فرماندارشهرستان گمیشان گفت: تالاب ساحلی و بین المللی گمیشان بستری مناسب برای توسعه گردشگری و رونق اقتصادی منطقه واستان گلستان است.

به گزارش روابط عمومی این اداره کل، امانگلدي ضمير در حاشيه بازديد از تالاب بين المللي گميشان در شمال شهر گميش تپه که به همراه مدیر میراث فرهنگی این شهرستان و رییس اداره محیط زیست این شهرستان  به عمل آمد، ابراز اميدواري كرد كه با همكاري همه دستگاه هاي متولي از قبيل ميراث فرهنگي و محيط زيست در سال جاري زمينه بهره مندي مردم شهرستان از پتانسيل ها و نعمات خدادادي منطقه و رشد گردشگري و توسعه اقتصادي فراهم شود.
به گفته وي راه دسترسي آسفالته و اتصال به شبكه برق سراسري زمينه را براي توسعه ديگر زير ساخت ها و بهره مندي از ظرفيت اين تالاب بين المللي در حاشيه شرقي درياي خزر فراهم كرده است.
ضمير ظرفيت هاي گردشگري و توريستي شهرستان و تالاب را زمينه ساز رونق معيشت مردم بيان كرد و بر برنامه ريزي مسئولان براي استفاده از اين توانمندي ها تاكيد نمود.
علي بياني رئيس اداره محيط زيست گميشان نيز سخناني در خصوص آخرين وضعيت آبگيري تالاب بين المللي گميشان در سال جاري، تنوع زيستي و گونه هاي آبزي و پرندگان تالاب گميشان ارائه نمود.
ضمير و هيات همراه ضمن پايش و گشت در نوار ساحلي تالاب گميشان ،با يك فروند قايق موتوري از پهنه آبي تالاب و مناطق آبگيري شده در سال جاري نيز بازديد و از نزديك كلوني هاي پرندگان حاضر در شمال تالاب را مشاهده كردند.
حدود 35 كيلومتري شمال غربي شهرستان گرگان (مركز استان گلستان) آبگير گسترده اي با نيزارهاي انبوه قرار دارد كه به نام تالاب بين المللي گميشان معروف است.
تالاب گميشان يك زيستگاه منحصر به فرد با وسعت بيش از 20 هزار هكتار است كه 14 هزار هكتار آن جزء مناطق شكار، صيد و تيراندازي ممنوع سازمان حفاظت محيط زيست مي باشد.
گميشان يك تالاب ساحلي محسوب مي شود و طيف گسترده اي از گونه هاي مختلف پرندگان همچون 'مرغابي، غاز، قو، پليكان، باكلان، پرستوي دريايي، سليم، كاكايي، چنگر، اگرت، خوتكا، گيلان شاه و تليله' به آن مهاجرت مي كنند.
همچنين تعداد گونه هاي موجود كه براي زمستان گذراني يا زادآوري در تالاب هستند حدود 110 گونه برآورد مي شود.
علاوه بر اين همه ساله تالاب ميزبان تعداد زيادي از پرندگاني است كه از نيمكره شمالي به مناطق جنوبي مهاجرت كرده و ماه ها در اين مكان مي مانند و مجددا براي جوجه آوري به وطن اصلي خود باز مي گردند.
مهاجرت پرندگان از اواسط پاييز آغاز و گونه هاي مختلف از عرض هاي بالاتر و نواحي شمالي سيبري به تالاب بين المللي گميشان مي آيند.
در ميان پرندگان آبزي چنگر فراوان ترين و غاز پيشاني سفيد و پليكان پا خاكستري كمياب ترين و شايد ارزشمندترين پرندگان تالاب بين المللي گميشان محسوب مي شوند.
شمارش مدتي قبل بيش از 300 پليكان پاخاكستري كه از پرندگان در حال انقراض است در تالاب گميشان، حاكي از وضعيت مطلوب تالاب دارد. 
ضلع جنوبي تالاب بين المللي گميشان به رودخانه گرگان رود محدود مي شود و قسمت شمال آن تا مرز جمهوري تركمنستان ادامه دارد، عمق اين تالاب از 5.2 متر در قسمت شمال غرب تا يك متر در ساير قسمت ها متغير است.
گميشان در سال 1381 از سوي كنوانسيون رامسر به عنوان تالاب بين المللي به ثبت رسيد.
شهرستان گميشان با حدود 67 هزار نفر جمعيت در شمال غرب استان گلستان واقع مي باشد.
 

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395012329