رحیم زارع در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: تجربه واگذاری بناهای تاریخی در شهرهایی که مرکز گردشگری محسوب می شوند تا کنون تجربه موفقی بوده و این در حالی است که در قوانین مالی کشور ما ضابطه مشخص و روشنی برای حمایت از این دست سرمایه گذاران وجود ندارد.
نماینده آباده در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما باید توجه کنیم که در حوزه اقتصادی کشور کمتر فعالیت و بخش مشخصی برای سرمایه گذاری داریم که بتواند بدون حمایت های دولتی در بخش تسهیلات سود آوری تضمین شده داشته باشد و از این حیث موضوع احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی یک جنس خاص از فعالیت است که توانسته بدون این تسهیلات، موفق ظاهر شود.
وی با بیان اینکه «حوزه فعالیت اقتصادی در بناهای تاریخی برای کاربری های جدید تا کنون حوزه ای مغفول و کمتر شناخته شده بوده است» افزود: در اولین قدم ها لازم است تا مجموعه هایی چون صندوق احیاء بناهای تاریخی برای معرفی خود به نهادهای کشور و از جمله مجلس شورای اسلامی که می تواند در تصویب قوانین جدید به این موارد کمک کند، تلاش بیشتری به کار بگیرند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: فضای کشور به گونه ای است که هم مسئولین و تصمیم گیران کشور و هم سرمایه گذاران بخش خصوصی روز به روز بیشتر از قبل به دنبال شناسایی موقعیت های جدید سرمایه گذاری هستند که بتواند در ازای جذب سرمایه ای مشخص، درآمد و توسعه ای تضمین شده رابه دنبال داشته باشد.
زارع گفت: از همین رو به نظر می رسد که معرفی ظرفیت های صندوق احیاء بتواند با بازخورد مثبتی در این فضا مواجه شود. چرا که از یک سو ما تجربه موفقی در این خصوص داریم که می تواند توجیه کننده حمایت از این مجموعه باشد و از سوی دیگر گستردگی فراوان بناهای تاریخی و اشتیاقی که به سمت حراست و استفاده عمومی از این بناها به وجود آمده می تواند کار را در مراحل بعدی راحت تر کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و منتخب مجلس دهم تصریح کرد: تبیین منطقی موقعیت، جایگاه و عملکرد صندوق احیاء و در کل فعالیت اقتصادی در بناهای تاریخی می تواند زمینه خوبی برای تصویب قوانینی جدید در جهت تعریف تسهیلات برای فعالان این بخش باشد و این فضا برای مجلس و متولیان میراث فرهنگی در دوره دهم فراهم است تا با رایزنی هایی که انجام می دهند بعد از سال ها چنین تسهیلاتی را وارد قوانین مالی کشور کنند.
\n
انتهای پیام/