به گزارش میراث آریا(chtn) مراسم تجلیل از صادرکنندگان و تولید کنندگان برتر صنایع دستی صبح امروز 3 بهمن ماه با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین، شهیندخت مولاوردی معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، ولی الله افخمی معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، مجیدرضا حریری رئیس انجمن صادر کنندگان صنایع دستی، بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی، صادرکنندگان ، تولیدکنندگان و فعالان این حوزه در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این مراسم گفت: پیروزی هستهای ما یکی از بزرگترین پیروزیها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در تاریخ معاصر کشور است چراکه تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی روند شکست و تجزیه کشور در برخورد با بیگانگان ادامه داشت.
وی ادامه داد: در جنگ تحمیلی 8 ساله هم ما به یک پیروزی بزرگ دست پیدا کردیم، جنگ نابرابری که در آغاز آن نزدیک به 15 هزار کیلومتر از خاک کشور به اشغال متجاوزین درآمده بود اما در پایان، حتی یک وجب از خاک کشور در تصرف دشمن باقی نماند.
سلطانیفر تصریح کرد: پیروزی هستهای با هدایت و راهنمایی مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، مدیریت رئیس جمهور جناب آقای دکتر روحانی و تبحر تیم مذاکره کننده هستهای در یک رویارویی نابرابر به دست آمد و ما به دو هدف بزرگ، حفظ حقوق هسته ای و لغو کامل تحریمها، رسیدیم.
معاون رئیس جمهور با ابراز امیدواری نسبت به استمرار موفقیتهای دولت تدبیر و امید و تحقق اهداف و وعدهها، تاکید کرد: امیدواریم پس از چندین سال سخت توام با محدودیت و فشار که به مردم ما تحمیل شد، با استقامتی که ملت بزرگ ایران از خود نشان دادند، شاهد رشد و توسعه کشور، سرمایه گذاری در بخشهای مختلف، ایجاد اشتغال مورد نیاز، تامین معیشت و رفاه مردم در آینده نزدیک باشیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه با اشاره به اینکه مشکل عمده صنایع دستی، بازرگانی و فروش است، اضافه کرد: در صورتی که شرایط و زمینه مناسب برای فروش تولیدات صنایع دستی که نبوغ و خلاقیت هنرمندان ایرانی را در خود دارند در داخال و خارج از کشور، فراهم شود، بخش عمده ای از مشکلات در این حوزه برطرف می شود.
وی ادامه داد: با بیان اینکه، توسعه و رونق بخش بازرگانی به عنوان یکی از سیاستهای مهم این حوزه در دو سال گذشته مورد پیگیری قرار گرفته است، گفت: تا دو سال قبل فروش صنایع دستی به صورت اینترنتی، در این حوزه مغفول باقی مانده بود این در حالی است که امروز 170 مجموعه به فروش اینترنتی صنایع دستی مشغول هستند و سهم بسزایی در امور بازرگانی و صادرات در این بخش را به خود اختصاص داده اند.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: اگر اصل و اساس تمام اصول اقتصاد مقاومتی را که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است را استفاده از همه ظرفیتهای اقتصادی کشور برای مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی بدانیم، بیشک صنایع دستی جایگاه ویژهای در این عرصه خواهد داشت، چراکه صنایع دستی ارزش افزوده بالا، اشتغال ارزان قیمت و تکنولوژی بومی و داخلی را در خود جای داده و به همین دلیل ما تاکید و تمرکز ویژهای به این بخش داشتهایم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: ما در بخش ارتقاء تولید ملی به عنوان یکی از برنامه های یازده گانه اقتصاد مقاومتی، 7 پروژه در حوزه صنایع دستی در دستور کار داریم.
سلطانیفر گفت: همچنین در برنامه 5 ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور که با روشی متفاوت از دورههای گذشته تهیه و تدوین شده است، وضعیت صنایع دستی به شکل روشن و شفاف تعریف و اهداف کمی و راهبردهای آن مشخص شده است، برهمین اساس یک برنامه کامل با 15 هدف کمی، 7 راهبرد اساسی و مهم و 28 محور اصلی اقدامات، وظایف و مسئولیتها برای اجرا تعیین شده است.
وی گفت: تهیه سند راهبردی صنایع دستی تا پایان سال اول برنامه 5 ساله ششم توسعه کشور، یکی از موارد 28 محور اصلی اقدامات و وظایف است که این سند تمامی مسائل، مشکلات و چالشهای حوزه صنایع دستی را در بر میگیرد، همچنین تدوین سند ملی اشتغال صنایع دستی به عنوان یکی دیگر از بندها بر عهده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که این سند تهیه شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: براساس پیش بینی صورت گرفته در سند برنامه ششم توسعه کشور، در سال 1399 صادرات صنایع دستی باشد به یک میلیارد دلار برسد، با همت، اراده و همکاری همه فعالان این حوزه دستیابی به این رقم پیش از زمان تعیین شده نیز ممکن است.
معاون رئیس جمهور اظهار داشت: صنایع دستی این ظرفیت را دارد که با اختصاص منابع محدود، اشتغال سبز، زودبازده و پایدار را ایجاد کند، تلاش خواهیم کرد تا در قالب سند ملی اشتغال صنایع دستی از سال 95 به بعد، با توجه به امکانات و منابع ویژه بانکی در مناطق محروم، اشتغال ارزان قیمت ایجاد کنیم، چراکه با توجه به خشکسالیهای چند سال اخیر و مشکلات به وجود آمده در بخشهای کشاورزی و دامداری، ایجاد اشتغال پایدار در حوزه صنایع دستی می تواند از افزایش مهاجرت به شهرها جلوگیری کند.
انتهای پیام/