صندوق احیاء می تواند مانع آسیب های فرهنگی و اقتصادی حوزه گردشگری باشد

مدیر کل میرث فرهنگی استان گلستان گفت: ما برای نجات باقی مانده ظرفیت های خود مجبور هستیم روح زندگی را دوباره به همان شکل اصیل خود در این بخش ها بدمیم و این کاری است که صندوق احیاء در بحث بناهای تاریخی می تواند به شکل مناسبی انجام دهد.

ابراهیم کریمی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: حوزه گردشگری کشور ما با یک آسیب جدی از گذشته مواجه بوده و آن هم تکیه بیش از اندازه بر ظرفیت های طبیعی و تاریخی مناطق مختلف، بدون فرآوری آن است. یعنی همانطور که ما در دهه های گذشته از منابع نفتی و معدنی خود در صنعت و اقتصاد استفاده کرده ایم، با ظرفیت های گردشگری خویش هم چنین رویه ای را در پیش گرفته بودیم .

وی افزود: همانگونه که افزایش ظرفیت اقتصادی استفاده از منابع معدنی و لزوم حفظ آنها برای نسل های آینده ایجاب می کند تا در کنار برداشت از این معادن صنایع جنبی آن برای فراوری مواد اولیه و تولید محصولات بالادستی ایجاد شود، در حوزه گردشگری هم نباید صرفا نگاهی بدون خلاقیت به طبیعت و میراث فرهنگی داشته باشیم. در واقع در حوزه گردشگری محصول اصلی ما خدماتی است که به یک گردشگر داده می شود و اکنون این صنعت نیازمند تحولی خلاقانه است تا بهترین، موثرین و اقتصادی ترین انواع خدمات از این ظرفیت ها استخراج و تقدیم گردشگران شود .

این مقام مسئول دولتی همچنین تصریح کرد: در کنار این موضوع نیز نیاز داریم تا مانند همان منابع نفتی و معدنی، ظرفیت های گردشگری خود در طبیعت و میراث فرهنگی را به بهترین و با کیفیت ترین شکل ممکن برای نسل های بعدی حفظ کنیم. حال آنکه به طور مثال به دلیل عدم تعریف خدمات، سازوکارها و موقعیت های مناسب و متناسب با حجم گردشگران قسمت زیادی از طبیعت ما یا در معرض خطر قرار گرفته و یا اساسا نابود شده است. در بحث میراث فرهنگی نیز به همین شکل است و می توان گفت که عدم تعریف کاربری های مناسب برای بناهای تاریخی، بی توجهی به ظرفیت آنها برای گردشگری و نامشخص گذاشتن متولی آنها قسمت قابل توجهی از پتانسیل این بخش را از دست داده ایم .

کریمی با اشاره به نقش و وظایف صندوق احیاء گفت: ما در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی به شدت نیازمند تقویت نهادهایی مانند صندوق احیاء هستیم که هم می تواند کاربری جدید برای ظرفیت های ما ایجاد کنند و هم توان این را دارند که ظرفیت های خفته و بلا استفاده را زنده کنند .

مدیر کل میرث فرهنگی استان گلستان ادامه داد: واقعیت این است که خیلی از ظرفیت های ما برای گردشگری چه در حوزه طبیعت و چه میراث فرهنگی و تاریخی، تحت تاثیر مدیریت ضعیف و بی توجهی گذشته از بین رفته است. ما برای نجات باقی مانده ظرفیت های خود مجبور هستیم روح زندگی را دوباره به همان شکل اصیل خود در این بخش ها بدمیم و این کاری است که صندوق احیاء در بحث بناهای تاریخی می تواند به شکل مناسبی انجام دهد .

وی تاکید کرد: بر این اساس صندوق احیاء فعالیتی چند بعدی را انجم می دهد که یک سوی آن نجات یادگاران فرهنگی کشور ست و یک سوی دیگر آن زنده کردن ارزش های اجتماعی فرهنگ ایرانی – اسلامی است و در موازات همه اینها موضوعات اقتصادی هم مطرح است و من فکر می کنم که کمتر مجموعه ای در کشور بتوان یافت که حوزه مسئولیت آن تا این اندازه مشمول موارد متعدد شود.

 

انتهای پیام/

کد خبر 1395011158