به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست مجامع ارزیابی عملکرد شش ماهه اول سال 94 و گردهمایی مدیران ارشد بانک سپه که با حضور کامل تقوی نژاد رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک سپه برگزار شد، گفت: با ارشادات رهبر معظم انقلاب، تلاش ویژه رئیس جمهور و مدیران و مسئولین، امیدوارم به زودی و به طور کامل از شرایط رکود اقتصادی خارج شویم، البته آثار و نشانه های خروج از رکود اقتصادی دیده می شود.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: همچنین با تصویب جزئیات برجام، یک فضای جدید در حوزه فعالیتهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور ایجاد خواهد شد و با لغو تحریم های ناعادلانه و ظالمانه که سالها تاثیر جدی بر فعالیتهای اقتصادی و سرمایه گذاری کشور گذاشته بود، کشور مسیر رشد و توسعه را طی خواهد کرد، در این فضای جدید ما باید با نگاه ویژه به آینده خودمان را آماده کنیم و محدودیتها و گرفتاریهای مردم را جبران کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: این روزها در کشور دو فرصت برنامه ریزی اساسی در کشور وجود دارد، نخستین فرصت تدوین برنامه 5 ساله ششم کشور است که یک کارگروه تخصصی مسائل مرتبط با این برنامه را بررسی می کنند و تا ماه آینده تقدیم مجلس می شود، همچنین حسب تکلیف مقام معظم رهبری در رابطه با اجرای مبانی اقتصاد مقاومتی که در روزهای پایانی سال 92 ابلاغ شد و خمیر مایه آن استفاده از تمامی ظرفیتها و مقاوم کردن اقتصاد کشور است، یک کارگروه ویژه تشکیل شده است تا تاکیداتی را که مقام معظم رهبری در دیدار با هیات دولت در هفته دولت داشتند به طور جدی پیگیری شود.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای هیات دولت، مجموعه دولتمردان را مکلف کردند که جدی تر از گذشته به مجموعه اقتصاد مقاومتی تمرکز و تاکید داشته باشند و از آن به عنوان یک سند بالادستی بر برنامه ریزی های مختلف استفاده کنند، در همین راستا دولت راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی و برنامه هایی که باید اجرا شود را مشخص می کند و خوشبختانه در این مدت کمتر از دو ماه که از دیدار مقام معظم رهبری با هیات دولت می گذرد، مجموعه دولت و ستاد ویژه ای معین شده اند، همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی و تیم اقتصادی رئیس جمهور، چارچوب ها را مشخص کردند.
سلطانی فر افزود: امیدواریم ظرف یک ماه آِینده تمامی اهداف، سیاستها و برنامه های چگونگی تحقق اقتصاد مقاومتی را مشخص کنیم این در حالی است که نظام بانکی جایگاه ویژه ای در این برنامه ها دارد و ما امید داریم با تقویت منابع و برطرف شدن موانع، سیستم بانکی نقش خود را ایفا کند.
وی تصریح کرد: در تدوین برنامه ششم توسعه و مبانی اقتصاد مقاومتی باید به مزیتهای کشورمان توجه ویژه ای شود، ایران قدرت اول گاز و قدرت چهارم نفت دنیا است و ذخائر معدنی بسیار قابل توجهی را در اختیار دارد، همچنین کشور ما یک موقعیت جغرافیایی مناسب از جهت ترانزیت کالا دارد چراکه ایران در محور مواصلاتی و نقطه اتصال بین سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا است و این مزیت این امکان را در اختیار ما می گذارد تا از کریدورهای حمل و نقل استفاده کنیم.
معاون رئیس جمهور همچنین به وجود نیروی انسانی قابل توجه در کشور اشاره کرد و گفت: همچنین گفته می شود ایران دارای ظرفیتهای بسیار بالا در حوزه گردشگری است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: ما در 5 محور مشخص باید بهره وری را افزایش دهیم و موانع و مشکلات را برطرف کنیم، نخستین موضوع آب است که باید وضعیت را در این حوزه بهبود ببخشیم، در حال حاضر 90 درصد آب در کشاورزی مصرف می شود این در حالی است که همه کمبودها با اتخاذ روشهای مناسب و صرفه جویی 5 درصد آب مصرفی در کشاورزی برطرف می شود، بهره وری در نان دومین موضوع است که باید مورد توجه قرار گیرد، به رغم اصلاح قیمتها سالیانه رقم قابل توجهی در این حوزه اسراف می شود.
وی بهره وری در انرژی را سومین موضوع قابل توجه دانست و اضافه کرد: رقم قابل توجهی در حوزه انرژی روزانه صرف مصارف داخلی می شود و بهره وری در این بخش یک بحث اساسی و جدی است.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: بهره وری در سرمایه هم از دیگر مسائلی است که باید به آن توجه کرد و در نهایت بهره وری نیروی کار که توجه به آن ضروری است.
سلطانی فر اضافه کرد: در برنامه ششم توسعه، گردشگری به عنوان یکی از 8 محور اصلی شناخته شده و امروز این صنعت مورد تاکید و تمرکز تمامی مسئولین عالی رتبه کشور است، برای اولین بار در تاریخ تمامی مسئولین کشور، مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، وزرا و سران دو قوه به این نتیجه رسیده اند که باید از حوزه گردشگری که ما از آن به عنوان گنج پنهان یاد می کنیم، استفاده مطلوبتری شود، گردشگری می تواند محور اصلی خروج کشور از رکود اقتصادی باشد.
وی ادامه داد: امروز حوزه گردشگری در شرایط ویژه و خاصی قرار دارد، اتفاق نظر بین مسئولین، فضای پس از تحریم، جنگ، درگیری و ناامنی کشورهای اطراف، و امنیت و جاذبه های گردشگری کشور ما، موجب شده است تا گردشگران فرهنگی تاریخی ایران را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کنند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: گردشگری در تقسیم بندی کلی 4 بخش است که زیرمجموعه هایی نیز دارد، گردشگری فرهنگی و تاریخی که بنا بر سابقه تاریخی بین 7 تا 11 هزار ساله کشورمان و وجود آثار و جاذبه های تاریخی و فرهنگی، در این بخش، ایران به شدت مورد توجه گردشگران است، دومین گروه گردشگران طبیعی شامل گردشگران کوهستان، جنگل، بوم گردی، روستاگردی و کویرنوردی هستند و با توجه به اینکه ایران دارای اقلیم متنوعی است و در تمام ایام سال چهار فصل را دارد، در این بخش هم مورد علاقه گردشگران قرار می گیرد.
سلطانی فر افزود: دسته سوم گردشگران مذهبی هستند که برای زیارت بارگاه مقدس امام رضا(ع) در مشهد، بارگاه حضرت فاطمه معصومه (س) در شهر قم، بارگاه احمد بن موسی(شاهچراغ) در شیراز و آستان مقدس علی بن باقر(ع) در مشهد اردهال به عنوان چهار مکانی که سندیت قطعی دارند مورد توجه مسلمانان و به ویژه شیعیان است، در حال حاضر 50 درصد از گردشگران به قصد زیارت این اماکن مقدس به ایران سفر می کنند و این یک ظرفیت بسیار خوب برای کشور ما است.
معاون رئیس جمهور گفت: گردشگران سلامت چهارمین دسته هستند، ایران به واسطه سرمایه گذاری های خوبی که در توسعه امکانات بهداشتی و درمانی صورت گرفته است و به دلیل توانمندی های بالای پزشکان در انجام عمل جراحی قلب باز، اعمال زیبایی، پیوند اعضاء با کیفیت نزدیک به کشورهای اروپایی و هزینه ای برابر با یک پنجم، در این بخش مورد توجه گردشگران و به ویژه اتباع کشورهای همسایه قرار گرفته است، همچنین کارگروهی متشکل از وزارت امور خارجه، سازمان میراث فرهنگی، سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت و درمان، ساماندهی گروههای گردشگران سلامت را در دستور کار قرار داده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به رشد گردشگران در دنیا، گفت: در 10 سال اول سند چشم انداز توسعه ما به اهداف خود در این حوزه دست نیافته ایم و باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که در 10 سال دوم این عقب ماندگی جبران شود، میزان رشد ما در این حوزه باید 3 برابر میزان رشد دنیا باشد این در حالی است که در 2 سال گذشته این اتفاق افتاد، میزان رشد گردشگری در دنیا سال گذشته 6/4 دهم درصد، در آسیا 5 درصد و در ایران 12 درصد بوده است.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: با رویکرد خوب دولت در حوزه تعامل با تمامی کشورها، در حوزه گردشگران ورودی جزء 50 کشور اول هستیم و باید با سرمایه گذاری در این حوزه و اجرای برنامه های گسترده به جمع 15 کشور نخست دنیا بپیوندیم.
سلطانی فر ادامه داد: در حال حاضر برنامه ریزی هایی در ارتباط با رفع چالش ها صورت گرفته است، وضعیت گردشگران ورودی به کشورمان امروز شرایط خوبی دارد و ورود قطارهای گردشگری به ایران می آیند نشان دهنده امنیت کشور ما است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه صدور ویزا، گفت: همه سفرا با درک واقعی که از این ظرفیت دارند، همکاری خوبی دارند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه به تعداد هتلهای موجود در کشور اشاره کرد و گفت: برای میزبانی از 20 میلیون گردشگر ما به 400 هتل 4و5 ستاره نیاز داریم این در حالی است که 130 هتل با این درجه در کشور وجود دارد و ما باید 270 هتل به این تعداد اضافه کنیم که در این بخش نیازمند همکاری نظام بانکی هستیم.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: شهرهای مشهد، کیش و سرعین از نظر تعداد هتل دچار کمبود نیستند اما در سایر نقاط در حوزه هتل، وضعیت بحرانی وجود دارد و اوج این مشکل در استان اصفهان است.
وی تصریح کرد: استفاده از اماکن تاریخی و فرهنگی و بهره برداری از این فضاها به عنوان اماکن اقامتی و توریست پذیر یکی از راهکارهایی است که می توان مورد استفاده قرار داد.
سلطانی فر افزود: ساماندهی نظام حمل و نقل کشور از دیگر مواردی است که باید به آن رسیدگی شود، همچنین در بخش نیروی انسانی و ارتقای کیفیت دفاتر اطلاع رسانی نیازمند اقدامات جدی هستیم این در حالی است که برنامه هایی در این حوزه ها صورت گرفته است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین به ساماندهی مکانی و زمانی گردشگری داخلی اشاره کرد و افزود: ما در این حوزه به دنبال ایجاد بسته های تشویقی هستیم برای بازنشستگان دستگاههای مختلف هستیم.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: گردشگری صنعت و رشته ای است با رویکرد و نگاه ویژه مسئولین عالی رتبه کشور را به خود معطوف داشته و نظام بانکی هم باید به این بخش کمک کند، گردشگری در آینده اقتصاد این کشور پرتوجیه و سودده است و امروز باید نگاهمان را به این بخش متمرکز کنیم.
انتهای پیام/