غنا و بهره‌وري موزه بزرگ منطقه‌اي خراسان جهاد اكبر اين پروژه است

مدير كل موزه هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور با اشاره به اقدامات صورت گرفته براي احداث موزه بزرگ منطقه اي خراسان گفت: ساخت و بهره برداري موزه بزرگ خراسان جهاد اصغر است و جهاد اكبر اين پروژه غنا و بهره وري آن است.

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، محمد رضا كارگر با بيان اين مطلب در نشست خراسان شناسي كه با حضور تعدادي از اساتيد، پژوهشگران، محققين و باستان شناسان و افراد صاحب نظر و محقق در حوزه خراسان شناسي در سالن همايش هاي موزه بزرگ خراسان (سالن مرحوم مير فندرسكي)برگزار شد افزود: موزه بزرگ خراسان بايد به مركزي براي خراسان شناسي تبديل شود.

وي گفت: براي اين موزه زحمات زيادي كشيده شده و از زمان تصميم گيري براي احداث آن تا زمان بهره برداي حدود 30 ميليارد تومان هزينه شده كه البته  جهاد اكبر و كار بزرگ زماني است كه اين موزه به غناي كامل رسيده و به بهره وري دست سايبد.

وي با اشاره به اهميت موزه بزرگ خراسان اضافه كرد: اين موزه بايد دريچه اي باشد تا افراد غناي فرهنگي و تاريخي و سابقه درخشان تمدني خراسان را از دريچه آن موزه ببينند.

وي افزود: خراساني ها بايد با وجود اين موزه غرور، اميد و افتخارشان بيشتر شود چراكه اين موزه مي تواند به يك مكان مهم فرهنگي براي شناسايي هرچه بيشتر فرهنگ، تاريخ و تمدن خراسان بزرگ تبديل شود.

كارگر در ادامه صحبت هاي خود با اشاره به وجود شخصيت هاي مهم فرهنگي، علمي، تاريخي و ادبي در كشور و خصوصا استان خراسان رضوي ادامه داد: اين انسان ها در حقيقت سرمايه اجتماعي هر جامعه هستند كه هر گز از بين نمي روند ودائمي و ماندگارند.
وي گفت: اگر به عنوان مثال در يك زمين لرزه شديد تمامي اماكن و ابينه ها در يك شهر از بين برود اما افراد صاحب نام و پرآوازه در حوزه علم، ادب و فرهنگ هميشه ماندگارند و به هيچ وسيله اي از بين نخواهند رفت.

وي با بيان اينكه اين افراد سرمايه اجتماعي هر جامعه هستند ادامه داد: بسياري  از موفقيت هاي امروز مرهون تلاش همين افراد است.

مدير كل موزه هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور ادامه داد: بزرگداشت گرفتن براي چنين شخصيت هايي در حقيقت بزرگداشت سرمايه هاي اجتماعي است.

كارگر افزود: خوشبختانه كشور ما در طول تاريخ و علي رغم فراز و نشيب هاي فراوان توانسته است ميراث كهن خود را حفظ كند در حالي كه بسياري از كشورها چنين موفقيتي را نداشته اند ومن اعتقاد دارم كه اين دستاورد مهم و حفظ ميراث  كهن قطع و يقين به همت چهرهاي درخشان آسمان علم، ادب و فرهنگي اين سرزمين است.

وي در پايان صحبت هاي خود خاطر نشان كرد: اميدوارم با بهره وري كامل مزوه بزرگ رخاسان شاهد آشنايي هرچه بيشتر افراد با سابقه درخشان فرهنگي و تاريخي خراسان بزرگ باشيم.

گفتني است دراين نشست اساتيد و پژوهشگران به بيان ديدگاه ها و نقطه نظرات خود پيرامون خراسان بزرگ و سابقه فرهنگي و تاريخي اين ديار پرداختند.

هم چنين در اين نشست مقررشد جلسات و نشست هاي خراسان شناسي به صورت ماهيانه برگزار و دبيرخانه برگزاري اين نشست ها تشكيل شود.

گفتني است موزه بزرگ منطقه اي خراسان در بوستان كوهسنگي مشهد واقع شده و به گفته محمد ركني معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگيف صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي اين موزه به يكي از مهمترين مقاصد گردشگري در پايتخت معنوي ايران تبديل شده و در آينده اي نزديك به مركزي براي ارائه و معرفي صنايع دستي و هنر هاي سنتي استان نيز تبديل خواهد شد و عللاوه بر معرفي و شناسايي فرهنگ و تاريخ و تمدن خراسان بزرگ، بازگوكننده هنرهاي سنتي و ظرفيت هاي گردشگري و فرهنگي اين استان نيز خواهد بود.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394072210