به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، در اين مراسم كه جمع كثيري از اقشار مختلف مردم، شاعران، ادبا، پژوهشگران، فردوسي پژوهان، اساتيد زبان و ادبيات فارسي، سركنسول هاي كشورهاي همسايه در استان خراسان رضوي و جمعي از مديران و مسئولان ملي و استاني حضور داشتند، نسان ملي فردوسي به چهار نفر از فرهيختگان اهداء شد.
در اين مراسم، علی جنتی وزير فرهنگ و ارشاد گفت: اساسنامه این بنیاد تهیه شده و امیدواریم گام بزرگی برای توسعه فرهنگ شاهنامه باشد.
وی با بیان اینکه جای رشته فردوسیپژوهی در دانشگاهها خالی است، ادامه داد: امیدواریم با ایجاد این رشته در دانشگاهها، فرهنگ شاهنامه در نزد جهانیان زبانزد شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: دیپلماسی فرهنگی ایران را نوابغی همچون فردوسی رقم میزنند و آثار ایشان برای جهانیان حکمتآموز است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هر ایرانی بالندگی زبان و هویت خود را مدیون حکیم توس است، در واقع زبان فارسی برای بقای خود نیاز به قهرمانان نامیرا دارد که فردوسی به خوبی در اثر خود به رسالت جامه عمل پوشانده است.
وی افزود: فردوسی معانی و تعابیر فلسفی، اجتماعی و اخلاقی را به ظرافت بیان کرده که جذابیت این کتاب را دوچندان کرده و در واقع هریک از پندهای آموزنده آن نشانگر این است که شکوه جهان گذرا است.
جنتی با اشاره به اینکه فردوسی حکمت عملی را به مخاطبان خود آموخته است، تصریح کرد: حکیم توس آئین زندگانی همراه با صلح و آرامش و عدالت را بهترین آئینها دانسته و جهان را با نظر وحدت نگریسته است لذا شاهنامه یکی از اسناد معتبر ملت ما است که درس شهامت، راستی و فداکاری را به ما میآموزد.
جنتی تصریح کرد: هر ایرانی بالندگی زبان و هویت خود را مدیون حکیم توس است، در واقع زبان فارسی برای بقای خود نیاز به قهرمانان نامیرا دارد که فردوسی به خوبی در اثر خود به رسالت جامه عمل پوشانده است.
وی با اشاره به نقش آثار نوابغ و فرهیختگان زبان و ادب فارسی در دیپلماسی فرهنگی ایران گفت: در راستای ایفای نقش تاثیرگذار دیپلماسی فرهنگ ایران کوشش شاهنامه پژوهان معاصر باید تکمیل شود که افزودن رشته شاهنامه پژوهی در دانشگاهها اقدامی موثر بوده و به اعتقاد من با توجه به اشتیاق جهانی نسبت به فردوسی تاسیس این رشته امری ضروری است.
جنتی خاطرنشان کرد: بنیاد فرهنگی حکیم ابوالقاسم فردوسی با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی و با هدف توسعه فرهنگ شاهنامه پایه گذاری شده که امیدواریم با حضور اندیشمندان و فردوسی شناسان گام بزرگی در راستای معرفی فردوسی و شاهنامه برداریم.
علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی نيز در اين مراسم با اشاره به اینکه زبان فارسی یکی از مولفههای اصلی هویت و موجودیت ما پس از مسلمانی است، اظهار داشت: پایندگی زبان فارسی حاصل تلاش مجاهدان و فرهنگ دوستان حوزه ادب و هنر است که حکیم فردوسی پیش قراول آنان است.
وی افزود: فردوسی با درک عمیق نیاز زمانه خود، فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی را با محتوای فرهنگی و حماسی اثر خود، از سقوط نجات داد.
رشیدیان با اشاره به اینکه راز ماندگاری اثر سترگ فردوسی ریشه داشتن در بنیان اندیشه اسلامی است گفت: رسالت و وظیفه امروز ما شناساندن اثر ارزشمند فردوسی توسط هنرمندان و فرهیختگان علمی و هنری و با همراهی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مردم هنردوست است و در این راستا امیدواریم بتوانیم حرکت شاهنامه و فردوسی شناسی را به جریانی پویا در کشور، منطقه و جهان به پیژه کشورهای همزبان تبدیل کنیم.
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در آستانه رویداد بزرگ فرهنگی مشهد 2017 درصدد هستیم برنامه ریزی مناسب و شایستهای در راستای دعوت از همگان به ویژه اندیشمندان و فرهیختگان برای آشنایی با ظرفیتهای فرهنگی مشهد مقدس انجام دهیم.
گفتني است در اين مراسم نشان ملي فردوسي به دكتر خدايي شريف زاده از تاجيكستان، بهروز غريب پور كارگردان، دكتر ژاله آموزگار يگانه استاد دانشگاه و رجبعلي لباف خانيكي باستان شناس و پژوهشگر اعطاء شد.
هم چنين در اين مراسم کتابهای شاهنامه و شعر زبان فارسی تالیف خدایی شریف، دیباچه پنجم فردوسی، ترجمه ترکی شاهنامه و فصلنامه پاژ، رونمايي شد.
در اين همايش، علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، غلامعلي حداد عادل رئيس فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي، دكتر حناچي معاون وزير راه و شهرسازي،رشيديان استاندار خراسان رضوي، معاونين وي، زارع صفت مدير كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي، سرابي مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان و جمعي از مديران و مسئولان ملي و استاني حضور داشند.
انتهای پیام/