استاندار فارس گفت: واقع گرايي و مردم دوستي بنيان انديشه سعدي را تشكيل مي دهند كه برگرفته از معارف قرآني و سيره بزرگان دين و فرهنگ كهن ايراني 
\n

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس مهندس سيد محمد علي افشاني، شامگاه چهارشنبه در آئين بزرگداشت سعدي در شيراز، با اشاره به سفارش امام علي (ع) به مالك اشتر مبني بر اينكه فرماندهان و حاكمان بايد پناهگاه استوار رعيت باشند و رضايت مردم را فراهم كنند افزود: سعدي نيز به تبعيت از اين سفارس مي گويد كه ملوك از بهر پاس رعيت هستند نه رعيت از بهر طاعت ملوك.

وي بيان كرد: اميرالمومنين باز به مالك مي فرمايند كه كارگزاران دولتي را از ميان مردمي باتجربه و با حيا و از خانداني پاكيزه و با تقوا كه در مسلماني سابقه درخشاني دارند برگزين و بازرساني راستگو و وفادار بر كارگزاران بگمار كه سبب مهرباني آنها با رعيت خواهد بود.

استاندار فارس اضافه كرد: سعدي باز به تبعيت از اين سخن، خداترسي و پرهيزگاري و عمل صالح را از شروط مديران و حاكمان روزگار مي داند.

افشاني گفت: سعدي شاعر بلندآوازه ايران كه همگان او را استاد سخن مي نامند، عظمت و بزرگي امام علي (ع) را چنان درك نمود كه شجاعت وصف شير خدا و صفدر ميدان و بحر جود را در هيچ كس نمي بيند، هان امامي كه خصائل نيك او نظير جوانمردي و فتوت و مدارا و مروت نياز امروز و پيروي او تضمين فرداي ماست.

استاندار فارس گفت: امام علي (ع) ايمان را پايه و اساس عدالت و عدل را ثمره و نتيجه ايمان مي داند و در ديدگاه آن حضرت ناديده گرفتن عدالت ثبات اجتماعي را متزلزل و اجراي آن موجب پايداري و استحكام جامعه است و هيچ امتياز و برتري و منزلتي براي حاكم نيست مگر به عدالت و مهمترين وظيفه حاكم اقامه قسط و اجراي عدل است و اينكه تمام پشت و پناه و پايگاه حكومت مردمند و رضايت آنان و رابطه صحيح حاكمان و مردم دوري از ظلم و ستم و برقراري عدالت است.

وي اضافه كرد: گستردگي اطلاعات و معارف شيخ، كثرت تجارب و عشق بي پايان او به ساحت پاك آفريدگار و محبت به خلق باعث گرديد تا سعدي عاليترين مباحث توحيد و عرفان و پندهاي فردي و اجتماعي را در موجزترين و زيباترين شكل بيان نمايد.

افشاني گفت: سعدي در همه زمينه هاي فردي و اجتماعي از جمله مروت و جوانمردي، تدبير، عدالت و عبادت، خدمت به خلق، پرهيز از ريا، اخلاص و اخلاق، خيرخواهي خلق، مقدّم داشتن راحت ديگران بر راحت خويش، نيك خواهي و نرم خويي، پرهيز از مردم آزاري، احسان و نيكي، همدردي با همنوعان و موارد متعدد ديگر گفته و سروده است.

وي، آموزه هاي سعدي را الگوي زيست انساني دانست و ادامه داد: سعدي در تجليل انسان و به دست آوردن دل دردمندان تا آنجا پيش رفت كه در نظر او فتح جهان در مقابل فتح دلها بس ناچيز و خرد است.
او گفت: خودبيني و خودپرستي در نظر سعدي قدر و اعتباري ندارد بلكه، سربلندي آدمي در تواضع و فروتني در مقابل مردم است.



 


انتهای پیام/

کد خبر 1395020427