به همت یکی از بانوان هنرمند باغروستای کرند که این یادگار در خاطرش حفظ شده بود و با تشویق و ترغیب نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بشرویه هنر فراموش شده پخل بافی (سُفَله بافی) احیاء شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، سلیمانی رباطی مسئول میراث فرهنگی بشرویه گفت: پخل بافی در کنار برک، کرباس، ترکه بافی، لوخ بافی، سفال منقوش لعابدار و بافته های داری از جمله هنرها و صنایع سنتی بشرویه محسوب می شده که متاسفانه در گذر زمان به فراموشی سپرده می شود و نمونه های شاخصی از هنرهای بومی فوق را می توان در بسیاری از منازل قدیمی بشرویه(خاصه دوره قاجار) مشاهده کرد.
وی افزود: بشرویه از دیرباز یکی از مراکز اصلی کاشت محصولات کشاورزی محسوب می شود و با برداشت محصول گندم از مزارع در اوایل تابستان ساقه های این محصول پربرکت در فرایندی هنرمندانه به حجم ها و فرم های زیبا و عامه پسند تبدیل می گردد که در میان مردم بشرویه به سُفله بافی تعبیر می شود.
سلیمانی رباطی گفت: به همت یکی از بانوان هنرمند باغروستای کرند که این یادگار در خاطرش حفظ بود و با تشویق و ترغیب نمایندگی میراث فرهنگی به احیاء این هنر فراموش شده اقدام نمود. خوشبختانه در ایام نوروز مورد توجه مسافران و گردشگران هموطن قرار گرفت به طوری که علاوه بر فروش صد در صدی، سفارشات عمده ای را از سایر مناطق پذیرفته استانتهای پیام/