سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری ملزم به تهیه برنامه جامع گردشگری کشور در سال اول برنامه ششم شد

ساماندهی گردشگری سلامت باید با جدیت در دستور کار قرار گیرد.

براساس مصوبه دولت ،سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری ملزم به تهیه برنامه جامع گردشگری کشور در سال اول برنامه ششم شد.
به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست مشترک کمیسیون اقتصاد سلامت و کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی تهران که صبح امروز 13 بهمن ماه برگزار شد، گفت:کمتر از سه دهه قبل، هر ایرانی که نیازمند عمل جراحی قلب باز بود به انگلستان سفر می کرد و افرادی که به پیوند قرنیه نیاز داشتند به اسپانیا می رفتند، اما امروز با توجه به تلاشهایی که در تمام دولتها و به همت همه مسئولین صورت گرفته است، در شرایطی هستیم که باید برای جذب گردشگران سلامت برنامه‌ریزی کنیم.

وی در ادامه با تبریک فرا رسیدن سی و هشتمین فجر انقلاب اسلامی، افزود: کیفیت بالای خدمات درمانی و امکانات بیمارستانی در ایران مورد توجه بسیاری از گردشگران سلامت قرار می گیرد، این در حالی است که هزینه خدمات درمانی در کشور ما، یک سوم، هزینه این خدمات در کشورهای اروپایی است، عمل قلب باز، پیوند اعضاء، درمانی بیماری های صعب العلاج، اعمال زیبایی و ناباروری از جمله مواردی است که گردشگران برای استفاده از آنها به ایران سفر می کنند.

سلطانی فر با اشاره به اینکه ساماندهی گردشگری سلامت باید با جدیت در دستور کار قرار گیرد، اضافه کرد: موضوع گردشگری امروز با یک نگاه جدید در کشور ما دنبال می شود، گردشگری سلامت هم در ایران یک حوزه جوان و نوپا است که باید مورد توجه جدی تر قرار گیرد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه میزان گردشگر ورودی به ایران 12 درصد، معادل 3 برابر گردشگر ورودی در دنیا، افزایش داشته است، گفت: بنا بر پیش بینی صورت گرفته در سند چشم انداز 20 ساله کشور ما باید در سال 1404 میزبان 20 میلیون گردشگر با درآمدی معادل 25 تا 30 میلیارد دلار باشیم این در حالی است که 10 سال اول این برنامه سپری شده است و ما به دلایل مختلف اعم از وجود تحریم‌ها و عدم تمرکز بر این بخش در سالهای گذشته، 50 درصد از اهداف پیش بینی شده عقب هستیم.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز باید با نرخ رشد 12 درصد به حرکت در بخش گردشگری ادامه دهیم، برای رسیدن به این امر مهم، تمامی کشورهای هدف گردشگری شناسایی و براساس شاخص‌ها، تقسیم بندی شده اند، گردشگری سلامت از جمله مواردی است که در شناسایی کشورهای هدف مورد توجه بوده است.

وی با بیان اینکه نیمی از گردشگران ورودی به کشورمان در سال گذشته ، مسلمانان و به ویژه شیعیان بوده اند، یادآور شد: 270 میلیون نفر شیعه در دنیا زندگی می کنند که زیارت مرقد امام هشتم شیعیان، حضرت امام رضا(ع) در مشهد و همچنین حضرت فاطمه معصومه(س) در قم، مقصد عمده این مسلمانان است، با تمرکز در بخش گردشگری سلامت و برنامه ریزی در این بخش می توانیم امکانات و خدمات بهداشتی و درمانی را در اختیار گردشگران شیعه جهان قرار دهیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: کمیته ملی گردشگری سلامت از ابتدای سال گذشته با همکاری و همراهی سازنده چهار دستگاه کار خود را آغاز کرده و دستاوردهای بسیار موثری در این زمینه داشته است.

سلطانی فر ادامه داد: گردشگری سلامت حوزه ای است که به تازگی در کشور ما مورد توجه و تمرکز قرار گرفته است به طوریکه تا پیش از تشکیل کمیته ملی گردشگری سلامت، هیچگونه نظارت و کنترلی در این بخش وجود نداشت.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 40 گروه سرمایه گذاری در بخش گردشگری سلامت فعال هستند، گفت: فعالان این بخش با حمایت دولت و تسهیل امور، کار را پیش می برند و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نقش حاکمیتی و نظارتی خود را ایفا می کند، بیش از 95 درصد امور در گردشگری کشورمان امروز غیردولتی است و ما تلاش می کنیم 5 درصد باقیمانده را نیز به بخش خصوصی بسپاریم و فقط نظارت را بر عهده داشته باشیم.

معاون رئیس جمهور در ادامه به ارائه تسهیلات در بخش صدور ویزا اشاره کرد و گفت: افزایش زمان ویزای فرودگاهی به 30 روز و قابلیت تمدید 15 روزه، بررسی لغو روادید با 28 کشور و انجام مقدمات برای صدور ویزای الکترونیک توسط وزارت امور خارجه از جمله برنامه های ما در این بخش بوده است، در حال حاضر اتباع 190 کشور دنیا می توانند با ورود به ایران، ویزای فرودگاهی دریافت کنند، همچنین با تاکید مسئولین وزارت امور خارجه، زمان صدور ویزا در سفارتخانه های کشورمان در دنیا کاهش یافته است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: امکانات و خدمات بهداشتی و درمانی در ایران وجود دارد و امروز ما باید تبلیغات و بازاریابی را مورد توجه قرار دهیم تا بازار مناسبی را در حوزه گردشگری سلامت به دست آوریم.

وی افزود: همه دستگاههای مرتبط و همچنین فعالان این بخش باید برای توسعه فرهنگی و اقتصادی کشور همکاری و تلاش داشته باشند.

سلطانی فر در پایان یادآور شد: تهیه طرح جامع گردشگری کشور یکی از الزامات ما در برنامه ششم توسعه است و گردشگری سلامت هم یکی از مواردی است که در این طرح جایگاه ویژه ای دارد، ما از تمامی طرح ها و پیشنهادها برای تهیه یک برنامه مناسب، جامع و عملیاتی استقبال  می کنیم.


یادآور می شود، محسن مهرعلیزاده رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی تهران، محمود نجفی عرب رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری، مهدی جهانگیری رئیس گروه مالی گردشگری و جمعی از فعالان بخش خصوصی گردشگری سلامت در این نشست حضور داشتند.

انتهای پیام/

کد خبر 1394111317