به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس؛ سید موید محسن نژاد معاون گردشگری این اداره کل در نخستین همایش علمی – تخصصی گردشگری خوراک بر ضرورت استفاده از تمامی ظرفیت های استان فارس برای توسعه گردشگری تاکید کرد و گفت : گردشگری خوراک از انواع گردشگری هاست که با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در استان فارس، می طلبد این نوع گردشگری در استان به خصوص شهر شیراز رونق بگیرد.
وی افزود : توسعه این نوع گردشگری در گرو شناسایی دقیق و بهره گیری درست از ظرفیت های موجود است .
وی با اشاره به اینکه سال هاست عنوان شهر نمونه گردشگری به شیراز و چند شهر دیگر کشور داده شده است، اضافه کرد: باید از این عنوان نهایت بهره را ببریم .
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس در بخش دیگری از سخنانش به مقوله آموزش های تخصصی در حوزه گردشگری اشاره کرد و افزود : با توجه به تعدد و تنوع خوراک هایی که در استان فارس وجود دارد ، می طلبد در منوی رستوران ها و تاسیسات اقامتی و پذیرایی استان از انواع خوراک ها استفاده شود و این موضوع تنها از طریق آموزش های تخصصی صورت می گیرد .
به گفته محسن نژاد تنها راهی که می توان فرهنگ گردشگر پذیری را در شهر نمونه گردشگری چون شیراز ایجاد کرد ، اجرای آموزش های تخصصی در این حوزه می باشد .
وی در ادامه خواستار توجه بیشتر مدیران دفاتر خدمات مسافرتی به اجرای تورهای تخصصی در فارس شد .
در ادامه این همایش ، محسن عامری کارشناس اداره کل میراث فرهنگی فارس و مدرس دانشگاه نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه ارزش تغذیه ، پیام های اخلاقی ، ارزش هنری ، لذت و اضطراب از جمله کارکردهای خوراک در صنعت گردشگری است گفت : در واقع خوراک ابزاری برای حفظ و تقویت هویت و فرهنگ است .
وی با ذکر مثالی به تکمیل سخنانش پرداخت و افزود: به طور مثال مسلمانان خوردن گوشت خوک را حرام می دانند و یا چینی ها ، گوشت سگ و میمون می خورند و هندوها گوشت گاو نمی خورند و یا برخی از سرخپوستان آمریکاییی ، شپش خام و حشرات سرخ شده می خورند که در واقع هر یک از این مباحث نشان دهنده فرهنگ ، آداب و رسوم و هویت یک جامعه است .
عامری اضافه کرد : تنوع فرهنگی و این تفاوت هاست که پایه و اساس گردشگری خوراک را شکل می دهد و می تواند برای گردشگران جذاب باشد .
این مدرس دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش به نقش و تاثیر خوراک در توسعه گردشگری اشاره کرد و گفت : بسیاری از کشور ها با برندسازی و تبلیغ یک نوع خوراک محلی و بومی توانسته اند گردشگران را از اقصی نقاط جهان به شهر و یا کشور خود جذب کنند و نخستین مقصد گردشگران تبدیل شوند .
عامری در ادامه اضافه کرد : شیراز می تواند به یکی از مقاصد گردشگری خوراک در کشور و حتی دنیا تبدیل شود .
در ادامه این همایش ، نکیسا جزانریان یکی دیگر از مدرسین دانشگاه نیز طی سخنانی با بیان اینکه تا کنون 120 خوراک سنتی در شیراز شناسایی شده است گفت : شیراز می تواند قطب گردشگری خوراک و نوشیدنی شود و به عنوان یکی از شهرهای خلاق در حوزه گردشگری خوراک نیز معرفی گردد .
وی اضافه کرد : متاسفانه ظرفیت های بالقوه بسیاری در شیراز و استان فارس وجود دارد که هنوز بالفعل نشده که جا دارد هر چه سریعتر این ظرفیت ها ضمن شناسایی در ابعاد ملی و بین المللی نیز معرفی شوند .
جزائریان با تاکید بر اینکه در حوزه گردشگری خوراک غفلت کرده ایم ، افزود : گردشگران ورودی به ایران و به تبع آن فارس و شیراز دیگر تمایل به خوردن چلو کباب و جوجه کباب ندارند و حاضرند ذرت با سس بخورند اما چلو کباب نه
این مدرس دانشگاه ادامه داد : در حال حاضر با انواع گردشگری ها مواجه ایم و گردشگران به دنبال تجربه کردن پدیده ها و جاذبه های جدید هستند که گردشگری خوراک نیز از این دست مقوله ها محسوب می شود.
وی افزود: زمانی مسافران و گردشگران ، غذا و خوراک سفر را با خود حمل می کردند اما در حال حاضر نوعی گردشگری به نام خوراک وجود دارد که گردشگران می توانند با نحوه تهیه و عرضه خوراک ها و غذاهای بومی هر منطقه آشنا شوند .
جزائریان با بیان اینکه خوراک ، فرهنگی مقصد سفر را به گردشگران معرفی می کند گفت : در حال حاضر تورهای آشپزی بسیاری در دنیا رواج یافته که بسیار جذاب و خاطره انگیز است چرا که گردشگران در قالب این تورهای چند روزه می توانند در مزارع و آشپزخانه های مقصد سفر کارکرده و بعد از آموزش های تخصصی ، خوراک هایی که خود طبخ کرده اند را تناول کنند .
بنابراین گزارش نخستین همایش علمی تخصصی گردشگری خوراک با همکاری موسسه آموزشی گردشگری پازیریک در مرکز همایش های دکتر گلزار در شیراز برگزار شد .
گفتنی است، جشنواره خوراک های سنتی فارس از 25 تا 30 آذر ماه در شیراز برگزار شد که طی برگزاری این جشنواره برنامه های متنوع فرهنگی ، علمی و تخصصی مرتبط با خوراک برگزار شد.
انتهای پیام/