محمدرضا پورابراهیمی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی(صابتا)، ضمن اشاره به اینکه ظرفیت اقتصادی بافت های قدیمی شهرهای ایران و بناهای تاریخی موجود در کشور هیچگاه مورد توجه قرار نگرفته است، گفت: یکی از دلایلی که در این موضوع می توان یافت مسیرهای پیچیده و سخت اداری در کشور ماست که از همان زمان شکل گیری دولت ها به شیوه جدید وجود داشته و بیش از صد سال است که از بین نرفته است.
نماینده کرمان در مجلس شورای اسلامی، افزود: هم اکنون انجام سرمایه گذاری اقتصادی در کشور به طور عام یک مساله پر زحمت برای سرمایه گذاران است و آنها نیازمند کسب مجوزهای متعدد و گذر از مسیرهای سخت اداری است که باعث می شود خیلی ها در وسط کار، ابراز پشیمانی کنند. اما سرمایه گذاری در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری از سختی دو چندانی برخوردار است. چون سرمایه گذاران عموما باید تمام روال های معمولی را که برای هر سرمایه گذاری نیاز است، طی کنند و در کنار آن چون اقدام آنها یک اقدام فرهنگی است نیازمند طی مسیرهای دیگری نیز می باشند که کار آنها را دو چندان سخت کرده است.
عضو شورای پول و اعتبار کشور با اشاره به اینکه آسان سازی مسیر سرمایه گذاری در بخش میراث فرهنگی به معنای رها کردن این حوزه توسط متولیان دولتی و حاکمیتی نیست، توضیح داد: ما نیاز داریم تا در قدم اول مسیر سرمایه گذاری را در این بخش آسان کنیم و در قدم دوم نظارت موثرتری را انجام دهیم. حال آنکه تا پیش از این و خصوصا در ادوار گذشته اقدام برای سرمایه گذاری سخت و در برخی موارد غیر ممکن بود و در ادامه نظارتی هم وجود داشت.
پورابراهیمی ادامه داد: این وضعیت سال ها باعث تخریب و نابودی بناهای تاریخی ما و آسیب جدی به آنها شد. چرا که از یک سو تعداد بسیار زیادی از عمارت های با ارزش ما به دلیل سختی مسیر سرمایه گذاری بلا استفاده در گوشه های شهرها ماندند و کسی به آنها توجه نکرد و در این وضعیت روز به روز آسیب بیشتری دیدند و از سوی دیگر ضعف نظارت هم باعث شد برخی دیگر از مکان های تاریخی و بناهای ارزشمند نیز به شکل دیگری مورد آسیب قرار بگیرند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: صندوق احیا بناهای تاریخی ضمن اینکه می تواند ظرفیت مهمی برای وارد کردن این بخش مغفول مانده، یعنی بناهای تاریخی کشور به بازار اقتصادی باشد می تواند و البته باید در تعادل بین مسیر سخت سرمایه گذاری و ضعف نظارت نیز ورود پیدا کند و به اصلاح آن بپردازد.
پورابراهیمی اضافه کرد: قطعا در این راه اگر نیاز به وضع قوانین خاصی نیز باشد مجلس با توجه به ظرفیت موجود در بناهای تاریخی می تواند همکاری های لازم در این جهت را انجام دهد. هر چند ما معتقدیم که برای این کار بیشتر از بحث قوانین جدید نیازمند یک اراده اجرایی و احیانا اصلاح برخی آئین نامه های اداری هستیم.
وی در پایان گفت: در شرایط کنونی استفاده بهینه از ظرفیت صندوق احیا نیازمند از بین بردن مسیرهای طولانی و زمان بر اداری و رفع موانع بروکراتیک است و اگر مدیران این مجموعه و متولیان میراث فرهنگی کشور در پی این هستند که از ظرفیت های موجود به نفع رشد اقتصادی استفاده شود، باید قدری از تلاش های خود را معطوف به همین موضوع کنند.
انتهای پیام/