به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، شکوفه مصباحی مسئول بخش پژوهشی فرش پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی –فرهنگی با اعلام این خبر تصریح کرد که در قالب تفاهم نامه ای که بین پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی –فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه کیوتو ژاپن به امضا رسید تعدادی از قالی های نفیس موزه فرش ایران مورد اسکن قرار گرفتند .
او افزود: با هدف اجرای طرح اسکن آثار موزه ای و با همکاری همکاران در موزه های مربوط تعدادی از آثار نقیس موجود در موزه فرش، موزه ملی، مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ گلستان بررسی و انتخاب شدند .
این کارشناس گفت:به دلیل محدودیت زمانی ، در این مرحله از طرح چند اثر منتخب از دو موزه مورد تصویربرداری تحلیلی قرار گرفت و در مرحله بعد آثار انتخاب شده در کاخ گلستان نیز اسکن خواهند شد .
مصباحی ازاهداف اجرای این طرح را ثبت بهینه آثار ، مستند نگاری تحلیلی از آنها ،امکان دسترسی مطالعاتی آثار و انجام طرح های پژوهشی و هدفدار اعلام کرد .
وی افزود:از این تصاویر که دارای وضوح و شفافیت بسیار بالا است می توان برای برپایی موزه های مجازی ، موزه های سیار و معرفی هنر و فرهنگ ایران استفاده کرد .
این کارشناس تصریح کرد که اسکن قالی های صفوی موزه فرش ، اولین بخش از طرح اسکن آثار موزه ای است که به مدت شش روز در موزه فرش مورد تصویری برداری تحلیلی قرار گرفت.
مصباحی ، کامران احمدی، حمید فدایی ، افشین ابراهیمی، محمود قاسمی ، مهشید ایلخانی را همکاران پژوهشکده حفاظت و مرمت در اجرای این طرح اعلام کرد .
این طرح با همکاری لابراتوار پرفسور اکتسابی ، دانشگاه کیوتو ژاپن و موزه فرش ایران و باهدف طرح اسکن آثار موزه ای اجرا شد.
انتهای پیام/