارهای قانونی داریم، ابزار ما قانون است و چنانچه در این زمینه اتفاق بیافتد حتما برخورد می شود.
وی افزود : فردا 15 مرداد ماه در نامه ای این مسئله را با شهردار تهران در میان می گذاریم و در جلسه ای که با ایشان داریم حتما این مورد مورد توجه و رسیدگی قرار می گیرد، علاوه بر آن با شهردار منطقه 12 نیز در این رابطه گفتگو شد که وی در زمینه تخریب 64 خانه در محدوده کافه نادری ابراز کرد که شهرداری تصمیم و برنامه برای تخریب خانه های موجود در این منطقه ندارد.
وی در ادامه تاکید کرد: خوشبختانه در تهران در صورتی که کسی اقدام به تخریب مکانی کند باید حتما از شهرداری مجوز داشته باشد که شهردار در این زمینه بسیار هوشیار عمل می کند.بر اساس قوانین هر بنایی که بیش از 50 سال قدمت داشته باشد اگر مورد تخریب قرار گیرد باید عین به عین ساخته شود این قانون که به تازگی در این حوزه وضع شده است به نوعی یک بازدارنده در این حوزه است تا از این دست اتفاقات در کشور نیافتد، معاونت میراث فرهنگی سازمان در این رابطه نیز بسیار پیگیرانه عمل می کند.
وی با اشاره بر تفاهم نامه ای که بین ایران و عراق منعقد شد افزود: مقرر شد ایران و عراق در حوزه های ثبت جهانی ها ، پرونده ها و نیز پلان های مدیریتی همکاری کرده و ایران در این زمینه ها به کشور عراق یاری می رساند،در حوزه های ثبت، نمایشگاه ها، مرمت، آموزش و پژوهش نیز بخش هایی را ایجاد کردیم تا زمینه انتقال تجارب طرفین فراهم شود. 
وی همچنین تاکید کرد: وزیر گردشگری عراق به طور ویژه در زمینه منطقه وادی السلام از ایران درخواست همکاری داشتند، با توجه بر وجود مطهر ائمه اطهار در این منطقه و نیز بسیاری از افراد ایرانی به نام و مشهور که در این منطقه دفن شده اند این امر برای ایران نیز دارای اهمیت است، وزیر گردشگری عراق به طور ویژه در زمینه تهیه پلان مدیریتی وادی السلام و همچنین در حوزه ثبت و مرمت و مسائل فنی این منطقه کمک خواستند.
طالبیان تاکید کرد: عراق علاوه بر وادی السلام خواستار هماهنگی و همکاری ایران در زمینه پرونده بعدی تیسفون و بحث مرمتی و پژوهشی آن شدند که در هفته های آینده کارشناسان ما به این منطقه می روند تا پس از کارشناسی همکاری های بهتر و موثرتری صورت گیرد.
وی به تهیه پرونده هورامانات بصورت بین کشوری اشاره کرد و گفت: به دلیل اینکه بخشی از این منطقه در کشور عراق قرار گرفته است می توان با بهره گیری از سهمیه این کشور پرونده این منطقه برای ثبت جهانی به صورت بین منطقه ای تهیه شود.
 وی به نسخ خطی که به زبان فارسی در این کشور وجود دارد اشاره کرد و گفت: با توجه به تعدد نسخ خطی فارسی زبان در این کشور هماهنگی هایی صورت گرفته است تا ایران با دسترسی به این نسخ در زمینه مستند سازی ثبت و شناسایی این آثار اقدام کند.
 معاون میراث فرهنگی سازمان ادامه داد: مقرر شد با تبادل تجارب موزه ای و نمایشگاهی، نمایشگاه های مشترکی نیز بین ایران و عراق و در صورت صلاحدید دو کشور در کشور ثالث برگزار شود، همچنین در قالب نمایشگاه ها نیزاقلام نمایشگاهی در صورت نیاز مورد مرمت قرار گرفته و باز سازی شوند.
وی با تاکید بر موفقیت های چشمگیر ایران در بازپس گیری اشیا تاریخی کشور گفت: در همین راستا مقرر شد در زمینه جلوگیری از قاچاق اشیا تاریخی فرهنگی میان دو کشور همکاری های خوبی صورت گیرد و در صورت وجود اشیا قاچاق از کشور مقابل در دو کشور بر طبق کنوانسیون 1995 بین دو کشور استرداد شود. 

انتهای پیام/

کد خبر 1394051435