معاون گردشگری و سرمایه گذاری این اداره کل گفت: شهرستان لردگان، آمادگی کامل برای جذب مسافران داخلی و خارجی ویژه نوروز 95 به چهارمحال و بختیاری را دارد.
به گزارش دفتر امور فرهنگی و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری: حیدر صادقی تأکید کرد: شهرستان لردگان با مركزيت شهر لردگان، یکی از کانون های مهم عشايري، گردشگري و اقتصادی چهارمحال و بختیاری است.
وی افزود: گرداگرد بلندی های این شهر را جنگل های بلوط مزین کرده که نشان از پوشش جنگلی منطقه در گذشته های نه چندان دور است.
صادقی تصریح کرد: آبشار آتشگاه، چشمه برم، حاشیه رودخانه و پل ارمند، جنگل های بلوط، چشمه سندگان، پارک جنگلی پروز، چشمه برم مالخلیفه، قلعه دشت پاگرد، پارک جنگی چهارطاق، دریاچه و پل بارز، حاشیه دریاچه سد کارون 3 و 4، حاشیه رودخانه منج و خرسان، امامزاده شهسوار، امامزاده قدمگاه شاه عبدالعظيم، امامزاده عباسعلي برجوئي، امامزاده سيدسلطان، زرين در امامزاده شيرمرد، امامزاده حسن علي اكبر، امامزاده پير محمد علي، امامزاده جعفر، امامزاده شاه عبدالباقي، امامزاده سيد محمد، امامزاده شهسوار، امامزاده حسن شوار، امامزاده جعفر و دشت سرسبز خانمیرزا از مهمترین جاذبه های تاريخي، سياحتي و زيارتي شهرستان لردگان به شمار می رود.
معاون گردشگری و سرمایه گذاری این اداره کل بیان داشت: چشمه برم، آبشار آتشگاه، تنگ لاي بيد، تنگ رحيم آباد، پل ارمند و حاشيه رودخانه ارمند، چشمه ميلاس،  قدمگاه شاه عبدالعظيم خانميرزا، پاسگاه محيط زيست سبز كوه در خانميرزا،  پارك جنگلي پروز در پشتكوه فلارد،  چشمه سندگان فلارد، چشمه ميشان فلارد، چشمه برم مالخليفه، تنگ سماء منج، حاشيه جاده خوزستان از منج تا سد كارون چهار، و آبشار گاهکده از دیگر اماکن گردشگری و تاریخی در شهرستان لردگان محسوب می شود.
وی اضافه کرد: دشت های خانميرزا، جمال، فلارد و لردگان، كوه هاي مرتفع و بلندي مانند ريگ، قارون ، بادامستان، گوميه، سرخ، سيوك، آس جم و آب باغ به عنوان مناطق طبیعی و مستعد شهرستان لردگان برای توسعه کشاورزی محسوب می شود.
وی عنوان داشت: چشمه هاي پرآب و هميشه جوشان مانند برم لردگان، آبشار آتشگاه، سندگان، پروز، برم مالخليفه، ميلاس، ميشان، بارز، شوارز و گوشه در شهرستان لردگان جريان دارند.



صادقی اضافه کرد: وجود رودخانه هاي مهمی مانند خرسان و ارمند، از سرشاخه هاي اصلي رودخانه خروشان كارون، در شهرستان لردگان جريان داشته و همین امر باعث برنامه ریزی برای مطالعه به منظور احداث سد و نیروگاه ها كارون چهار و پنج، سدهاي خرسان یک و دو و سه بر روي رودخانه هاي این شهرستان با هدف تأمین بخش عمده اي از آب چهارمحال و بختیاری در بخش های مختلف شده است.
وی عنوان داشت: شهرستان داراي بيشترين اراضي جنگلي در چهارمحال و بختیاری به وسعت 158 هزار هكتار بوده که بیشتر گونه هاي آن را بلوط و بنه تشكيل داده است.
معاون گردشگری و سرمایه گذاری این اداره کل اظهار کرد: شهرستان لردگان براساس نتيجه گيري گروه هايي كه برای شناسايي و مطالعه در گذشته به اين ناحيه سفر كرده اند، به عنوان يكي از غني ترين و قديمي ترين نواحي باستاني كشور مطرح شده است.
وی ادامه داد: طبق همین یافته ها، در دوره هاي ايلامي، پارس، پارت، ساساني، اسلامي و ساید دوره های تاریخی، هميشه نامي از شهرستان لردگان در اسناد مختلف آورده شده که از مهمترین آن ها می توان به سفرنامه ناصرخسرو قبادياني، کتاب نزهه القلوب حمدالله مستوفي، كتاب مسالك و ممالك اصطخري و کتاب حدودالعالم اشاره کرد.
صادقی بیان کرد: تولید آب معدنی، سدسازی، پرورش ماهیان سردابی، استقرار واحدهای صنعتی و توسعه زیرساخت های گردشگری، کشاورزی و دامپروری از مهمترین استعدادها و ظرفیت های اقتصادی شهرستان لردگان به شمار می رود.
وی یادآور شد: انواع بافته های داری و عشایری مانند قالی، گلیم، جاجیم، خورجین، سیاه چادر، البسه محلی، و سرمه دوزی از جمله صنایع دستی تولیدی در شهرستان لردگان و همچنین گياهان وسبزيجات طبيعي و دارویی، انواع لبنيات مانند کشک، ماست، دوغ، کشک، قارا و پنیر جزو سوغات محلی در این شهرستان است.
افزوده می شود، لردگان در 160 کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری و در مسیر ارتباطی و گردشگری استان های مرکزی کشور به خوزستان، بنادر جنوب ایران و کهگیلویه و بویر احمد واقع است.

انتهای پیام/

کد خبر 1395010514