به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، در اين همايش كه اولين همايش از سلسله همايش هاي علمي – فرهنگي مفاخر توس مي باشد، زندگينامه و آثار امام محمد غزالي به عنوان يكي از مفاخر بزرگ ايران زمين كه متعلق به توس است بررسي شد.
برگزاري جلسات هفتگي حسين زارع صفت مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي در اين همايش با اشاره به وجود مفاخر و بزرگان بسيار زياد در توس گفت: پيشنهاد من اين است كه پنج شنبه هر هفته جلسه اي با موضوع بررسي و شناخت و معرفي يكي از مفاخر توس در سالن همايش هاي موزه بزرگ خراسان برگزار شود.
وي گفت: غزالي احيا گر دانش و متفكر بزرگ و معلم دلسوز توسي است كه دركنار ديگر مفاخر بزرگ توس بايد به شكل خوب معرفي شود.
زارع صفت گفت: سرزمين توس و خراسان، سرزمين بزرگ و تاريخي است و نقش بسيار بزرگي در طول تاريخ بر عهده داشته اند و اين موضوع رسالت ما را در حوزه هاي فرهنگي بيشتر و بيشتر مي كند و برگزاري اين همايش اولين گام در خصوص معرفي مفاخر توس و مفاخر خراسان با استفاده از ظرفيت به وجود آمده به نام موزه بزرگ خراسان است كه اين موزه مي تواند قطب فرهنگي و مكاني براي برگزاري رويدادهاي بزرگي فرهنگي در استان باشد.
وي با اشاره به اهميت برگزاري اين جلسات افزود: هفته اي يكبار مي توان اين جلسات را برگزار كرد و رسانه ها خصوصا صدا و سيما نيز مي توانند در اين جلسات حضور يابند و اين جلسات را مانند جلسات انجمن كتاب كه در تهران برگزار مي شود ضبط و از شبكه تلويزيوني پخش كنند.
وي در دامه افزود: در دوران كه بسياري از مسايل بي اساس را به اسلام نسبت مي دهند در حالي كه هيچ نسبتي با اسلام و حتي انسانيت ندارد برگزاري چنين همايش هايي مي تواند به معرفي كامل و دقيق از چهره اسلام بپردازد.
زارع صفت افزود: در حال حاضر معنويت و هويت گمشده انسان است و برگزاري چنين جلساتي مي تواند راهگشا باشد. تشكيل دبيرخانه دائمي مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي اضافه كرد: بايد براي معرفي توس و مفاخر اين خطه گام هاي اساسي برداشت و پيشنهاد من اين است كه پنج شنبه هر هفته جلسه اي در اين خصوص با حضور اساتيد و پژوهشگران برگزار و دبيرخانه دائمي همايش هاي علمي و فرهنگي نام آوران توس در همين ارتباط تشكيل مي شود.
زارع صفت در ادامه صحبت هاي خود به شخصيت غزالي اشاره كرد و افزود: امام محمد غزالي در عمر پنجاه و چند ساله خود خدمات فراواني را ارائه كرد و كتب بسيار زيادي را نگارش نمود به گونه اي كه 73 كتاب نوشت كه البته 370 كتاب و جزوه را نيز به اين شخصيت نسبت مي دهند كه برخي معتقدند تعداد كتب و جزوه هاي وي بيش از اين است به گونه اي كه اگر تعداد كتاب ها و جزوهايي را كه به غزالي نسبت مي دهند را تقسيم بر تعداد عمر وي كنيم غزالي هر چهار روز يكبار يك جزوه نوشته است.
وي با اشاره به اينكه شخصيت هايي مانند غزالي چهره هاي پرفروغ آسمان فرهنگ، ادب و تاريخ هستند گفت: ما در اداره كل خود را خدمتگذاران اين عرصه مي دانيم كه البته تسهيل گري در اين حوزه بر عهده ماست و متخصصان و صاحب نظران مي توانند با برگزاري اين گونه همايش ها به معرفي شخصيت هاي بزرگ و مفاخر توس و خراسان بپردازند. 500 دانشمند در توس در اين همايش هم چنين سيد مهدي سيدي محقق و مسئول امور فرهنگي مجموعه فرهنگي – تاريخي توس در صحبت هايي با اشاره به شخصيت هاي ارزشمند و مفاخر بزرگ متعلق به توس گفت: بر اساس پژوهش هاي صورت گرفته بيش از 500 نفر از بزرگان و مافخر توسي شناسايي شده اند كه در اين ميان 24 نفر آنان شهرت ملي و ده نفر آنان مانند غزالي، فردوسي، خواجه نظام الملك، شيخ طوسي و .. شهرت فراملي و جهاني دارند. سيدي افزود: علت اختصاص اولين همايش از سلسه همايش هاي علمي – فرهنگي نام آوران توس به غزالي به دو علت است اول اينكه قبر غزالي در توس مشخص است و ثانيا به دليل انتخاب مشهد به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال 2017 و به منظور معرفي هرچه بيشتر شهر تاريخ توس به عنوان يكي از مناطق متعلق به مشهد، غزالي را انتخاب كرده ايم. همايش دوم به نام شيخ طوسي در اين همايش هم چنين احسان زهره وندي مدير پايگاه ميراث فرهنگي منظر فرهنگي و تاريخي توس نيز با بيان اينكه برگزاري همايش امام محمد غزالي اولين همايش از سلسله همايش هاي نام آوران توس است گفت: همايش دوم به بررسي و معرفي شيخ طوسي مي پردازد. گفتني است در اين همايش هم چنين پرفسور ساشا دينا استاد مطالعات مذهبي دانشگاه ويرجينيا، دكتر محمد جعفر ياحقي عضو پيوسته فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي، دكتر سلمان ساكت استاد دانشگاه فردوسي مشهد و رجبعلي لباف خانيكي باستان شناس و مدير كل سابق ميراث فرهنگي خراسان رضوي سخنراني كردند كه خبرهاي مربوط به سخنراني اين افراد به صورت جداگانه ارسال مي گردد.
انتهای پیام/