به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، فریدون اله یاری با اعلام این مطلب افزود: با توجه به بروز خشکسالی های مکرر در بخشی از رودخانه زاینده رود، متأسفانه برخی از پلهای تاریخی استان به تدریج دچار معضلاتی می شوند که لازم است نظارت دقیق تر نسبت به گذشته بر روی پلهای تاریخی انجام شود.
مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان تصریح کرد: با کمال تأسف عوامل مختلف از جمله خشکسالی بر روی کیفیت نگهداری از پلهای تاریخی تأثیر منفی دارند که از آن جمله می توان به آسیب های ناشی از خشکسالی بر روی پل جوئی اشاره کرد.
وی تأکید کرد: اعضای کمیته پایش پلهای تاریخی که مشتمل بر کارشناسان زبده میراث فرهنگی در حوزه سازمان و دانشگاه هستند، بر اساس دستور العمل تنظیمی به صورت منظم پلهای تاریخی زاینده رود را از مبدأ رود در استان اصفهان تا مقصد به صورت مستمر مورد بررسی قرار داده و راه کارهای لازم را برای نگهداری و مرمت پلهای تاریخی ارائه خواهند کرد.
این در حالی است که منصور زیرک مدیر گروه امانی اداره کل از آغاز طرح مرمت ترکهای پل جوئی اصفهان خبر داد.
وی افزود: مطابق با نظر شورای فنی اداره کل و همچنین دستور العمل کمیته پایش پلهای تاریخی، در مرحله اول پل جوئی نشانه گذاری (شاهد گذاری شده) تا میزان فعالیت ترکها بررسی و سپس نسبت به تهیه طرح مرمت اقدام گردد.
شایان ذکر است 11 پل تاریخی بر روی رود خانه زاینده رود قرار دارند که از این تعداد 10 پل تاریخی به ثبت رسیده و هم اینک پرونده ثبت ملی پل اورگان به عنوان یازدهمین و آخرین پل تاریخی مراحل اداری خود را می گذراند.
برخی پلهای تاریخی رودخانه زاینده رود عبارتند از: پل اورگان، پل کله، پل ورگان، پل چوم، پل بابا محمود، پل مارنان، پل سی و سه پل، پل جویی، پل خواجو، پل شهرستان و پل ورزنه
انتهای پیام/