به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی؛ سید احمد برآبادی مسئول حوزه پژوهش این اداره کل گفت: در اين مراسم عده اي علم چي، ملا (فاتحه خوان) علمها را به در خانه اهالي مي برند و نذورات را جمع آوري مي كنند.
سید احمد برآبادی افزود: معمولا از روز چهارم و يا پنجم محرم علم گرداني شروع می شود صاحب خانه نيز علم ها را زيارت كرده و نذورات خود را پخش مي كنند كه شامل نان، پول، گندم، خرما، شيريني و آجيل است. وی ادامه داد: قبرستان از ديگر جاهايي است كه علم را به آن جا برده و در سر قبرها علم را به زمين مي گذارند و فاتحه خوانی می کنند.
مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی استان بیان داشت: مراسم علم گرداني در حال حاضر در برخي از نقاط استان خراسان جنوبي اجرا نمي شود و فقط در روستاهايي كه علم دارند اين مراسم را اجرا مي كنند.
برآبادی اذعان داشت: پايه هاي علم چوبي و بيش تر آن ها سه تا پنج متر است علم ها پوششي پارچه اي دارند كه به آن پيراهن علم و يا پوشش علم گويند و بيشتر به رنگ هاي سبز و سياه است و رنگ سفيد وروشن نیز در آن دیده می شود، علم سبز بيشتر به علم حضرت ابوالفضل العباس مشهور است و علم سياه به نام امام حسين (ع) و ساير ائمه مي باشد.به بالاي علم ها توغ وصل مي شود و زير توغ دستمال هاي زيادي بسته می شود كه اكثر آن ها نذري است و توسط مردم تهيه مي شود. دستمال ها به رنگ هاي گوناگوني است ولي رنگ سبز و سياه بيش از ساير رنگ هاست.
وی خاطر نشان کرد: مراسم علم گردانی به شماره 628 - 22/9/91 در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/