دومین جلسه بافت از پنجمین نشست های فرهنگی میراث بوشهر با حضور جمعی از مسئولین و متولیان بافت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان بوشهر، فروزانی ضمن خوشامد گویی به جمع ،هدف از برگزاری این نشست ها را هم اندیشی ها و رسیدن به راهکارهای اجرایی مناسب بافت دانست .

 
وی در صحبت های خود به اهمیت نگاه مسئولین به بافت اشاره کرد و گفت : ما باید اولویت های نگاه بافت را در یابیم ،مثلا بدانیم که اولویت اول ما گردشگری است یا میراث فرهنگی؟
وی افزود : پول برای حفظ و نگهداری بافت هست فقط باید برنامه های اجرایی داشت ، باید همه دستگاه های اجرایی مرتبط با بافت دور هم جمع شوند و به طرح های راهبردی دست پیدا کنند .
مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد:ما شهرداری بافت را از خودمان می دانیم و در همه موارد در کنار او هستیم  اما باید بدانیم که دوره طرح های جامع گذشته است و ما باید به طرح های راهبردی وقابل اجرا تکیه کنیم.
فروزانی ادامه داد : باید شیوه های مرمت را بررسی کرد، در حال حاضر مرمت ما چیزی از بازسازی کم ندارد اما می توان با شیوه های جدید به بازده هی های بهتر دست یافت.
در ادامه جلسه دکتر دولابی که دبیری جلسه را عهده دار  بود از مدعوین دعوت به اظهار نظر های کاربردی کرد و گفت :ما باید بدانیم چه توقعاتی از بافت داریم و در همین راستا این جلسات را از مقیاس کلان شروع و به سمت خرد بکشانیم .
وی به اهمیت  تکثر گرایی گروه های شرکت کننده در این جلسات نیز اشاره کرد و گفت : حضور اقشار مختلف مسئولین و مردم و حتی سازمان های مردم نهاد در این جلسه نشان از اهمیت موضوع بافت دارد و اینکه می توان به موضوع از زوایای مختلف نگاه کرد نیز بسیار مهم است .
در ادامه جلسه صادق سعیدی  شهردار بافت قدیم بوشهر گفت : ما هدفمان این است که مردم بافت را جمع کنیم تا به شکل نظام مند بافت را مدیریت کنند.
وی افزود: باید مطالعات بافت را به صورت جدی شروع کنیم و ایحاد تشکل های مردمی جهت حفظ بافت
را جدی بگیریم . 
شهردار بافت در ادامه گفت : تشکیل دفاتر تسهیل گری بافت از اولویت های کاری ما است و انجام بسته های پیشنهادی برای سرمایه گذاران بافت ،انجام اتفاقاتی که منجر به جذب سرمایه گذار شود هم از دیگر برنامه های ماست .
سعیدی به اهمیت ایجاد حس تعلق در ساکنین بافت هم تکیه کرد و گفت : باید مردمی که در بافت زندگی می کنند حس تعلق به بافت را در خود تقویت کنند زیرا که زمانی می توان برای حفظ و نگهداری جایی انرژی و وقت گذاشت که آن مکان متعلق به خود باشد.


حاج حسین وردیانی از معتمدین محله کوتی نیز در ادامه جلسه به عنوان یکی از معترضین عملکرد احیا و نگهداری بافت گفت:هیچ چیز در بافت تغییر نکرده بلکه فرسوده تر هم شده .
وی با تاکید بر حفظ هویت بافت گفت : شناسنامه  واقعی ساختمان ها باید به درستی و به شکل واقع معرفی شود  . باید ساختمان ها به اسم واقعی خودشان معرفی شوند ، نه اسامی ای گه مربوط به همین دهه های اخیر است . تابلوهایی که در بافت جهت معرفی ساختمان ها موجود است باید تعویض و مورد باز نگری قرار گرد.
وی افزود : ورودی های بافت واقعا غیر قابل ورود است و باید تغییر کند و از بین رفتن حس تعلق در میان مردم بافت و تلاش یرای برگرداندن این حس باید به شکل جدی مورد بررسی قرار گیرد .

خورشید فقیه نویسنده و ژورنالیست بوشهری از دیگر شرکت کنندگان در جلسه نیز  گفت:مشکل اصلی ما این است که نمی دانیم هدف واقعی ما از حفظ بافت چیست؟معمولا نگهداری از چنین آثاری با سه هدف صورت می گیرد ، اول استفاده مادی و اقصادی دوم پاسداری از هویت ملی و تاریخی  و سوم در خصوص مورد نخست  و یا هر دو مورد باید گفت ما تا زمانی که از منابع عظیم نفت و گاز برخورداریم نیاز چندانی به صنعت توریسم احساس نمی کنیم و همین امر باعث شده که التفاط چندانی به آثار تاریخی خود نداشته باشیم
وی افزود : با این ریخت و پاش های غیر اصولی که صرف بازسازی و مرمت بافت قدیم کرده ایم اگر این محدوده چهل هکتاری بافت را به زمین کوبیده و از نو ساخته بودیم مقرون به صرفه تر بود ، هر چند که این اقدام هم با عرف و اهدافی که حافظین و نگاه دارندگان آثار تاریخی دارند مغایرت کامل دارد
 
رحمان برزگر  فعال فرهنگی گفت : جلسات  باید منسجم تر و با حضور استاندار برگزار شودزیرا که انسجام شهرداری ، شورای شهر ، استانداری و سازمان برنامه ریزی همراه با میراث فرهنگی و خواست مردم می تواند تاثیرات خوبی در جذب اعتبارات بافت  داشته باشد و نتایج خوبی رابه همراه داشته باشد .
 
اردشیر محمدی باغملایی دبیر اجرایی ستاد توسعه سرمایه گذاری استان بوشهرنیز به نکاتی در خصوص بافت اشاره کرد وگفت:وقتی گردشگر می آید یک صادرات نامرعی می آید و ما باید عایدات خود را از این صادرات بیریم.
وی در ادامه گفت : در استان بوشهر دو المان برجسته و دو قابلیت بزرگ بالقوه است ، یکی بافت و دیگری دریا که ما باید از این دو استفاده لازم را ببریم و بتوانیم با این سونامی گردشگری که در پیش رو داریم صنعت گردشگری را فعال نماییم.
وی در خصوص اهمیت جلسات گفت :این جلسات باید با انسجام و تعیین دستور کارهای مشخص برگزار شود
باید باور عمومی در بافت به وجود بیاوریم و رسانه ها ، سازمان های مردم نهاد و سایت های مرتبط باید فعال شوند و بافت را جدی بگیرند.
کورش سلطانی دبیر کمسیون عمرانی شورا به دوستداران بافت اشاره کرد و گقت: زمانی فقط دوستداران بافت در مورد بافت صحبت می کردند اما امروزه بافت قدیم بوشهر دغدغه همه مردم شده است و به خصوص اهل فن و متخصصین در مورد بافت صحبت می کنند و باید مطالبه گری در بافت باید بوجود بیاید .
در ادامه جلسه نیز برخی از اعضای سازمان مردم نهاد \" بهین شهر من \"  و سایر گروه های حاضردر جلسه صحبت ها و اعتراضات و پیشنهاد های خود را ارائه کردند و صحبت ها توسط دکتر دولابی دبیر جلسه  طبقه  بندی و قرائت گردید.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

انتهای پیام/

کد خبر 139408109