به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس زهرا الحمدی پیش از ظهر سه شنبه در نشستی خبری در خصوص برگزاری برنامه های دوسالانه نشان مرغوبیت و برتری آثار صنایع دستی با بیان اینکه نشان یادشده پیش نیاز مُهر بین المللی برای آثار صنایع دستی است، گفت: برنامه مهر اصالت آثار صنایع دستی از سال ۲۰۰۰ میلادی از سوی سازمان جهانی یونسکو مطرح شده که طرحی حمایتی در خصوص رشته های صنایع دستی در قاره آسیاست.
وی با اشاره به اینکه ایران در سال ۲۰۰۷ به این برنامه پیوسته، ادامه داد: با توجه به حجم تولیدات هنرمندان ایرانی، به ابتکار ایران اعطا نشان مرغوبیت و برتری آثار صنایع دستی از سال ۱۳۹۰ در سطحی ملی برگزار شده که در نتیجه این ابتکار آثار ملی موفق به دریافت نشان یادشده برای دریافت مهر اصالت به سازمان یونسکو معرفی می شوند.
معاون هنرهای سنتی میراث فارس از تقسیم بندی کشور در این برنامه به ۵ منطقه، افزود: کار داوری برای شرکت هنرمندان سنتی و صنایع دستی استان های منطقه غرب کشور شامل اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، ایلام و همدان به دبیری استان کرمانشاه شهریورماه، منطقه مرکز کشور به دبیری استان اصفهان با حضور هنرمندان استانهای قم، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، لرستان و یزد مهرماه، منطقه شمال ایران شامل استانهای گلستان، گیلان، مازندران، سمنان، تهران و زنجان آبانماه داوری انجام گرفت، و داوری آثار هنرمندان استان های خراسان شمالی، جنوبی و رضوی و سیستان و بلوچستان در قالب منطقه شرق کشور هم آذرماه امسال انجام گرفت.
الحمدی از دبیری بخش جنوب کشور دوسالانه نشان ملی مرغوبیت و برتری آثار صنایع دستی توسط استان فارس خبر داد و عنوان کرد: در دیماه جاری نیز آثار هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی استان های هرمزگان، خوزستان، بوشهر و کهکیلویه و بویراحمد داوری شد.
وی با بیان اینکه در این دوسالانه آثار ۲۸ رشته هنرهای سنتی و صنایع دستی به رقابت می پردازند، ادامه داد: در میان شهرستانهای فارس، شهرهای آباده، شیراز و فیروزآباد بیشترین حضور و مشارکت داشته اند.
معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی میراث فرهنگی فارس ارزیابی های نخستین را از آثار رسیده به داوری این دوسالانه را مورد اشاره قرار داد و گفت: با توجه به این ارزیابی ها آثار شاخصی استخراج شده که امیدواریم دست کم ۱۰۰ اثر از سوی استان فارس موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت و برتری شوند.
وی از حضور حداکثری استان فارس در منطقه جنوب کشور با ۲۵۰ اثر در این رویداد ملی خبر داد و گفت: پس از این، استان خوزستان با ۸۰ اثر، کهکیلویه و بویراحمد با ۲۲ اثر، هرمزگان با ۱۴ اثر و بوشهر با ۹ اثر پس از فارس در این فهرست قرار دارند.
الحمدی با بیان اینکه نتایج داوری نهایی برای دریافت نشان مرغوبیت و برتری آثار صنایع دستی از ۲۰ تا ۲۲ دی ماه اعلام می شود، گفت: در دوره های پیشین این دوسالانه، ۶۵ اثر موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت شدند.
بنابراین گزارش ، وی مبنی بر اینکه آثار دارای نشان مرغوبیت و برتری چه امتیازی دریافت می دارند، عنوان کرد: آنچه ملاک برای امتیازدهی و اولویت دهی به این آثار است برای دریافت تسهیلات، حضور در نمایشگاه ها آثاری که نشان ملی را دریافت می کنند در اولویت هستند تا در بازاریابی در اولویت هم قرار گیرند.
معاون میراث فرهنگی فارس تسهیلات اختصاص یافته به آثار دارای نشان ملی مرغوبیت و برتری از تسهیلات بانکی ویژه مشاغل بانکی و صندوق توسعه ملی برخوردار می شوند.
در استان فارس بیش از ۲۰۰ هزار صنعتگر صنایع دستی و هنرهای سنتی مشغول به کار هستند.
انتهای پیام/