گردشگر باید منبع درآمد جایگزین نفت شود

توریست باید منبع درآمد جایگزین نفت شود و نوع نگرش ما به توریسم باید تغییر کند.
به گزارش میراث آریا(chtn)  علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی روز یکشنبه پنجم مهر در همایش بزرگداشت روز جهانی گردشگری در برج میلاد گفت: در ۲۵ سپتامبر امسال ۱۹۳ کشور جهان به تصویب دستور کار توسعه بعد از ۲۰۱۵ پیوستند که کشور ما نیز در بین این کشور‌ها بود و رئیس‌جمهور نیز دولت خود را در این نشست، دولت توسعه پایدار و متعهد به محیط‌زیست اعلام کرد، این دستور کار توسعه بعد از ۲۰۱۵ می‌تواند برای کشور ما راهگشا باشد، این دستور کار که ۱۷ آرمان از جمله پایان دادن به همه صورت های فقر در هرجا و تضمین زندگی سالم برای همه در هر سنی، دستیابی به برابری جنسیتی و توانمند سازی دختران و زنان، ارتقا رشد اقتصادی پایدار، جامع و مداوم، اشتغال به کار مولد و شایسته برای همگان، کاهش نابرابری میان و بین کشورها، در پیش گرفتن اقدامات فوری علیه تغییرات آب و هوایی و حفاظت از اکو سیستم را در خود جای داده است باید مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: باید بر این نکته تاکید کنم  که الگوهای پیشین توسعه در ایران نتوانسته اند تضمین کننده توسعه پایدار،اشتغال کامل و کار شایسته و توانمند  باشند، الگوهای پیشین نتوانسته اند ثروت را در جامعه ایرانی با عدالت توزیع کنند و گردشگری ما را هم با مشکل مواجه کرده اند.شاید بزرگترین مشکلی که الگوهای قبلی توسعه ایجاد کرده اند عدم تضمین اشتغال مناسب است، تاکید بر سرمایه گذاری در صنایعی که نیازمند سرمایه آنها بسیار زیاد و میزان اشتغال آنها بسیار کم همراه با آلاینده های محیطی یکی از خصلتهای مداوم برنامه 50 ساله توسعه پایدار بوده است.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی یادآور شد: علاوه براین سرمایه گذاری هایی که تمرکز آن ها در بعضی استان ها محدود و عمیق شدن آنها در مرکز پیرامون بوده است، با پیروی از الگوهای پیشین تعیین اولویت ها و تاکید بر بعد خاصی از سرمایه های کشور و الگوی خاص سرمایه گذاری که تاکنون دنبال شده اشتغال به عنوان یکی از بزرگترین معضلات اقتصادی کشور حل نخواهد شد. من معتقدم با این روند، بحران اشتغال روز به روز وخیم تر خواهد شد. مسئله رشد بدون شغل پدیده ای بسیار جدی است.
ربیعی یادآور شد: بنده  از اساس با مفهوم متداول توسعه و ابعاد آن که در جریان است مسئله دارم، توسعه، زندگی بهتر مردم است، توسعه رشد متوازن است، توسعه شادی در جامعه است. فکر می کنم با این الگو از توسعه، می توانیم نگاهی دیگر به روز جهانی گردشگری داشته باشیم.گردشگری فرصتی است تا الگوی سرمایه گذاری و توسعه کشور بر اساس آن تغییر پیدا کند به این ترتیب به سطح بالاتری از اشتغال زایی دست پیدا می کنیم.
وی افزود: گردشگری به جهت اینکه فعالیتی متمرکز است و همه نقاط ایران از ظرفیتهای مختلف گردشگری از جمله گردشگری فرهنگی،زیارتی و ورزشی برخوردار است، این ظرفیت وجود دارد که اشتغال را در سراسر ایران گسترش دهیم به علاوه توسعه گردشگری نیازمند مشارکت فعالانه بخش خصوصی است چه  در ابعاد کوچک و چه بزرگ، توزیع سرمایه گذاری ها در سراسر کشور با توزیع ثروت می تواند الگوی جدیدی نسبت به به الگوی پیشین متکی بر سرمایه گذاری های کلان،کم اشتغال و مخرب برای محیط زیست کشور به وجود آورد، این تخریب ظرفیت های اکو سیستمی را کاهش داده و در نهایت به بحران اشتغال دامن زده شده را از بین ببرد.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی تصریح کرد: بیابان زایی ناشی از ناکار آمدی مدیریت منابع آب، کمبود آب در فعالیت های صنعت کشاورزی در نهایت مهاجرت های ناشی از وضعیت نا مناسب را به سرعت پیش برده و تهدیدات جدی را به وجود آورده است. در مقابل توسعه گردشگری،  میزان اتکا به ظرفیتهای اکو سیستمی برای توزیع ثروت و میزان نهاد هایی نظیر آب و خاک را قطعا کاهش خواهد داد.
 وی افزود: به عبارت دیگر گردشگری این ظرفیت را دارد که با تولید شغل و سرمایه گذاری کمتر و پایداری بیشتر، کشور را به سمت توسعه پایدار  و تحقق اهداف توسعه پایدار سوق دهد. گردشگری به شدت بر فروش خدمات متکی است، گردشگری قادر است زنجیره های مختلفی از تولید کالا و خدمات را به یکدیگر متصل کند .آمارها نشان می دهد به ازای هر 8/4 نفر گردشگر یک شغل دائم ایجاد می شود. بنابراین تصور کنید رسیدن به مرز 20 میلیون گردشگر به معنای رسیدن به 4 میلیون و 167 هزار شغل ثابت خواهد بود. علاوه بر موارد فوق، در آمد زایی گردشگری بسیار حائز اهمیت است.
ربیعی گفت: توسعه گردشگری بخش اقتصاد مقاومتی درون زا و برون نگر است. به همان میزانی که از درآمد نفت کاسته می شود و به جای اینکه نفت را بر سفره مردم ببریم باید برای تبدیل ایران به جامعه ای سالاد گونه تلاش کنیم. جامعه ای با تنوعات متفاوت از قومیت ها و ملیت ها که در خود دارد. گردشگری با در اختیار داشتن 9 درصد از تولید ناخالص جهان امروز یک صنعت برتر است، ما باید چنان هدف گذاری کنیم که از بخشی از آن را برخوردار شویم.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی اضافه کرد: وجه دیگری از توسعه گردشگری توزیع عدالت گونه ثروت است. کاستن از نابرابری های منطقه ای در اولویت های برنامه ششم قرار دارد،علاوه بر آن تحصیل رفاه اجتماعی و فقر زدایی قطعا از طریق توسعه و رونق صنعت گردشگری موثر خواهد بود  و از این منظر اشتغال می تواند زمینه کاهش آسیب های اجتماعی را فرهم کند. همچنین وضعیت عدالت گستری در توسعه صنعت گردشگری می تواند یکی از شاخص ها باشد.همیشه حرف از ایجاد زیر ساخت های گردشگری مانند هتل متداول بوده است، ما باید وجه دیگری را مد نظر قرار دهیم وآن هم فرهنگ گردشگر پذیر و مدارا با توریست است.
 وی تصریح کرد: توریست باید منبع درآمد جایگزین نفت شود، نوع نگرش ما به توریسم باید تغییر کند، زیر ساخت امنیتی که کمتر مورد بحث بوده در فضای پسا تحریم که فضای ایران هراسی را کنار برده، باید مورد توجه قرار گیرد، آموزش هتل داری توسط سازمان فنی و حرفه ای کشور توسط وزارت خانه ما و یا بازار یابی گردشگری باید در دستور کار قرار گیرد.
ربیعی یادآور شد: در بخش تعاونی ها به خصوص روستاهای توریسم پذیر که در چند نقطه اجرا شده تصور ما را از گردشگری در هتل های بزرگ تغیر می دهد. گردشگرانی که عمدتا به ایران سفر می کنند این طرح را بیشتر می پسندند .وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در پایان گفت: در بحث فرش و صنایع دستی  500 میلیارد ریال اعتبار در صندوق توسعه کار آفرینی هزینه شده است همچنین ما آمادگی داریم مناطق بوم گردی مورد حمایت قرار دهیم، در نهایت در بحث گردشگری باید به گردشگری سالمندان و بازنشستگان و افرادی که توان رفتن به مسافرت ندارند و در این زمینه هم مسئولیت داریم توجه کنیم.

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394070620