مردم در مواردی که میراث فرهنگی به بهانه توسعه به خطر می افتد ،مقصر نیستند زیرا تخصص ندارند بلکه مدیران ناآشنا به میراث فرهنگی و اهمیت آن بار این مسئولیت را به دوش می کشند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، مهدی رهبر باستان شناس پیشکسوت برگزاری همایش \"میراث فرهنگی و توسعه پایدار \"را در حوزه باستان شناسی مهم ارزیابی کرد و گفت : درزمانه ای بسر می بریم که آثار فرهنگی به بهانه توسعه در حال از بین رفتن هستند و بر ما واجب است برای جلوگیری از این جریان حرکتی انجام دهیم .او با تأکید بر ضرورت آشنا ساختن مقامات و مسئولان به اهمیت میراث فرهنگی گفت :میراث فرهنگی باید به جامعه و مسئولان شناسانده شود در این صورت است که مهم تلقی خواهد شد .
وی با بیان اینکه درمسائل مربوط به حفظ میراث فرهنگی مردم کمتر معارض هستند ،افزود:شواهد موجود از برخی موارد در شهرستان ها نشان می دهد که اغلب این مسئولان هستند که درک درستی از میراث فرهنگی ندارند .
رهبر با تأکید بر ضرورت فراهم آوردن ابزاری برای آشنایی مسئولان با باستان شناسی گفت: آنان باید به این درک برسند که مثلا انتخاب یک شهردار یا اجرای یک طرح عمرانی نباید منجر به حذف آثار فرهنگی شود .
این باستان شناس پیشکسوت گفت : در مسائلی که میراث فرهنگی به خطر می افتد از مردم گله ای نداریم زیرا که تخصص ندارند و این مدیران هستند که امرانه می خواهند حرف خود را به کرسی بنشانند .
او یکی از وظایف باستان شناسان را آگاهی بخشیدن به مردم و مسئولان دانست و تصریح کرد :در زمینه آگاهی بخشی در حوزه فرهنگ کم کاری شده است .
رهبر افزود: همانطور که در رسانه های جمعی اعم از تلویزیون ، رادیو و... از مسائل مختلف نظیر ورزش ، سلامت و ... صحبت می شود باید به مقوله فرهنگ و به ویژه میراث فرهنگی نیز پرداخته شود .
وی در گفت و گو با خبرنگار سایت پژوهشگاه (richt.ir)گفت :اگر بتوانیم فرهنگ را به تمامی اعضای جامعه اعم از مردم و مسئولین بشناسانیم و با مقوله میراث فرهنگی بگونه ای علمی برخورد کنیم می بینیم که تا چه اندازه در توسعه تأثیر گذار است و می تواند آنرا ارتقا بخشد .
\n
انتهای پیام/