پیوند ظرفیت بخش خصوصی و بناهای تاریخی یک ضرورت است

معاون عمرانی استاندار کرمان گفت: که اگر بتوانیم ظرفیت مغفول بناهای تاریخی و بخش خصوصی را با یکدیگر به شکل درستی پیوند بدهیم، فرآیند احیاء بناها و بافت های تاریخی می تواند با یک سیر طبیعی و البته سرعتی قابل توجه به پیش برود.
ابوالقاسم سیف الهی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: در حوزه میراث فرهنگی ما با دو ظرفیت بزرگ و مغفول مانده مواجه هستیم که اگر بتوانیم آنها را به هم برسانیم بعید نیست که حتی شاهد یک معجزه باشیم.
شهردار سابق کرمان افزود: ظرفیت بناهای تاریخی کشور یک ظرفیت بسیار بزرگ و وسیع است که تا کنون مورد توجه قرار نگرفته و ما تنها به چشم یک یادگاری در شهرهای خود به آن نگاه کرده ایم و چون توجهی به ظرفیت های نهفته در آن نداشته ایم، خیلی وقت ها این یادگاری بعد از مدتی دل ما را زده و سودای مدرن سازی و نو سازی جای آن را گرفته است که همین سودا باعث شده تا ما در بسیاری از شهرهای کشور، بناها و بافت های تاریخی با ارزشی را از دست بدهیم.
این مقام دولتی ادامه داد: از آن طرف یک ظرفیت نهفته در بخش خصوصی وجود دارد که نسبت به جذب آن در حوزه احیاء بی توجه بوده ایم. تعریف ما از فعالیت بخش خصوصی تا حدود زیادی معطوف به فعالیت های سخت و صنعتی و یا تجاری است و در بخش خدمات هم موضوع احیاء بناهای تاریخی را ندیده ایم. حال آنکه اگر تعریف گسترده تری از فعالیت های اقتصادی را پیش روی بخش خصوصی می گذاشتیم و معرفی جامع و جدی از مزیت های بناها و بافت های تاریخی ارائه می کردیم، قطعا تمایل برای حضور در این حوزه برای بخش خصوصی وجود داشت.
وی تاکید کرد: همین الان در بخش خدمات پذیرایی و اقامتی هم تشنگی مشتریان برای تجربه کردن یک پذیرایی سنتی قابل مشاهده است و هم تمایل سرمایه گذاران برای ارائه این دست خدمات. یک نگاه اجمالی به ما نشان می دهد که تا چه اندازه رستوران ها و مراکز تفریحی و اقامتی سنتی توسط بخش خصوصی در سال های اخیر ایجاد شده اند و این در حالی است که این بخش از وجود بسیاری از بناهای تاریخی که ظرفیت چنین فعالیتی دارند کاملا غافل بوده است.
سیف الهی گفت: ما بسیار دیده ایم که بخش خصوصی با هزینه بالا از پایه یک رستوران و یا مرکز اقامتی و تفریحی به سبک سنتی ساخته است که از نظر فنی و کارشناسی اشکالات زیادی هم به معماری و سبک ساخت آن وارد است، حال آنکه ما به موازات آن خانه های تاریخی بسیاری داشته ایم که به لحاظ معماری هم فوق العاده ارزشمند هستند و می شده با هزینه های بسیار کمتر آنها را تبدیل به یک ظرفیت اقتصادی کرد.
معاون عمرانی استاندار کرمان تصریح کرد: بر همین اساس من معتقدم که اگر بتوانیم ظرفیت مغفول بناهای تاریخی و بخش خصوصی را با یکدیگر به شکل درستی پیوند بدهیم، فرآیند احیاء بناها و بافت های تاریخی می تواند با یک سیر طبیعی و البته سرعتی قابل توجه به پیش برود. بنابراین چنین اتفاقی برای اقتصاد و فرهنگ کشور یک ضرورت جدی است. 

انتهای پیام/

کد خبر 1395021918