به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، نمد، از اولين محصولات توليدي انسان كوچ نشين و دام پرور جهت حفاظت در برابر تغييرات جوي محسوب مي شود. عدم نياز به تكنولوژي ساخت پيچيده و سهولت در توليد اين فرآورده و نيز دسترسي آسان به مواد اوليه آن باعث اتفاق نظر كارشناسان در اين زمينه است.
با توجه به سابقه دامپروري در كرمانشاه و نيز زندگي عشايري در اين منطقه، اين نظريه درباره صنعت نمد مالي استان كرمانشاه قابل تعميم است. در حال حاضر نمدمالي در بعضي مناطق به صورت دائمي و كارگاهي و در پاره اي مناطق ديگر به صورت فصلي توليد مي شود.
فرآيند در هم تنيدن الياف طي مراحل حلاجي كردن، لوله كردن و كوبيدن پشم و استفاده از آب و صابون در نهايت منجر به توليد فرآورده ای به اسم نمد مي شود كه كاربردهايي به عنوان زيرانداز، زين اسب، كلاه نمدي، جليقه و فرجي (فرنجي) دارد.
طرح هاي مرسوم كه در نمد استفاده مي شود عبارتند از شمشير، تپانچه، بزكوهي، گل ترنج، پله، جقه شاهي، كله قوچي، مرغ، گل، بته زين، گنجشك، گل نيلوفر، در توليد آن و بيشتر از رنگ هاي سياه، سفيد، كرم، سبز، سرخ، قهوه اي و همچنين پشم خود رنگ استفاده مي شود.
به شما گردشگران و میهمانان نوروزی توصیه می کنیم که از کرمانشاه رفتید، نمد کرمانشاهی را نیز با خود سوغات ببرید.
انتهای پیام/