به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سید حامد موسوی، کارشناس پرنده نگری و استاد کارگاه آموزشی «مقدمه ای بر پرنده نگری» رویکرد این برنامه را افزودن یک تفریح سالم و سازنده به سبد تفریحاتی دانست که یک خانواده ایرانی می تواند در کنار یکدیگر تجربه کند. وی پرنده نگری را یکی از پر طرفدار ترین شاخه های اکوتوریسم در جهان خواند و از آن به عنوان یکی از کم هزینه ترین و پرنشاط ترین تفریحات همراه با طبیعت معرفی کرد.
مدیر روابط عمومی باشگاه پرنده نگری ایرانیان همچنین در خصوص دقیق جایگاه پرنده نگری عنوان نمود: پرنده نگری شامل پرنده شناسی، مشاهده پرندگان در اسارت، بازدید از باغ پرندگان و مشاهده پرندگان اهلی نمی باشد. پرنده نگری تماشای پرندگان در محیط های طبیعی و آزاد، شناسایی گونه پرندگان، بررسی و مشاهده رفتار آنها به صورت طبیعی و خارج از اسارت است.
اهمیت پرندگان از لحاظ زیبایی شناسی، علم بیونیک، ادبی- تاریخی- فرهنگی- مذهبی، علمی و تحقیقاتی،ارزش اکولوژیک، ارزش شاخص زنده و اقتصادی عناوینی بودند که در این بخش از کارگاه تشریح شدند.در ادامه با نمایش تصاویر زیبایی از پرندگان بیان رفتارها، اثرات آنها در طبیعت، باورها غلط در خصوص برخی پرندگان و رفتار دیدنی آنها علاقمندان با دریچه جدیدی از حضور پرندگان آشنا شدند.
وجود بیش از 100 مکان مهم برای پرنده نگری، 548 گونه پرنده در ایران، 4 گونه به شدت در خطر انقراض (گیلانشاه خالدار، درنای سیبری، خروس کولی اجتماعی، دال پشت سفید)، یک گونه اندمیک در کشور (زاغ بور) و تنوع جغرافیای زیستی از مهمترین عواملی است که ایران را به یکی از مقاصد جذاب برای پرنده نگری مبدل می کند.
جمشید کریمی زاده، مدیر باشگاه پرنده نگری ایرانیان،نیز در ادامه گفت: \"سالانه بالغ بر 5 میلیون سفر به منظور پرنده نگری در دنیا انجام می گیرد که متولیان اصلی و سازمان دهندگان آن باشگاه های پرنده نگری و متخصصین این زمینه می باشد که سهم ایران در این میان تقریباً هیچ است در حالی که ایران می تواند یکی از مقاصد خوب گردشگران این حوزه باشد. وی عنوان کرد یکی از اهداف باشگاه پرنده نگری ایرانیان معرفی پرنده نگری به مردم است که آن را از طریق برنامه ها، کارگاه ها و تورهای رایگانی که مستمراً در حال برگزاریست انجام می دهد و تا کنون در این مدت کوتاه 3 ماهه توانسته اثر گذاری خوبی داشته باشد به گونه ای که حدوداً 1000 نفر برنامه های باشگاه را دنبال کرده و برنامه ها با استقبال خوبی مواجه می شوند. هدف دیگر توسعه فرهنگ پرنده نگری به عنوان یکی از زیر شاخه های اکوتوریسم و معرفی ایران به گردشگران خارجی و کمک به توسعه صنعت گردشگری است.\"
کریمی زاده همچنین تصریح کرد : یکی گامهای همراهی مسوولین در زمینه توسعه پرنده نگری خیلی آهسته اما اثر بخش در حال برداشته شدن می باشد که اولین اقدام آن ایجاد سایت پرنده نگری در پارک شهر تهران در سال گذشته می باشد. وی توصیه نمود این فعالیت می تواند در سایر بوستانهای شهر و اماکنی نظیر مجموعه سعد آباد که پتانسیل بالایی در ایجاد یک سایت پرنده نگری را دارد، آغاز تداوم پیدا کند.
در ادامه برنامه شرکت کنندگان ضمن بازدید از نمایشگاه تجهیزات مورد نیاز پرنده نگری و کتاب های نگارش شده در این زمینه در محل خانه طبیعت گردی به چند گروه تقسیم شدند و در فضای باغ موزه سعدآباد به صورت میدانی آموزش پرنده نگری دیدند. قابل ذکر است خانه طبیعت گردی ایران وابسته به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نظر دارد تا شهروندان و علاقمندان را با فعالیت های مرتبط با طبیعت گردی آشنا نماید همچنین این خانه فضایی مناسب جهت هم اندیشی فعالان و نخبگان طبیعت گردی و پشتیبانی از آنها در راستای توسعه پایدار طبیعت گردی است.
انتهای پیام/