تغییر مکان موزه منطقه ای کویر از حاشیه شهر به قلب بافت تاریخی یزد

عملیات مرمت و بازسازی خانه تاریخی صدرالعلماء واقع در بافت تاریخی یزد با کاربری موزه منطقه ای کویر آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد سرپرست معاونت میراث فرهنگی این اداره کل عنوان کرد: بر اساس تعاریف سازمان میراث فرهنگی موزه منطقه ای به موزه ای گفته می شود که از نظر محتوا و مخاطب فراتر از مرزهای استانی بوده و یک منطقه فرهنگی (به لحاظ مردم شناسی، باستان شناسی، هنر و ...) را در بر می گیرد. این موزه ها به معرفی مردم شناسی و باستان شناسی، تاریخ شهر، فرهنگ، تمدن و ... (از نظر مادی و معنوی) در منطقه می پردازد.

محسن ذاکری نیا افزود: به باور کارشناسان موزه ها باید در درون یا نزدیک به بافت های تاریخی ساخته شوند تا گردشگران در کنار بازدید از بافت و خانه ها و بناهای تاریخی از نزدیک مجموعه اشیای تاریخی مرتبط را نیز ببینند.

وی خاطرنشان ساخت: در گذشته یک محل صنعتی و غیر مرتبط با بافت تاریخی برای احداث این موزه در نظر گرفته شده بود که باتوجه به مشکلات خاصی که شهرهای صنعتی به لحاظ آلاینده های صوتی و غیره دارند به نظر رسید اجرای پروژه در این مکان موزه منطقه ای یزد را به موزه ای کم بازدید و منزوی تبدیل خواهد کرد.

این مقام مسئول تصریح کرد: باتوجه به بازدید معاونت میراث فرهنگی سازمان کشور و قول مساعد ایشان جهت تخصیص اعتبار مورد نیاز برای مرمت، تجهیز و راه اندازی موزه و همچنین پس از برگزاری جلسات متعدد و همفکری با کارشناسان و صاحب نظران در این حوزه و همچنین رایزنی های صورت گرفته مقرر گردید محل موزه منطقه ای تغییر یابد و این موزه در قلب بافت تاریخی یزد راه اندازی شود که براساس پیگیری انجام شده و مساعدت حجت الاسلام والمسلمین محمد صدوقی به عنوان مدیر بنیاد فرهنگی صدوق طی صورتجلسه ای خانه تاریخی صدرالعلما در اختیار سازمان میراث فرهنگی برای کاربری موزه قرار گرفت و مقرر شد موزه در قالب هیأت امنایی متشکل از استاندار، مدیر بنیاد فرهنگی صدوق (حجت الاسلام و المسلمین محمد صدوقی)، معاون میراث فرهنگی سازمان کشور، مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد و سه نفر اشخاص حقیقی با تفاهم استاندارو بنیاد صدوق و با حکم رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور اداره شود.

ذاکری نیا اظهار داشت: این پروژه از ابتدای مهر ماه توسط این اداره کل آغاز شده است و اقدامات اولیه شامل تخلیه کامل بنای مذکور و موریانه زدایی انجام شده است و همچنین مقدمات طراحی آن نیز فراهم شده است.

گفتنی است: پیش بینی شده برای انجام این پروژه عظیم اعتباری بالغ بر هشتاد میلیارد ریال مورد نیاز است.

انتهای پیام/

کد خبر 1394072824