معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان درمراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه سراسری بازرگانی خراسان شمالی گفت:خراسان شمالی جزء مکان های متنوع ازنظر فرهنگی است که اگر بتوانیم شرایط موجود شامل موسیقی،لهجه ،آداب ورسوم وصنایع دستی متنوع را حفظ کنیم خراسان شمالی می تواند پیشرفت کند.
به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی؛ بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان با اعلام این مطلب گفت: صنایع دستی هویت ساز است واین هویت است که نشان میدهد که در کدام منطقه قرار گرفتیم.وی باتاکید بر کاربردی کردن صنایع دستی تصریح کرد: باید این هنر در خانه ها دیده شود، هنر صنایع دستی زمانی در کشورمان ارز آور بود و علاوه بر سود اقتصادی زیبایی آفرین ونشاط آور نیز بود.
وی افزود: آن زمان که صنایع دستی در کشور رونق داشت دوره ای بود که صنایع دستی برای مردم تهیه و در خانه ها بکار گرفته می شد.نامورمطلق افزود: از زمانی که نفت کشف شد کم کم هویت خود را از دست دادیم و پوشاک دیگران را پوشیدیم و در آپارتمانها و محیط زندگی از موکت و فرش ماشینی به جای انواع فرش های سنتی استفاده کردیم.
وی گفت: صنایع دستی نیز آرام آرام از میان ما رفت و وقتی با تحریم روبرو شدیم حتی کشورهای خارجی نیزصنایع دستی ما را نخریدند و در کل صنایع دستی به زمین خورد.
وی با اشاره به شرایط پساتحریم خاطر نشان کرد: باید آماده باشیم و اگر برای روبرویی با این شرایط جدید آمادگی نداشته باشیم دوباره به زمین خواهیم خورد.
وی اظهار کرد: در مرحله اول باید بتوانیم بازارهای داخلی در کشور ایجاد کنیم پس از آن بازار های خارجی را نیز خواهیم گرفت.
معاون صنایع دستی کشور در پایانگفت: رسانه ها باید کاری کنند توجهات به صنایع دستی جلب شود چراکه در حال حاضرسرمایه گذاری برای هویت چندین هزار ساله کشور انجام می شود. درآستانه یک تحول بزرگ هستیم تحول با انجام برنامه های پسا تحریم همراه است اگر به زیبایی شناسی برنگردیم مشکلات گذشته بازمی گردد.
بخاطر موسیقی، پوشاک، لهجه ها صنایع دستی آینده ای درخشان دارد به شرطی که درک کنیم . پس از تحریم ها نخستین هدف باز پس گیری بازارهای داخلی وتغییر مصرف درداخل کشور، ایرانی کردن مصرف وتغییر الگوی مصرف است.
در ادامه نیزآدینه محمد سویدانلویی مدیرکل میراث فرهنگی استان افزود: خراسان شمالی یکی از خاستگاه های مهم فرهنگ وهنر است و در طول تاریخ هم بر فرهنگ ملی وهم فرهنگ آسیای مرکزی تاثیر گذار بوده است واین قابلیت را دارد تا بعنوان کانون علمی و فرهنگی قلمداد شود استان خراسان شمالی حرف های زیادی برای گفتن داردو همواره بعنوان مرکز صقل در گذشته وحال ایفای نقش کرده است.
وی گفت: خراسان شمالی به دلیل قومیت های مختلف دارای صنایع دستی و هنرهای سنتی متنوع نیزهست که قابلیت و استعداد خوبی برای پیشرفت و رونق گرفتن دارد. به عنوان نمونه 30 نوع از 50 نوع صنایع دستی فعال کشوردر خراسان شمالی وجود دارد
معاون توسعه و مدیریت منابع استانداری خراسان شمالی نیز در این جلسه بر کاربردی کردن صنایع دستی تاکید کرد و گفت: اگر این هنر را با نیازهای فعلی جامعه بهسازی کنیم رونق می گیرد.
انتهای پیام/