به گزارش میراث آریا(chtn)؛ بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان در این نشست با اشاره بر لزوم توجه بیشتر به حوزه صنایع دستی گفت: خوشبختانه بعد از مدت ها صنایع دستی در ابلاغیه برنامه ای حضور یافت، این بار در بند 51 برنامه ششم و در ابلاغیه مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: در این ابلاغیه در چند مورد بطور مستقیم و در مواردی چون توسعه روستایی بطور غیر مستقیم مورد اشاره و تاکید قرار گرفت.
وی با اشاره بر تاکید معاونت صنایع دستی بر توجه بیش از پیش به صنایع دستی و حمایت از آن گفت: با اقدامات صورت گرفته و مورد توجه قرار گرفتن صنایع دستی در ابلاغیه مقام معظم رهبری ما نگرانی هایی داریم از جمله برداشت صحیح از حمایت از صنایع دستی شاید گفته شود اقداماتی که انجام می شود کافی است اما صنایع دستی به کمک بیشتری نیاز دارد.به این علت که واژه حمایت می تواند مورد برداشت های متفاوتی قرار گیردو آن تاثیر مورد انتظار را نداشته باشد.
وی افزود: به همین منظور ما تلاش داریم تا از این واژه به بهترین شکل برداشت شود و حمایت واقعی صورت گیرد، در این راستا با تشکیل جلساتی با متخصصین و صاحب نظران این امر سعی داریم دستیابی به این مهم را سرعت بخشیم.
نامور مطلق با اشاره بر شرایط پسا تحریم و لزوم آمادگی همه جانبه در این حوزه گفت: در آستانه پسا تحریم هنوز آن اندیشه قدیمی وجود دارد و بازهم صنایع دستی و فرش دیده نمی شوند که باید از این پس نسبت به این صنایع ارز آور توجه بیشتری صورت گیرد تا خود را برای شرایط و موقعیت های پس از تحریم آماده کنیم.
وی تاکید کرد: تفسیری که دوستان هنرمند و کارشناس این حوزه بکار برده اند این است که حمایت ساختاری باید از صنایع دستی صورت گیردتا این بخش از اقتصاد که می تواند در جای خود بسیار ارز آور و اقتصادی نیز باشد به رشد و رونقی که در انتظارش بوده برسد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان در بخش دیگری از سخنانش با تاکید مجدد بر حمایت از صنایع دستی گفت: حمایت باید به صورت بین سازمانی نیزباشد، در حال حاضر ماموریت هایی به سازمان داده شده است اما ما اختیاری در این زمینه ها برای ایجاد تغییر نداریم از جمله بیمه و گمرک. بهترین شکل امر این است که معاونت صنایع دستی در حوزه فعالیت خود دارای اختیار باشد تا در ارتباط با دیگر ارگان ها بتوانیم به رشد صنایع دستی کمک کنیم.
وی ادامه داد: برای توسعه و هدفمند کردن صنایع دستی و به منظور تغییر و اصلاح ساختار کمیته طراحی را ایجاد کردیم تا با استفاده از طرح های نو و ایده های جذاب به توسعه و رشد این صنعت کمک کنیم.
وی با اشاره بر این امر که با تبلیغات در حوزه صنایع دستی خود به خود می توان مردم رابه خرید صنایع دستی جذب کرد گفت: با تبلیغات گسترده می توانیم صنایع دستی را هر روز بیشتر در اختیار مردم قرار داد و جزو موارد مصرفی خانواده ها قرار داد، بحث دیگر بیمه هنرمندان است که قبلا پرداخت می شد ولی به یکباره قطع شد که خود مشکل بزرگی در این حوزه است که راه حل مناسب و سریع می طلبد.
نامور مطلق یادآور شد: در حوزه حفظ صنایع دستی در دو سال گذشته با اعتبارات موجود از ریزش جدی کارگاه های صنایع دستی که پیش از این محصولاتشان به دنیا صادر می شد جلوگیری کردیم و از مرحله ریزش به رویش رسیدیم. در این مدت توانستیم میزان قابل توجی از این کارگاه ها را بازیابی کنیم.خوشبختانه با یک رویش رو به جلو در صنایع دستی روبه رو هستیم.
وی در پایان سخنانش افزود: امیدواریم با حمایت و پشتیبانی سازمان و دولت این روند رو به رشد مورد حمایت قرار گیرد تا با استفاده از نیروهای جوان و متخصص به سمت داشتن صنایع دستی دانش بنیان گام برداریم.
گفتنی است، این نشست تخصصی با توجه به ابلاغ سیاست های کلی برنامه ششم توسعه کشور از سوی مقام معظم رهبری و پیرو تصمیمات اتخاذ شده در شورای برنامه ریزی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به منظور هم اندیشی اعضای این کمیته برگزار شد.
انتهای پیام/