صنایع دستی یکی از محورهای برنامه ششم توسعه است

 معاونت صنایع دستی طی دو سال گذشته تلاش‌های زیادی برای متقاعدکردن سیاست گذاران کرده که این صنعت می‌تواند به روی معیشت مردم تاثیرگذار باشد تا آن‌جایی که برنامه ششم توسعه یکی از محورهای خود را به صنایع دستی اختصاص داده است.

به گزارش chtn،سمیع الله حسینی مکارم معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بعدازظهر چهارشنبه (٣٠دي) در مراسم افتتاح نمايشگاه\"نمايشگاه سي دار جلوه اي نو از نساجي سنتي \" بابیان این مطلب افزود: اوج صنعت نساجی در دوره صفوی و میزان اشتغال آن در این دوره بسیار بالا بوده به طوری که دولت با درآمد حاصل از مالیات این صنعت غالب اقتصاد را شکل می‌داده است، این امر نشان می‌دهد این هنر صنعت در زندگی مردم ایران نقش اساسی داشته اما به دلایل متعدد جامعه ما از این صنعت محروم شده است.

وی گفت: صنایع دستی علاوه بر تبلور عینی زندگي و فرهنگ مردم ایران ویژگی‌های عمیقی دارد؛ هنرهای سنتی و صنایع دستی به خصوص منسوجات به سرمایه زیادی نیاز ندارند و از طرفی ارزآوری بالایی دارد.

حسینی مکارم با بیان اینکه کسانی که از درآمد صنايع دستي بهره می برند پایین‌ترین اقشار جامعه هستند خاطر نشان کرد: تقریبا 140 میلیون دلار درآمد ناشی از صنایع دستی داشتیم در حالی که اگر بخواهیم فرش را هم به صنایع دستی اضافه کنیم 40 سال پیش صنایع دستی بعد از نفت داراي دومین رتبه صادرات در کشور ما بوده است.

حسینی مکارم گفت: متاسفانه در قوانین جایگاه ضعیفی برای صنایع دستی داریم. صادرات کم، نظام بازاریابی ضعیف و عدم حمایت از تولیدکنندگان موجب شده ما راهکارهای متعددی را در برنامه ششم توسعه داشته باشیم و از طرفی بتوانیم صنایع دستی را در سبد خانوار جای دهیم. 

از جمله حاضران شرکت کننده در افتتاحیه نمایش لباس‌ها و پارچه‌های کمیاب در موسسه فرهنگی اکو مجید مجیدی - کارگردان و میهمانانی از سفارت تاجیکستان، پاکستان و سوییس بودند.

این نمایشگاه از تاریخ 1 بهمن الی 4 بهمن ماه برپاست و علاقمندان می‌توانند برای بازدید از آن همه روزه از ساعت 10 صبح الی 18 عصر به گالری دیپلماتیک موسسه فرهنگی اکو واقع در خیابان موحد دانش (اقدسیه)، کوچه ناز، پلاک 10 مراجعه کنند.

انتهای پیام/

کد خبر 139411015