حضور نمایندگان اقلیت های دینی در همایش ملی نوروز، میراث صلح

در نشست تنوع فرهنگی و وحدت ملی، نوروز در میان اقوام دینی ایران که در همایش ملی نوروز ، میراث صلح و با حضور نمایندگان کلیمیان ، آشوریان ،ارامنه و زرتشتیان برگزار شد از نوروز به عنوان آئین کهن اقوام دینی ایران و حامل پیام صلح میان اقوام دینی و زبانی ایران نام برده شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ،دراین نشست که توسط اداره اقلیت های دینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار همایش های پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با دبیری تقوی ، رئیس این اداره برگزار شد نخست سیامک مره صدق نماینده کلیمیان ایران در مجلس شورای اسلامی، با بیان نمونه‌ها و چشم اندازهایی از جایگاه نوروز در میان کلیمیان ایران پرداخت .
 او این آئین را یکی از قدیمی‏ترین آئین‌های کلیمیان ایران که همواره اسباب همدلی آنان با سایر اقوام ایرانی بوده است،دانست.
 سپس اسقف بنیامین رهبر مسیحیان کلیسای شرق آشوری، به بررسی جایگاه تاریخی نوروز به عنوان حلقه اتصالی و غیر قابل گسست در میان آشوریان ایران پرداخت .
 او نمونه‌هایی از آیین‌های نوروزی را در میان این اقلیت‌های دینی مثال زد. 
در ادامه این نشست آلبرت کوچوئی، محقق فرهنگ، ادبیات آشوری، نمونه‌هایی از آیین‌های نوروزی را در ایران و جهان به بحث گذاشت و نوروز را حامل پیام صلح میان اقوام دینی و زبانی ایران دانست. 
در ادامه  فرزانه گشتاسب عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، جایگاه برجسته نوروز را در میان اقلیت‌های دینی ایران در سخنرانی خویش مورد بررسی قرار داد.
 وی گفت: نوروز در میان زرتشتیان ایران و جهان، نماد برجسته زندگی، صلح، دوستی، همراهی و همدلی است و متون و فرهنگ زرنشتی بر این کارکرد اثر نهاده و به آنان دلالت می کند.
   آندرانیک سیمونیان، استاد واحد علوم و تحقیقات در مورد اهمیت آئین نوروز در میان ارامنه ایران گفت: نوروز چون رشته ای نامرئی اما محکم و غیرقابل پاره شدن در اتصال میان ارامنه و همه اقوام ایرانی است. 
اوتاکید کرد که نوروز امید و شادی را به میان ارامنه برده و با فرهنگ آنان در هم تنیده است.
 همایش ملی نوروز، میراث صلح توسط  پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در روزهای هفدهم و هجدهم اسفند برگزار شد.

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394121930