به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، محمد عرب مسئول نمایندگی میراث فرهنگی سرایان گفت: اولین دوره آموزش جاجیم بافی با همکاری شهرداری و شورای اسلامی آیسک و شرکت 15هنرآموز در خانه تاریخی کبیری راد شهر آیسک برگزار شد.
وی ضمن بیان اینکه هدف از برگزاری این دوره ترویج مشاغل صنایع دستی، ایجاد اشتغال برای زنان و کمک به اقتصاد خانواده هاست، افزود: پس از آزمون پایان دوره، هنرآموزانی که با موفقیت دوره را به پایان برسانند و مایل به ادامه کار جاجیم بافی باشند و نسبت به راه اندازی کارگاه خانگی اقدام نمایند، می توانند از تسهیلات با بهره 4 درصد و بیمه مشاغل صنایع دستی بهره مند شوند.
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان گفت: جاجیم پارچه ای ضخیم و کم عرض است که با استفاده از پودهای کلفت بافته می شود. رنگهای به کار رفته در جاجیم در 6 تا 8 رنگ و بیشتر از رنگهای سنتی و گیاهی و طرحهای ساده و هندسی و اغلب به دوشکل راه راه و ستاره ای است.
عرب ادامه داد: جاجیم ها اغلب به صورت نوارهایی با عرض 25 تا 30 سانتیمتر و طول 50 متر بافته میشوند. برای استفاده ازجاجیم چند نوار کنار همدیگر دوخته میشوند تا پارچه ای بزرگ فراهم شود. رنگهای بکاررفته در جاجیم : نارنجی، زردسیاه، سبزآبی، سفید، سورمه ای و کرم می باشد.
وی بیان داشت: عمده مواداولیه در بافت جاجیم، پشم های تابیده شده الوان است که در تار و پود آن بکار می رود. گاه بصورت دست ریس توسط بافندگان تولید شده وگاه از کارخانه های ریسندگی تهیه می گردد
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان گفت: طول جاجیم ها 30 الی 40 و حتی به 60 متر هم میرسد و پهنای آن از 20 سانتیمتر تا 35 سانتیمتر متغیر است و با توجه به کاربرد مختلف، جاجیم ها را بریده و از پهنا به هم می دوزند.
عرب افزود: دستگاه جاجیم بافی، دارای ساختمان ساده ای است مشتمل بر: کوجی، میخه ای فلزی، سه پایه چوبی، نورد، تخته چوبی جهت دفتین زدن، قمیش، سرند، ماکو و ماسوره.
انتهای پیام/