به گزارش روابط عمومی صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی، به گفته محمد رضا پوینده سرپرست صندوق احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی فرهنگی، 32 بنای تاریخی از 19 استان کشور از سوی صندوق احیاء به جهت مرمت و بهره برداری به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار می شود این بناها با اخذ مجوز هیئت وزیران و با هدف احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی انجام می پذیرد.
بر اساس این گزارش کاروانسرای گبرآباد و کاروانسرای مرنجاب در استان اصفهان، حمام سالار در استان زنجان، خانه نجفی در استان بوشهر، کاخ ناصرالدین میرزا و نصیرالدوله در استان تهران، کاروانسرای شاه عباسی دامغان، خانه تدین ، خانه طاهریان، کاروانسرای ده نمک، کاروانسرای میاندشت، خانه رجبی و کاروانسرای ایوانکی در استان سمنان، مجموعه کاروانسرای حجت آباد وزیر در استان یزد، خانه امینیان و عمارت شترگلو در استان کرمان، کاروانسرای شاه عباسی لات در استان گیلان، قلعه کنجانچم و قلعه میرغلام هاشمی در استان ایلام، خانه شریف در استان خراسان جنوبی، کاروانسرای مهر و کاروانسرای زعفرانیه در استان خراسان رضوی، کاروانسرای قوام آباد در استان فارس، خانه آقاجان نسب در استان مازندران، کاروانسرای آوه و کاروانسرای دودهک در استان مرکزی، حمام قلعه و حمام محله حاجی دراستان همدان، کاخ شهرستانک در استان البرز، مجموعه ماکو در استان آذربایجان غربی، خانه سوری در استان کرمانشاه و حمام تنکابنی در استان قزوین از امروز تا دو هفته آتی به مزایده گذشاته خواهد شد.
پوینده در این خصوص گفت: این 32 بنای تاریخی برای مدت متوسط 13 ساله به بخش های عمومی و خصوصی واگذار شده و مدت متوسط مرمت این بناها در حدود 13 ماه است که پس از مرمت از سوی بخش خصوصی به بهره برداری خواهد رسید.
وی ادامه داد: مجموع هزینه سرمایه گذاری در این بناها مبلغی در حدود 500 میلیارد ریال است که از سوی بخش خصوصی تامین و هزینه خواهد شد.
سرپرست صندوق احیاء گفت: فرآیند واگذاری بناهای تاریخی را مورد بازنگری قرارداده و با تسهیل امور، زمینه جذب هرچه بیشتر سرمایه گذاران را فراهم کرده ایم.
پوینده اظهار کرد: فرآیند واگذاری بناهای تاریخی طی ماههای آتی ادامه یافته طی سال جاری بیش از 50 بنا به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.انتهای پیام/