تعیین مجری اصلی ساماندهی گردشگران عراقی مرز مهران

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام از تعیین مجری اصلی ساماندهی گردشگران عراقی ورودی از مرز بین المللی مهران از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام، عبدالمالک شنبه زاده افزود: یکی از آژانس های خدمات مسافرتی و اطلاع رسانی استان ایلام به عنوان مجری طرح ساماندهی گردشگران عراقی که از حدود دو سال پیش آغاز شده، انتخاب شده است. 
وی اظهار کرد: هم اکنون مرحله نهایی این طرح پس از توافق های انجام شده در سطح ملی و همچنین جمع بندی چارچوب همکاری با طرف عراقی شامل استقرار دفاتر اطلاع رسانی و خدمات مسافرتی در مرز بین المللی مهران در حال انجام است. 
وی با بیان اینکه مجوز استقرار دفتر اطلاع رسانی و خدمات مسافرتی در پایانه مرزی مهران از سوی اداره کل امور مرزی وزارت کشور صادر شده است، اظهار کرد: دفتر تعیین شده از سوی سازمان میراث فرهنگی از میان حدود هفت دفتر متقاضی انتخاب شده است. 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: سابقه و توانایی انجام کار و وضعیت مالی مناسب از جمله معیارهای انتخاب دفتر مورد نظر بوده و موظف است زیرساخت های لازم در پایانه مرز بین المللی مهران را فراهم و برنامه های مورد نظر میراث فرهنگی در این زمینه را اجرا کند. 
شنبه زاده افزود: این دفتر باید امکان ارائه خدمات بیمه ای و صرافی به گردشگران عراقی را فراهم و در دو تا سه هزار مترمربع دفتر، تجهیزات و غرفه های خود را در پایانه مرز بین المللی مهران مستقر کند. 
وی بیان کرد: همچنین این دفتر موظف است گردشگران عراقی را در بین سایر آژانس ها و دفاتری که توانایی و امکان رزرو هتل در نقاط مختلف کشور و گرفتن پرواز چارتری را دارند، تقسیم بندی کند. 
وی با بیان اینکه این دفتر باید راهنمای عرب زبان بکارگیری کرده و بروشورهای اطلاع رسانی به زبان عربی چاپ کند، اظهار کرد: گردشگران عراقی که به سفر شخصی تمایل داشته باشند نیز باید توسط این دفتر راهنمایی شده و مقصد و نوع وسیله سفر آنها ثبت شود. 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: این دفتر حدود دو میلیارد و 500 میلیون ریال برای ایجاد زیرساخت ها در پایانه مرزی مهران هزینه می کند و دیگر دفاتر و آژانس های علاقمند دیگر نیز می توانند در قالب شرکت به این دفتر در زمینه ساماندهی گردشگران عراقی کمک کنند. 
شنبه زاده افزود: از مجموع یک میلیون و 600 هزار گردشگر عراقی بیش از 500 هزار نفر متعلق به مرز مهران است که نشان از اهمیت این مرز در تبادلات سفر و گردشگر بین دو کشور ایران و عراق دارد. 
شنبه زاده تاکید کرد: عدم ارائه خدمات مناسب، وجود سیستم دلالی، رفتار زننده با گردشگران، تجمع فروان در پایانه و عدم امکان نظارت بر محل اسکان گردشگران و تعیین استانداردهای خدمات، ضرورت ساماندهی گردشگران عراقی را دو چندان کرده است. 
بر اساس مطالعه دقیق وضعیت گردشگران عراقی توسط سازمان میراث فرهنگی مشخص شده است که سفر بخش عمده ای از این گردشگران عراقی با موفقیت و رضایت در مناطق مختلف کشور همراه نیست بنابراین با هدف بهره مندی این افراد از خدمات مختلف راهنما، اقامت، کمک های پزشکی به موقع و دیگر خدمات، طرح ساماندهی گردشگران عراقی اجرا شد. 
با اجرای این طرح، گردشگران عراقی می توانند در قالب تور و به صورت گروهی به کشورمان وارد شده و از خدمات مناسب بهره مند شوند. 
استان ایلام 430 کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد و سالانه حدود 500 هزار گردشگر عراقی از طریق مرز مهران وارد کشور می شوند که عمده مقاصد سفر آنها مشهد، قم و استان های شمالی کشور است. 

انتهای پیام/

کد خبر 1394111814