به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام، مدیر پایگاه شهر تاریخی سیمره گفت: بر اساس این طرح، وزن، حجم، مشخصات ظاهری و دیگر ویژگی های مربوط به این تعداد گچبری محاسبه شده و به صورت برچسپ بر روی گچبری ها نصب شده است.
علی سنایی نژاد افزود: همچنین از هر کدام از این گچبری ها از زوایای مختلف عکسبرداری شده و ایرادات و اشکالات مربوط به آنها در فرم های استاندارد وارد شده است.
وی ادامه داد: برای اجرای این طرح 80 میلیون ریال اعتبار هزینه و دو ماه نیز زمان صرف شده است.
مدیر پایگاه شهر تاریخی سیمره گفت: تا کنون 10 فصل کاوش در شهر تاریخی سیمره انجام شده است که در دو فصل آخر کاوش ها تعدادی گچبری در مکان منصوب به مسجد این شهر تاریخی کشف شد که بسیاری از آنها نفیس، ارزشمند و منحصربفرد هستند.
سنایی نژاد با بیان اینکه این گچبری ها مربوط به دوران اسلامی و اواخر دوران ساسانی است، افزود: سر شماری این گچبری ها نیازمند اعتبار بوده و باید به صورت علمی و بر اساس استانداردها و فرمت های خاص سازمان میراث فرهنگی انجام شود.
شهر تاریخی سیمره در ضلع غربی شهر فعلی دره شهر، حدود 70 هکتار وسعت دارد و بزرگترین شهر شناخته شده در قلمرو استان می باشد که قسمتی از دیوارها و طاق های آن هنوز سالم بوده و یا در زیر آوار مانده اند.
در معماری بناهای این شهر تاریخی از قلوه سنگ و گچ و ساروج استفاده شده و نشانه هایی از وجود خیابان بندی و کوچه و ... در بافت ویرانه های آن مشهود است.
انتهای پیام/