یحیی رحمتی در گفت وگو با ستاد خبری صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی در نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران، همچنین از مجموعه چلبی اوغلی و حمام قاجاری سالار در زنجان که در محوطه ارگ سلطانیه واقع شده است به عنوان دو بنای واگذاری با تلاش صندوق احیا نام برد و گفت: یکی از فعالیت های مهم صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و مذهبی این است که این صندوق جرات واگذاری بناهای تاریخی را پیدا کرده و این همان موضوعی است که در سال های قبل ابتر مانده بود.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان، نظریه حفاظت از بناهای تاریخی بدون وجود عنصر انسان در آن ها نظریه خوبی نبود.
رحمتی، افزود: در گذشته می خواستند بناهای تاریخی را به قیمت حذف عنصر انسانی از بنا حفظ کنند، در حالی که ماندگاری یک بنای تاریخی مدیون انسان و کارکردی است که انسان می تواند در حفاظت از بنا داشته باشد به تعبیر دیگر انسان و بنا یکدیگر را تکمیل می کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان ایجاد کاربری متناسب و همخوان با بناهای تاریخی را شیوه خوبی در بهره ببرداری از اماکن تاریخی خواند و گفت که این شیوه در بسیاری از کشورها آزموده شده و جواب هم داده است.
یحیی رحمتی، افزود: سرعت واگذاری بناهای تاریخی در گذشته چندان جالب نبود و این ذهنیت را ایجاد کرده بود که واگذاری بناهای تاریخی بسیار سخت انجام می شود.
وی افزود: صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی در یکسال اخیر این ذهنیت را از بین برد و سرعت و تعداد واگذاری بناهای تاریخی بیشتر شد.
مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان افزود: جدای از سرعت بخشیدن به واگذاری بناهای تاریخی ایجاد باور حاکمیت بر یک بنای تاریخی نیز بسیار مهم است.
رحمتی همچنین از درخواست مالکین و بهره برداران بناهای تاریخی در استان زنجان برای ارایه اجازه مرمت بناهای در اختیار خود خبر داد و گفت: بهره برداران از بناهای تاریخی استان زنجان درخواست استفاده از الگوهای بهره برداری از بناهای تاریخی ارایه شده توسط صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی را دارند.
وی، گفت: عملکرد صندوق احیا در واگذاری بناهای تاریخی در یکسال اخیر نه یک گام که چندین گام رو به جلو بود.
انتهای پیام/