سبک معماری سنتی در خانه های مدرن شهرستان اشکذر احیا شد

برای اولین بار در شهرستان اشکذر خانه هایی  با سبک معماری سنتی توسط برخی از ساکنان این منطقه که به مزیت و ویژگی معماری سنتی نسبت به معماری جدید پی برده بودند ساخته شد.

به گزارش روابط عمومي، امورفرهنگي و اجتماعي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري يزد مسئول نمایندگی این اداره کل در شهرستان اشکذر عنوان کرد: معماری هر منطقه برگرفته از شرایط اقلیمی آن منطقه بوده و یزد نیز با توجه به شرایط آب و هوایی کویری، در گذشته، دارای معماری خاص خود بوده است. 

سیدمحمدجعفر میرجلیلی افزود: از ویژگیهای معماری سنتی یزد می توان به وجود عناصر  بادگیر، تالار، نارنجستان، حوضخانه، اتاق های سه دری و پنج دری و ... اشاره کرد که وجود این عناصر در کنار هم علاوه بر ایجاد شرایط مناسب برای تمامی فصول باعث القای حس آرامش و نشاط در بین ساکنین خانه می شود که متاسفانه این سبک معماری تحت تاثیر عوامل متعدد به چالش کشیده شده است.

وی اضافه کرد: در این راستا یکی از وظایف ادارات میراث فرهنگی احیای معماری سنتی و بازسازی منازل مسکونی تخریب شده و دارای ارزش سنتی و همچنین ترویج فرهنگ پاسداری از میراث گذشتگان و آثار معماری  ایرانی ـ اسلامی است.

این مقام مسئول تصریح کرد: با اجرای برناهه های متعدد فرهنگی و طرح و بیان ویژگیهای معماری سنتی و تعامل و همکاری و همفکری با ساکنین بافت تاریخی می توان به بازسازی و احیای معماری سنتی همت گمارد به طوریکه این روند در شهرستان اشکذر آغار و از نتایج آن ساخت خانه های مدرن متعدد به سبک سنتی از قبیل خانه علوی نسب، غلامی ، پور رضوی و ... است.

میرجلیلی با تشکر از احیا کنندگان معماری سنتی به ویژه معماران و استاد کاران این عرصه، آمادگی این نمایندگی را در جهت حمایت بیشتر از اجرای این گونه طرحهای سنتی در بافتهای تاریخی اعلام کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1394101322