به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان؛ رضا علیزاده در تشریح جزئیات این خبر اظهار داشت: استان گیلان با داشتن جاذبه های گردشگری بی نظیر و اصالتی ممتاز در سطح کشور و خارج از مرزهای جغرافیایی دارای شهرت و محبوبیت است.
وی با بیان اینکه حفظ هویت و تلاش برای احیای سنت ها از دیرباز در گیلان مرسوم بوده است؛ اذعان نمود: در راستای صیانت از میراث معنوی و ارزشمند نیاکانمان، کارشناسان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان ثبت چندین پرونده در فهرست آثار ملی را دنبال نمودند.
علیزاده از ثبت بازارهای هفتگی گیلان و شیوه کسب و کار سنتی در آنها به شماره 1142 در فهرست آثار ملی خبر داد و گفت:مهارت سنتی سفالگری گیلان نیز با شماره 1149 در این فهرست به ثبت رسیده است.
این مقام مسئول به ثبت پرونده های \"تهیه زیتون پرورده گیلان\" به شماره1143، \"شیوه پخت باقالا قاتق\" به شماره 1144، \"شیوه سنتی پخت میرزا قاسمی\" به شماره 1145، \"شیوه سنتی پخت اناربیج\" به شماره 1146و نیز \"شیوه سنتی پخت مرغ ترش\" به شماره 1147 در فهرست آثار ملی اشاره نمود و افزود: در کنار بحث خوراک اصیل گیلان، \"مراسم علم بندی روستای فوشازده آستانه اشرفیه\" به شماره 1148 بعنوان میراثی ناملموس در این فهرست به ثبت رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان در پایان ثبت ملی \"مهارت سنتی گلیم بافی در منطقه تالش\" به شماره1150 را از دیگر افتخارات کسب شده برای استان خواند و خاطرنشان کرد: پرونده های مذکور در تاریخ 24اسفند به ثبت رسیده اند.
انتهای پیام/