به گزارش ستاد خبری صندوق احیا و بهره بردای از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی، محسن هدایتی نماینده فارسی زبان سازمان جهانی گردشگری UNWTO با حضور در سالن صندوق احیاء، در حاشیه نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته گفت: یکی از سرمایه گذاری های انجام شده در بناهای تاریخی در کاروانسرای سعد السلطنه به نتیجه رسیده است.
هدایتی تصریح کرد: اکنون شاهد هستیم که این بنای تاریخی نه تنها مرمت شده بلکه از آن به عنوان یک مرکز تاریخی و گردشگری استفاده می شود . صندوق احیا و بهره برداری کاروانسرای سعدالسلطنه را زیرمجموعه خود قرار داده و آن را در اختیار مردم و بخش خصوصی گذاشته است.
وی گفت: در ایران از سال 69 به بعد بازسازی مکانهایی که مدتها غیر فعال بوده اند مورد توجه قرار گرفته است و مردم به سمت احیای این بناها رفته اند این اتفاق در خارج از کشور هم می افتد و مردم در فرانسه بناهایی که یک اتفاق کوچک تاریخی در آن افتاده باشد را احیا کرده و مورد بهره برداری قرار می دهند. حتی ممکن است یک فرد مشهور در سالهای گذشته وارد رستورانی شده و در گوشه ای از آن نوشته ای از خود به جای گذاشته باشد. مردم این نوشته و رستوران را حفظ و آن را به یک برند معروف تبدیل می کنند.
هدایتی بیان کرد: بافت سنتی لندن نیز توسط مردم حفظ می شود آنها هیچگاه این بافت تاریخی را از بین نمی برند چون معتقدند که باید فرهنگ گذشته حفظ شود و مردم از آن لذت ببرند. فرهنگ گذشته ما نیز فرهنگ آرامش بوده است.
این راهنمای گردشگری بیان کرد: کاروانسرای سعد السلطنه به عنوان یکی از بناهای تحت اختیار صندوق احیا تا سال 73 به عنوان یک بازار سنتی فعالیت می کرده است و چوب فروش ها و فرش بافان در آن فعالیت می کردند تا اینکه صندوق احیا آن را بازسازی کرد.
وی افزود: شاید اگر این کاروانسرا در اختیار مردم قرار داشت و با همان اوضاع چند سال پیش اداره می شد با یک آتش سوزی کوچک تمام بازار و قدمت و تاریخ آن از بین می رفت اما اکنون با بهسازی و بازسازی آن نه تنها دیگر چنین مشکلاتی وجود ندارد بلکه اکنون به عنوان یک بازار قدیمی و تاریخی مورد استفاده گردشگران قرار گرفته و بازدیدکنندگان زیادی را به سمت خود جذب می کند.
وی ادامه داد: در جریان احیای این کاروانسرا اتفاق مهم دیگری که افتاد تلفیق سنت و مدرنیته بود گردشگران در این کارونسرا می توانند هم از فضای سنتی استفاده کنند و هم در کافه آن از خوراکی های مدرن بهره ببرند همه این مسائل باعث شده تا یک بنای تاریخی رو به فرسایش اکنون زنده و پویا شود.
انتهای پیام/