معاون عمرانی استانداری لرستان خواستار تسریع و تعجیل در واگذاری بناهای تاریخی شد و گفت: تردید ندارم که در این صورت با یک موج مثبت از حرکت سرمایه به این بخش مواجه خواهیم بود.

محمد اصلانی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء گفت: بی تردید وجود بناهای قدیمی و آثار واجد ارزش در همه جای کشور یک پتانسیل بالقوه فرهنگی و اقتصادی بسیار مهم است که استان لرستان هم از این قاعده مستثنی نیست. 
وی درباره ظرفیت بناهای تاریخی این استان توضیح داد: استان لرستان با داشتن دو هزار و پانصد اثر ثبت شده و دو هزار و پانصد اثری که هنوز به ثبت میراث نرسیده اند، مجموعا دارای پنج هزار اثر فرهنگی است که یک پتانسیل عظیم در حوزه گردشگری محسوب می شود و فقط نیاز دارد تا این پتانسیل با برنامه ریزی دقیق مورد استفاده قرار بگیرد. 
اصلانی افزود: متاسفانه یک باور غلط از گذشته وجود داشته و هنوز هم دارد و آن این است که بسیاری می پندارند تنها متولی حوزه مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی مجموعه دولت است. در حالی که به لحاظ اعتبارات و وضعیت مالی مجموعه های دولتی به هیچ عنوان امکان رسیدگی صد در صدی به وضعیت آثار و میراث فرهنگی وجود ندارد.
معاون عمرانی استانداری لرستان با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در این خصوص ادامه داد: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید یک حرکت قابل قبول و مثبتی برای ساماندهی این حوزه انجام شده و در این میان هم صندوق احیاء توانسته اقدامات بسیار خوب و امیدوار کننده ای انجام دهد که باعث شده در همین مدت ظرفیت بناهای تاریخی چه به لحاظ فرهنگی و چه اقتصادی به مراتب بیش از قبل نمود پیدا کند.
این مقام مسئول دولتی همچنین تاکید کرد: مساله اساسی در این بین این است که به نظر می رسدهنوز  سرعت حرکت در این زمینه به گونه ای نیست که با ظرفیت های حوزه بناهای تاریخی و همینطور اشتیاق سرمایه گذاران متوازن باشد. چرا که فرآیند قانونی واگذاری این بناها به بخش خصوصی هنوز طولانی و زمان گیر است.
اصلانی گفت: ما با توجه به ظرفیت این حوزه از سازمان میراث فرهنگی و خصوصا صندوق احیاء انتظار داریم تا این فرآیند را به منظور تسریع و تعجیل در واگذاری ها اصلاح کند و بنده به عنوان معاون عمرانی استانداری لرستان هیچ تردیدی ندارم که در این صورت ما با یک موج مثبت از حرکت سرمایه به این بخش مواجه خواهیم بود. 
وی اضافه کرد: در استان لرستان تقریبا هیچ هفته و ماهی وجود ندارد که ما با تقاضای سرمایه گذاران و مردم برای ورود به حوزه احیاء بناهای تاریخی مواجه نباشیم. واقعیت این است که وقتی سرمایه گذار برای ورود به این حوزه به ما مراجعه می کند، نمی تواند بیشتر از یک مدت معطل طی شدن فرآیندهای قانونی بماند و طبیعتا بعد از مدتی دلسرد می شود و ترجیح می دهد سرمایه خود را به بخش دیگری منتقل کند. 
معاون عمرانی استانداری لرستان با بیان اینکه در روزهای گذشته ما بازدیدی از بناهای تاریخی احیاء شده توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی داشتیم، به مجموعه حمام گپ خرم آباد اشاره کرد و افزود: حمام گپ کار بسیار زیبا و ارزشمندی است که از جمله حرکت های مثبت و خوب صندوق احیاء در استان لرستان است. در بازدید از این مجموعه متوجه شدیم که تنها همین یک مورد می تواند زمینه جذب قابل توجهی برای گردشگران را به وجود بیاورد.
وی با تاکید بر اینکه استان لرستان تعداد زیادی از این نمونه های ارزشمند را در خود جای داده است، ادامه داد: کاروانسرای هنشک، واقع در 35 کیلومتری آزادراه خرم آباد اندیمشک جاذبه توریستی بسیار مهمی است که در فاصله نزدیکی از آن غار کوگان به عنوان یک جاذبه گردشگری طبیعی بسیار کم نظیر و جهانی قرار دارد که همین الان سرمایه گذارانی هستند که بسیار تمایل دارند تا این مجموعه را در اختیار گرفته و آن را مرمت کنند و به بهره برداری برسانند. 


انتهای پیام/

کد خبر 1395012519