به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان؛ سمیع الله حسینی مکارم معاون توسعه و مدیریت سازمان در آیین تجلیل از برگزیدگان دوازدهمین دوسالانه نگاره های چوبی در ارومیه با اشاره بر این مطلب که نگاره های چوبی و صنایع دستی میراث کهن پیشینیان ماست گفت: ذوق و هنری که در این راستا مشاهده می شود بسیار قابل تقدیر است اما در کنار بحث هنر، فرهنگ و تمدن مسائل دیگری نیز در موضوعات صنایع دستی وجود دارد که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
وی افزود: در این راستا پیشنهاداتی وجود دارد که البته می دانم که دوستان فعال در این حوزه توجه ویژه تری دارند و در برنامه های خود به این موارد خواهند پرداخت، قالب مواردی که در این نمایشگاه عرضه شده بود از لحاظ کیفیت در جایگاه بسیار بالایی قرار داشت که شایسته تحسین است که باید این امر بیش از پیش مورد توجه قرار گیردتا هنر ایرانی بیشتر در معرض نمایش گذاشته شود.
حسینی مکارم ادامه داد: بر اساس سخنان معاون محترم استاندار مباحث اقتصادی باید در استان ها بیشتر مورد توجه قرار گیرد به این دلیل که به لحاظ آمار و ارقام موجود درآمد سرانه استان در جایگاه بالایی قرار ندارد و قرار گیری در رتبه 25 درآمدی نشان می دهد که تولید ناخالص استان در سطح پایینی است و اشتغال باید در آذربایجان غربی بیشترتقویت شود.
وی با اشاره بر اینکه فعالان این عرصه باید موارد را به گونه ای تقویت و تنظیم کنند که بحث اقتصادی را تحریک کنند گفت: وقتی تولیدصنایع دستی بیشتردر روستاها انجام می شودو شاغلین این حوزه بیشتر در روستاها هستند باید بتوان این حوزه را تقویت کرد.صنایع دستی منافع بسیار زیادی دارد، بازده صنایع دستی بسیار بالاست و به ازای هر تومانی که در این حوزه سرمایه گذاری می شود چندین برابر آن ارزش افزوده به همراه دارد.
معاون توسعه و مدیریت سازمان در ادامه سخنانش یادآور شد: صنایع دستی در ابتدا سرمایه کمی می خواهد اما زودبازده و ارز آور است در نتیجه پیشنهاد این است که برای رسیدن به این هدف طرف عرضه که از سوی هنرمندان تامین می شود و نیز طرف تقاضا در جامعه از سوی مسئولین و سرمایه گذاران تنظیم شود.
وی تاکید کرد: صنایع دستی به خاطر قابلیت ها و ویژگی هایی که دارد توسط قشر خاصی که علاقمند آن هستند خریداری می شود اما در صورتی که تولید صنایع دستی را با تقاضای بازار هماهنگ و تنظیم کنیم می توانیم بازار فروش خوبی را ایجاد کرده و در نتیجه ایجاد اشتغال داشته باشیم.
حسینی مکارم با اشاره بر لزوم برگزاری نمایشگاه ها در جهت تنظیم بازار و تقاضا در حوزه صنایع دستی گفت: اگر بتوان نمایشگاه ها را طوری ترتیب داد که گرایش برای تولید انبوه با توجه به سلیقه بازار بالا رود، در نتیجه می توان تنوع بیشتری را ایجاد کردو چون معمولا دهک پایین جامعه مشغول تولید صنایع دستی هستند به این گونه توزیع عادلانه درآمد نیز انجام می شود؛ به این معنی که علاوه بر نفع عمومی برای قشر تولید کننده نیز مزایایی ایجاد می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: در حوزه تقاضای صنایع دستی با تشکیل نمایشگاه های متنوع و ایجاد شرایط مناسب بازاریابی و تبلیغات بازار را به نحوی شکل دهیم که مردم نیازهای ضروری و اساسی زندگی خود را از صنایع دستی تامین کنند و این محصولات تنها جنبه تزئینی و هنری نداشته باشد.
معاون توسعه و مدیریت سازمان همچنین افزود: نکته دیگری که در این حوزه حائز اهمیت است این است که خوشبختانه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جهت گیری هایش در حوزه صنایع دستی در برنامه ششم توسعه و تخصیص بودجه ها جهت گیری های بسیار خوب و موثری است وهمچنین در برنامه ششم توسعه سیاست گذاران و برنامه ریزان توجه ویژه ای به این حوزه داشته اند.
وی در پایان سخنانش با اشاره بر بحث اقتصاد مقاومتی و اهمیت آن در رشد اقتصادی گفت: یکی از عینی ترین مصادیق اقتصاد مقاومتی می تواند صنایع دستی باشد که خوشبختانه در برنامه ششم به آن توجه شده است. کمیت در صنایع دستی و حتی گردشگری که شاید کمتر به آن توجه می شد، در برنامه ششم توسعه در مورد صنایع دستی مورد توجه قرار گرفته که شایسته تقدیر است.
انتهای پیام/