به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان؛ فریدون میرزالو مدیر کل آموزش و حمایت از تولید معاونت صنایع دستی با اشاره بر روند شکل گیری این نشست و انجمن صادرکنندگان و تولیدکنندگان صنایع دستی گفت: از مهرماه امسال قرار شد انجمن صادر کنندگان و تولیدکنندگان صنایع دستی ایجاد شود که با بررسی های صورت گرفته تصمیم گرفتیم که این دو انجمن به طور مجزا تشکیل شوند به همین منظور طی ابلاغی به تمامی استان ها خواستیم تا تولیدکنندگان برتر هراستان را به اداره حمایت از تولید معاونت صنایع دستی معرفی کنند که در مجموع 240 نفر معرفی شدند که بر اساس معیارهای تولیدکنندگان برتر در نهایت 70 نفر برا ی شرکت در این نشست منتخب شدند.
وی افزود: در حوزه تولید صنایع دستی انجمنی که به طور رسمی فعالیت کند وجود ندارد که ما قصد داریم در این حوزه این امر را ایجاد کنیم و این جلسه به منظور آشنا سازی با تشکل هایی مانند انجمن صادر کنندگان است تا بر این اساس انجمن تولیدکنندگان صنایع دستی نیز ایجاد شود.
میرزالو ادامه داد: معتقدیم اگر بتوانیم کارگاه های بزرگ را توسعه دهیم می توانیم در کنار آن کارگاه های کوچک را نیز سامان دهیم. در کشور تولید کننده خرد بسیار داریم که ساماندهی همه آنها کار بسیار سختی است، اما ما در معاونت صنایع دستی در این رابطه بسیار جدی برخورد خواهیم کرد.
وی در ادامه سخنانش با اشاره بر توسعه کارگاه های بزرگ گفت: قصد داریم 38 کارگاه بزرگ را درکل کشور ساماندهی کنیم تا از این طریق بتوانیم از این ظرفیت مفید برای صادرات خارجی استفاده کنیم به همین منظور برای صادرات بیشتر باید تولید کنندگانی که توانایی تولید و صادرات بالایی دارند با هم یکی شده و در قالب یک انجمن با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود در حوزه تولید و صادرات صنایع دستی به افزایش میزان فروش و صادرات صنایع دستی کمک کنند.
مدیرکل آموزش و حمایت از تولید معاونت صنایع دستی سازمان تاکید کرد: اگر جریان تولید مبتنی بر نیاز بازار ایجاد شود می تواند هم بازار را تقویت کند و هم منجر به تولید بیشتر در حوزه صنایع دستی شود.
وی در پایان سخنانش افزود: در آینده نزدیک با ایجاد یک شبکه تلگرامی برای هنرمندان این فرصت ایجاد می شود تا هنرمندانی که امکان حضور ندارند با ارسال تصویر آثار خود اثر خود را معرفی کنند تا در صورت مناسب بودن از اثر هنرمند استفاده شود، همچنین بانک اطلاعاتی در زمینه تولید صنایع دستی و درخواست جواز تولید و اطلاعات مربوط به تولید کنندگان ایجاد شده است که برای تکمیل آن به همکاری همه تولید کنندگان نیاز است.
در ادامه این نشست پویا محمودیان مدیرکل دفتر بازرگانی و صادرات معاونت صنایع دستی افزود: زمانی که انجمن صادرکنندگان را در 15 مهرماه تشکیل دادیم ایجاد انجمن تولید کنندگان نیز در این زمینه به شدت احساس شد تا این دو انجمن با هم افزایی و همکاری مداوم بتوانند پس از انجام برجام در حوزه تولید و صادرات به موفقیت های چشمگیری دست یابند.
وی با اشاره بر اهمیت اهداف تعیین شده برای توسعه و رشد تولید و صادرات صنایع دستی گفت: این دو انجمن می توانند در راستای رسیدن به اهداف تعیین شده در حوزه رونق و تولید صنایع دستی در کشورکمک کنند و امیدواریم با استفاده از نظرات و ایده های شما هنرمندان و تولید کنندگان گرامی به افزایش تولید و صادرات برسیم. در این راستا امید داریم با این هم افزایی ها رقابت پذیری صنایع دستی را با حفظ تمامی ویژگی های آن به رونق برسانیم.
محمودیان تاکید کرد: در حوزه فروش داخلی نمایشگاه های دائم و موقت، جوایز صنایع دستی، حراج های صنایع دستی و فروش های فروشگاهی و مجازی 52 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته که البته برای رسیدن به چشم انداز مطلوب در این حوزه تلاش می شود.
وی در پایان سخنانش با تاکید بر تلاش همه جانبه برای افزایش تولید و صادرات صنایع دستی گفت: اقدامات خوبی برای فروش و صادرات صنایع دستی در کشور در حال انجام است. همچنین رشد فزاینده سایت های فروش الکترونیک صنایع دستی در زمینه رونق فروش داخلی و خارجی در سال 93 و امسال بسیار چشمگیر بوده است که امیدواریم با همکاری هنرمندان، تولید کنندگان و صادر کنندگان به افق های روشن پیش رو دست یابیم.
گفتنی است، نخستین نشست تولیدکنندگان برتر صنایع دستی با حضور بهمن نامور مطلق، فریدون میرزالو مدیرکل آموزش و حمایت از تولید، محمودیان مدیرکل صادرات و بازرگانی معاونت، کارشناسان این حوزه و تولید کنندگان برتر از تمامی استان های کشور با رویکرد توسعه تولید و همگام سازی تولید و صادرات صنایع دستی و نیز تشکیل انجمن تولید کنندگان صنایع دستی صبح امروز 2 اسفند ماه در سالن فجر سازمان برگزار شد.
انتهای پیام/