روال کنونی واگذاری ها، متضمن احیاء بناهای تاریخی

بهره بردار خانه تاریخی یزدان پناه قم گفت: اگر دولت همین روال واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی با رعایت موازین قانونی را در پیش بگیرد بسیاری از بناهای تاریخی احیاء می شوند.

به گزارش ستاد خبری پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی (صابتا)، 25 بهره بردار و سرمایه گذار داخلی برای نخستین بار در نمایشگاه بین المللی گردشگری و در سالنی که صندوق احیاء در اختیار آنها گذاشته گرد هم آمده اند تا با تشویق و ترغیب مخاطبان جامعه هدف زمینه رشد گردشگری و حفاظت هر چه بهتر از بناهای تاریخی را فراهم آورند.
«شهاب علی عرب» بهره بردار خانه تاریخی یزدان پناه با اعلام اینکه بهترین گزینه برای حفظ بناهای تاریخی کشور واگذاری آن به بخش خصوصی و مشارکت مردم است گفت: باتوجه به شرایط اقتصادی و تعداد زیاد بناهای تاریخی که در ایران وجود دارد بهترین راه برای حفظ بناهای تاریخی و رشد گردشگری واگذاری آنها به بخش خصوصی در چهارچوب مشخصی است که هم اکنون توسط صندوق احیاء و سازمان میراث فرهنگی رعایت می شود.
وی گفت: سازمان های دولتی به تنهایی نمی توانند بناهای تاریخی را به بهره برداری برسانند اما واگذاری به بخش خصوصی با مرمت و کاربری مناسب می تواند این بناها را به درآمدزایی برساند.
به گفته بهره بردار خانه تاریخی یزدان پناه قم، این روشی که دولت برای واگذاری بناهای تاریخی در پیش گرفته اگر با حمایت دستگاه های مختلف و در چهارچوب قوانین صورت بگیرد می تواند خروجی بسیار خوبی داشته باشد.
علی عرب اما در پاسخ به این پرسش که کاربری مناسب تا چه اندازه در سودآوری بناهای تاریخی که واگذار شده اند کمک می کند گفت: در مرحله اول هر نوع کاربری باید متناسب با بنا باشد اما با توجه به امکان سنجی هایی که صندوق احیاء در این زمینه دارد و همچنین کمبودهای استان کاربری ها تعریف می شود. به عنوان مثال استان قم در زمینه اماکن و تاسیسات اقامتی بسیار ضعف دارد که کاربری فضاهای اقامتی در بناها می تواند بسیار سودآور باشد اما همانطور که تاکید شد کاربری ها در وهله اول باید با توجه به جایگاهی که بناها قرار دارند انتخاب شوند.
وی درخصوص حمایت ها و تسهیلات صندوق احیاء در پیشبرد اهداف سرمایه گذاران و بهره برداران بناهای تاریخی افزود: خوشبختانه صندوق احیاء نسبت به واگذاری بناهای تاریخی نگاه روشنی دارد و در شرایط فعلی سختگیری ها و حمایت هایی که صندوق احیاء در واگذاری بناهای تاریخی انجام می دهد در چهارچوب ضوابط قانونی است.
عرب تاکید کرد: درحال حاضر در شهر قم هیچ سرمایه گذار خارجی و حتی بهره برداران داخلی برای سرمایه گذاری در بناهای تاریخی ورود نکرده اند و خانه قاجاری یزدان پناه نخستین بنایی است که صندوق احیاء در قم واگذار کرده است.
وی، گفت: درخواست ما به عنوان بهره بردار بناهای تاریخی اینست که برخی از بناهای تاریخی در اختیار متولیان دولتی است و بدون آنکه درآمدی داشته باشد رها شده است امیدواریم این بناها نیز با حمایت دولتی به بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و استفاده بهینه واگذار شوند.

انتهای پیام/

کد خبر 1394112828