به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان خراسان جنوبی مرتضی رحمانی موحد بعد از ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران، با اشاره به بازدید از جاذبههای شهرهایی مانند فردوس و خوسف در سفر به خراسان جنوبی اظهار داشت: میهماننوازی در این سرزمین ریشهای طولانی و با قدمت دارد اما با اقامتگاه های بوم گردی، فرصتی برای مهماننوازی نوین فراهم شده است.
وی افزود: امروزه مناطق کویری و جنگلی به عنوان یک امکان و ابزار خوب برای توسعه گردشگری است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور بیان داشت: صنایع دستی خراسان جنوبی فرآیند توانای بالقوهای است که با همت استانی و ملی به جریان قوی بالفعل تبدیل میشود.
رحمانی اذعان داشت: در حوزه صنایع دستی نیاز به یک کارت ویزیت داریم که بتواند ایران را به جهان بشناساند.
وی با بیان اینکه کشور ایران در صنعت فرش سالها این کارت ویزیت و برند را از آن خود داشت، ادامه داد: در حوزه صنایع دستی می توانیم تولیدات انبوهی با نام و نشان ایرانی در مقیاس جهانی داشته باشیم.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: مصمم هستیم که استانهای کمترشناخته شده و کمتر برخوردار هم در حوزه سختافزاری و هم در حوزه نرمافزاری مورد توجه ویژه قرار گیرند.
رحمانی با بیان اینکه سعی شده تا فرصتهای رقابت ملی و جهانی را به همه استانها بدهیم، گفت: آمار نشان میدهد که خراسان جنوبی در جذب گردشگران خارجی رشد قابل قبولی داشته است و با برنامهریزی و بازاریابی مدون میتوان این آمار را به هزار برابر برسانیم.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در ابلاغ سیاستهای پنج ساله برنامه ششم، بر 5 برابر شدن ایرانگردان خارجی تأکید کردند که این مهم مسئولیت مدیران سازمان را در سطوح استانی و ملی چند برابر میکند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اظهار داشت: همه باید در خدمت گردشگری و زیرساختهای آن باشند و از خدشه واردآمدن به این صنعت خودداری کنند.
رحمانی تصریح کرد: در مورد کویر یک تلاش فشرده و متمرکزی در دو سال اخیر انجام شد تا بتوان تغییر نگاه به کویر در حوزه داخلی ایجاد شود.
وی افزود: 25 درصد خاک این کشور کویر است که میتواند هم فرصت و هم تهدید باشد اما نگاه به کویر باید در راستای توسعه پایدار استانها باشد و در این صورت میتوان از برکات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن بهرهمند شد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: زمانی که مردم مناطق کویری طعم اقتصادی رونق گردشگری را بچشند دیگر نگاه مهاجرتگونه نخواهند داشت.
رحمانی با اشاره به فعالیت کمیسیون مرکزی گردشگری در قالب دستگاههای مرتبط با گردشگری، بیان داشت: در این کمیسیون مکانیزم دستورالعمل کویرنوردی، برای استفاده بهینه از کویر و تسهیل امور تورگردانی تصویب و ابلاغ خواهد شد.
وی بیان داشت: سال آینده نوبت طرح ثبت جهانی کویر لوت است و در حال حاضر پرونده آن در حال تکمیل است که در این صورت، موجبات رونق بیشتر کویر فراهم خواهد شد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به نگاه بازبینی و اصلاح مناطق نمونه، گفت: تعداد مناطق تصویب شده در سالهای اخیر بیش از حد کارشناسی بوده و در حال حاضر نه سرمایهگذاری برای آن وجود دارد و نه شرایط تحقق طرحهای توسعه آن فراهم است.
رحمانی بیان داشت: در خراسان جنوبی تاکنون 26 طرح بومگردی معرفی شده است. وی ادامه داد: کمپ کویرنوردی دهسلم نهبندان نیز با اعتبار 600 میلیون تومان به سرعت به پایان کار نزدیک میشود.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: منطقه نمونه بند دره بیرجند نیز در استان تصویب شده و به سازمانهای مربوطه معرفی شده است.
رحمانی اذعان داشت: در مورد آموزش، توسعه و کیفیت بومگردی و اقامتگاههای آن یک سیاست مصمم، راهبردی و با پشتوانه وسیع در دست پیگیری است.
وی تأکید کرد: کویر دارایی است که باید کمترین خسارت را ببیند بنابراین باید ترکیبی از اقامتگاههای مختلف در کویر ایجاد شود.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه توسعه اقامتگاههای بومگردی در کویر باید در دستور کار قرار گیرد، تصریح کرد: به دنبال ایجاد اقامتگاه در کویر، فروش صنایع دستی، تردد در جادهها، حمل و نقل با پروازها به صورت زنجیرهای افزایش مییابد و توسعه اجتماعی را در کویر ایجاد میکند.
انتهای پیام/