به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، در این همایش که به مدت دو روز و در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه 28و27 آبانماه در مشهد مقدس و به میزبانی این اداره کل برگزار می شود، مهمترین موضوعات مرتبط با باستان شناسی و کاوش های جدید در خراسان و سایر مناطق ایران بررسی و جدیدترین یافته های باستان شناسان در خراسان و سایر مناطق بررسی می شود.
محمد رکنی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی و سرپرست موزه بزرگ خراسان در افتتاحیه این همایش ملی با اشاره به اهمیت باستان شناسی و جایگاه ونقش باستان شناسی گفت: امیدوارم برگزاری این همایش بتواند به ارائه راهکارها و دستاوردهای مناسب موضوع مهم باستان شناسی بیش از پیش کمک کند.
وی گفت: امیدواریم برگزاری این همایش دو روزه در مشهد دارای دستاوردهای بسیار ارزشمندی باشد که بتوان از این دستاوردها به نحو مطلوب استفاده کرد.
حسن هاشمی رئیس دانشکده هنر دانشگاه بیرجند و دبیر علمی این همایش نیز در افتتاحیه این همایش گفت: تولید علم نیاز کشور است و برگزاری انی گونه همایش ها به تولید علم و دستیابی به نتایج ارزشمند کمک فراونی می کند.
وی با اشاره به برگزاری اولین همایش ملی باستان شناسی ایران افزود: اولین همایش باستان شناسی با استقبال بسیار خوب روبه روشد که بعد از برگزاری انی همایش سه جلد کتاب منتشر و در حال حاضر دومین همایش ملی باستان نشاسی در مشهد در حال برگزاری است.
وی گفت: این همایش ها هر دو سال یکبار برگزار می شود و در هر همایش یکی از دانشگاه ها میزبان برگزاری این همایش است.
هاشمی افزود: دومی همایش می باستان شناسی نیز با استقبال بسیار خوبی روبه رو شده و 700 مقاله به این همایش ارائه شده است.
هاشمی اهداف دومین همایش ملی باستانشناسی ایران ـ بیرجند را در راستای هماندیشی متخصصان، اساتید و صاحبنظران باستان شناسی و علوم میان رشتهای در مورد آخرین دستاوردهای پژوهشی در این حوزه قلمداد کرد.
وی یادآور شد: معرفی ابعاد و قابلیتهای رشته باستانشناسی در سطح کشور برای ایجاد انگیزه برای جذب دانشجویان، اساتید و پژوهشگران، ایجاد بستر مناسب برای تحقیق و پژوهش و ارتقای سطح علمی کشور در حوزه مطالعات باستانشناسی و علوم میان رشتهای را از دیگر اهداف این همایش دانست.
دبیر کمیته علمی دومین همایش ملی باستانشناسی ایران خاطرنشان کرد: بررسی دستاوردها، فرصتها و آسیبهای رشته باستانشناسی و ارائه راهکارهای مناسب برای رفع مشکلات، ایجاد ارتباط بین دانشگاههای مجری رشته باستانشناسی و علوم میان رشتهای با مراکز علمی تحقیقاتی کشور از جمله اهداف اصلی این همایش است.
وی هم چنین با اشاره به اینکه از نظر باستان شناسی خراسان به منطقه سفید مشهور است لذا برگزاری این همایش و انجام کاوش های باستان نشاسی در این نقطه بکر از اهمیت بالایی برخوردار است.
هاشمی به پنج محور مطالعاتی و تخصصی دومین همایش ملی باستانشناسی ایران اشاره کرد و گفت: در محور پیش از تاریخ این همایش مباحثی همچون مرز و مرزبندی و تعیین و مفهوم سازی، برهم کنشهای محیطی- انسانی، مطالعات محیطی، سازمان و سازمان بندیها، مطالعات و مقایسات میان فرهنگی، انسان شناسی و مردم شناسی و اتنوآرکیالوژی، اندیشه، فرهنگ مادی و تطور، فرهنگهای بومی- محلی، فرایندهای تاثیرگذار بر تحولات، فرآیندهای تاثیرگذار معاصر بر روند مطالعات پژوهشی مطرح میشود.
انتهای پیام/